Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Què hauria d’estudiar per ser professor d’infantil?

Què hauria d’estudiar per ser professor d’infantil?

T’apassiona l’ensenyament. Però no qualsevol tipus d’educació, sinó la que els nens reben des de ben petits. I és que, com segurament ja sabràs, el que s’aprèn en les primeres etapes de la vida, es recorda per sempre. Si això és el que realment t’apassiona, has pensat en estudiar un cicle formatiu a distància en Educació Infantil? Sens dubte, obtindràs les competències que necessites per convertir-te en professor d’Infantil i poder així complir els teus somnis.

Estudis per a ser professor d’Infantil

Per ser professor d’Infantil et caldrà formar-te com a educador. Una excel·lent opció, al mateix temps que completa, és estudiar un Grau Superior d’Educació Infantil. Es tracta d’una titulació autoritzada pel Ministeri d’Educació i Formació Professional que et permetrà treballar com a educador en llars d’infants, centres educatius i ludoteques, entre d’altres llocs. En estudiar Educació Infantil, s’aconsegueix ser capaç tant de programar com d’avaluar els processos educatius i d’atenció a la infància, preparar, desenvolupar i avaluar les activitats destinades al desenvolupament d’hàbits d’autonomia ia l’atenció de les necessitats bàsiques i preparar, desenvolupar i avaluar projectes educatius formals i no formals. Molts alumnes trien una formació professional a distància perquè són uns estudis de qualitat i ofereixen comoditats per completar-los. A més, en el cicle d’educació infantil també s’aprèn a dissenyar, implementar i avaluar projectes i programes educatius d’atenció a la infància.

Competències d’un educador d’Infantil

Quan un desitja dedicar-se a ensenyar als nens tan petits ha de disposar d’una qualitat clau, que és la intel·ligència emocional. I és que per ser un bon professor d’infantil el primer que cal tenir és una extraordinària paciència. Cal tenir en compte que encara que els nens petits siguin esponges, hi ha conceptes que els costa més temps assimilar que altres. Així que per ser professor d’Infantil es requereix també tenir una paciència extraordinària, a més de motivació i creativitat per ensenyar conceptes nous als petits. Una altra de les competències que han de controlar els educadors en aquest àmbit és anticipar-se a les necessitats dels nens i la dels seus pares, i comptar amb les eines emocionals adequades per manejar tot tipus de situacions. En definitiva, un mestre d’infantil ha de també conèixer, acceptar i comprendre que els nens es desenvolupen i aprenen a ritmes diferents, de manera que ha de tenir un tracte especial amb cada un. D’altra banda, el maneig d’habilitats a classe és rellevant a l’hora de l’acompliment professional. I és que un professor d’Infantil ha de saber portar l’aula i ser conscient que en ell no hi ha un sol nen, sinó que és possible que hi hagi una vintena d’ells. Es tracta d’un desafiament per al qual els mestres d’infantil estan preparats. Un professor d’aquest tipus ha de saber com guanyar-se el respecte dels nens però sense espantar-los. Bàsicament, s’ha de convertir en la seva amiga o amic, però també ha de representar la figura d’autoritat en absència dels seus pares. Ha de ser capaç de controlar una classe quan es desenvolupen les activitats educatives i també quan els nens es diverteixen. De fet, ha de saber com mantenir l’organització, la planificació i la disciplina fins i tot en els moments més difícils. A part d’això, per convertir-se en professor d’Educació d’Infantil cal tenir vocació per aquesta professió. Un professor motivat aconseguirà motivar també als més petits en el seu dia a dia. De la mateixa manera, és vital preocupar-se pel desenvolupament, l’aprenentatge i el benestar de cada nen i de tota la classe en general. El d’Educador Infantil és un ofici que requereix molt esforç i motivació ja que ensenyar als petits pot arribar a ser esgotador i estressant. A més, implica molta dedicació i temps per treballar amb els nens i arribar a conèixer-los i educar-los. Però, sobretot, és imprescindible esforçar-se a cada tasca per donar el millor de si, fins i tot quan els ànims i les forces comencen a cedir.

Sortides professionals per a un professor d’Infantil

I ja que t’has decidit per aquest ofici tan bonic, saps com podràs exercir-lo? L’educació infantil té múltiples i variades sortides professionals. Una de les principals és treballar com a educador infantil en el primer cicle d’educació infantil, sempre sota la supervisió d’un mestre. D’altra banda es pot treballar en institucions dependents d’organismes estatals o autonòmics i locals, i en centres de titularitat privada com a educador. Al seu torn, hi ha programes específics d’educació infantil per a nens de 0 a 6 anys que es troben en situació de risc social, o en mitjans d’ajuda familiar i que se solen desenvolupar en institucions públiques o mitjançant ONGs. Finalment, pots treballar en llocs on desenvolupin activitats d’oci i temps lliure infantil amb menors de 0 a 6 anys com són ludoteques, cases de cultura, biblioteques, centres educatius, centres d’oci o granges escola. Sigui on sigui que desenvolupis la teva professionalitat, t’animem a estudiar aquest cicle superior. El teu dia a dia educant els nens serà més que gratificant.

  • Home
  • Blog
  • Què hauria d’estudiar per ser professor d’infantil?

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK