Solicita información

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

  • Actualitat
  • Què estudiar per ser organitzador d’esdeveniments?

Què estudiar per ser organitzador d’esdeveniments?

 organitzador esdeveniments Hi ha qui ha nascut per organitzar esdeveniments. Si sempre has gaudit preparant-els aniversaris als teus germans o altres família i t’involucres al màxim quan es tracta d’un casament, comunió o reunió familiar, el teu és sens dubte l’organització d’esdeveniments. T’has plantejat alguna vegada fer de la teva major afició, una professió? Doncs aquesta és la millor oportunitat per aconseguir-ho! I és que si tant t’agrada l’organització d’esdeveniments, pots estudiar una formació professional a distància que et habiliti per poder treballar en el que sempre has volgut: l’organització d’esdeveniments. Hi ha una gran varietat de cicles formatius a distància que et facultaran per ser un gran professional en l’organització d’esdeveniments.

Com és un bon organitzador d’esdeveniments

Abans de triar un cicle formatiu per a ser organitzador d’esdeveniments, has de saber molt bé com són aquests professionals, ja que la personalitat de qui exerceix aquesta professió és també summament important i determinant per a ser un bon professional. Un organitzador d’esdeveniments és creatiu per excel·lència. La gent confiarà en el teu treball si veu que ets una persona que pot oferir alguna cosa diferent a la competència. Per a això és important fixar-se en els petits detalls i sorprendre sempre al client. Tenint en compte que un ‘event planner’, com diuen els americans a aquest tipus de professionals, avui pot treballar en organitzar un casament de platja, demà un aniversari temàtic i passat una conferència de medicina, és fonamental que les persones que es dedicaran a això desenvolupin capacitats camaleòniques que li permetin adaptar-se a les necessitats de cada esdeveniment. Per tant, és fonamental saber com organitzar d’un esdeveniment sostenible, un casament, un congrés o un torneig de videojocs amb la màxima excel·lència segons el que et demani el client. I aquí ve una de les claus dels que es dediquen a aquesta feina: i és que siguin persones molt organitzades. L’organització i l’ordre ajuden a planificar-ho tot i també a resoldre possibles contratemps d’última hora. Si ets, a més, poc sociable i et planteges com a repte millorar les teves capacitats socials, aquesta és la professió per la qual has de postular-. Tingues en compte que vas a estar en contacte amb altres persones contínuament. A més, hauràs de ser proper per guanyar-te la confiança dels teus clients i saber què és el que volen en els seus esdeveniments. D’altra banda, hauràs de tenir una gran capacitat resolutiva. En la majoria d’esdeveniments sorgeixen imprevistos. Per això, hauràs de saber com resoldre’ls de la millor forma i en el menor temps possible.

Com aconseguir el teu somni

Si les aptituds personals són fonamentals per a ser organitzador d’esdeveniments, les professionals ho són més encara. És per això pel que, si t’has decidit a estudiar per ser organitzador d’esdeveniments, has de donar-los confiança als teus clients potencials amb els teus coneixements professionals, a part de amb les teves aptituds. A causa de l’auge d’aquesta professió durant els últims anys, l’especialització cada vegada és més gran i es pot aconseguir una formació a distància o presencial en centres de formació professional o realitzant cursos d’organitzador d’esdeveniments. Les carreres més relacionades amb aquesta professió són les de Relacions Públiques, i Comunicació i Màrqueting; tot i que també hi ha en Protocol, Etiqueta i Organització d’Esdeveniments molt útils. Com que és una activitat íntimament relacionada amb l’àmbit de la comunicació i el màrqueting, la persona que es dedicarà a això ha de ser molt bona comunicadora, decidida, extravertida, capaç de prendre decisions sota pressió, al mateix temps que pot coordinar equips de professionals, seguir les pautes del client, saber el que vol i oferir el millor pla de serveis per aconseguir els objectius de l’esdeveniment, de manera que tampoc va malament complementar la formació organització d’esdeveniments amb cursos addicionals sobre comunicació. I si ja tens un certificat o titulació relacionada amb aquest sector, la formació contínua és vital per poder adaptar-se a les canviants tendències dels clients. De fet, cursar una formació professional a distància és l’elecció ideal per mantenir-se actualitzat, ja que puguis conèixer les últimes novetats no només a Espanya, sinó en qualsevol racó del món per oferir alguna cosa fresc i diferent als teus clients.

Treballar com a organitzador d’esdeveniments

Quan un tria una professió, el que més desitja és poder treballar-hi. En l’àmbit de l’organització d’esdeveniments, per exemple, aquesta professió es pot realitzar de forma freelance, comptant amb una àmplia cartera de clients, per a agències especialitzades oferint un servei complet o només una part del mateix o com a part d’un departament d’empresa , en la qual els esdeveniments són una activitat molt important per a la seva activitat i rendibilitat. En aquests casos, seran agències especialitzades en organització d’esdeveniments de múltiples sectors. Així que no t’ho pensis més i si has nascut per ser organitzador d’esdeveniments, endavant! Segur que aconseguiràs fer-te un lloc en aquest sector tan meravellós.