Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Què és l’estacionalitat turística?

Què és l’estacionalitat turística?

Agafar la maleta, a la parella, als amics oa algun familiar, i anar a perdre a qualsevol part del món durant uns dies és una cosa que a tothom li agrada fer, almenys, un cop l’any. Hi ha moltes raons per les quals un decideix fer turisme: per desconnectar, per conèixer nous llocs, pel simple plaer de viatjar … La indústria turística és una de les que més diners mou al món. No obstant això, com a tot arreu, hi ha un problema que porta de cap a tot aquell que es dedica a aquest sector i aquesta és l’estacionalitat turística.

L’ estacionalitat turística, un problema?

L’estacionalitat turística fa referència a la concentració de fluxos de turistes en determinades èpoques de l’any. Per exemple, durant l’estiu, i més concretament juliol i agost, és habitual que a les zones de sol i platja es congreguin un gran nombre de turistes. De fet, moltes zones costaneres, famoses pel seu bon clima, tripliquen la seva població durant aquests períodes de vacances. D’això també procedeix la frase feta “fer l’agost”, ja que molts professionals d’aquest sector augmenten considerablement els seus guanys, obtenint els beneficis necessaris per als mesos següents, en què el turisme és molt menor. No obstant això, aquests contrastos propis de l’estacionalitat turística impacten de manera negativa en els empresaris, ja que els seus ingressos varien en funció de l’època de l’any. Paral·lelament, els preus canvien, sent més elevats en temporada alta. En aquestes dates també es necessita més mà d’obra, encara que aquesta és temporal, ja que és necessari cobrir aquells períodes en què augmenta la clientela i, per tant, el volum de treball. Però no tot és negatiu, ja que com tot, l’estacionalitat turística també té un costat positiu, especialment per la naturalesa; i és que, durant la temporada baixa, en èpoques més tranquil·les a nivell de turisme, la flora ia la fauna es recuperen i tot torna a la normalitat.

Causes de l’estacionalitat

Les principals causes de l’estacionalitat són els factors naturals com el clima, la naturalesa, el medi ambient i aspectes institucionals com l’organització dels períodes de vacances, el calendari laboral i escolar, les festivitats i tradicions … No obstant això, el fet que aquests factors siguin crucials per a una gran majoria a l’hora de viatjar, no vol dir que els professionals del sector no puguin fer res per trencar amb l’estacionalitat turística. Tan sols cal estudiar una mica el sector i implementar idees innovadores i atractives.

Com transformar l’ estacionalitat turística?

Es pot evitar l’estacionalitat en el turisme? La veritat és que es poden realitzar diversos canvis per millorar la situació. Una de les claus per trencar amb l’estacionalitat turística consisteix a crear nous models de negoci, que se centrin en nínxols de mercat que siguin menys sensibles a l’estacionalitat. En aquest sentit, és essencial crear una nova oferta que atregui a turistes a la zona sigui quina sigui l’època de l’any. En aquest punt, els professionals del turisme que són els que millor coneixen el sector, tenen molt a aportar.

El turisme d’experiències

Quines són les teves motivacions per viatjar? Si la teva única raó és descansar i relaxar-te és perquè encara no coneixes el turisme d’experiències. Però, què és el turisme experiencial? Tal com expressa el seu nom, es tracta d’un turisme basat en experiències que conviden al turista a visitar nous llocs per viure diferents i noves emocions. I, ¿en què consisteix? Molts operadors turístics creen paquets especials en què el viatge gira entorn de la vivència del viatger. Per a això es creen paquets d’allotjament amb esmorzar inclòs, un sopar romàntic i alguna activitat especial com passar un dia en un SPA. Per exemple, si es tracta d’una destinació turística en zona rural, aquest podria ser un passeig a cavall.

Ser un professional del turisme

T’agrada viatjar, els idiomes i descobrir noves cultures? Estàs pensant en focalitzar en un sector amb diverses sortides professionals mentre treballes o realitzes tasques indispensables en el dia a dia? No t’ho pensis més, la formació professional a distància és el que estàs buscant; i, en aquest cas, en l’àmbit del turisme i l’hostaleria. A través d’una FP d’Hostaleria i Turisme coneixeràs tot el que cal saber sobre aquest sector i, amb esforç i motivació, podràs convertir-te en un gran professional. A més, has de saber que aquests cicles abasten àmbits de gestió d’allotjament, així com restauració i turisme, els quals es troben dins dels sectors empresarials que més es potencien a Espanya. Sens dubte, el sector turístic és molt ampli, per la qual cosa hi ha moltes possibilitats. Mitjançant els cicles formatius a distància enfocats al turisme i l’hostaleria descobriràs les diverses especialitats que existeixen i en què consisteix cadascuna d’elles. És més, si encara no ho tens clar, podràs esbrinar quin encaixa més amb la teva personalitat, preferències i habilitats. Per exemple, l’organització d’esdeveniments o la gestió d’allotjaments turístics són dues modalitats que estan en auge, però hi ha moltes més opcions. Sigui quina sigui la teva elecció, aquesta professió et aportarà una visió completa sobre un sector que no para de créixer i que requereix especialistes en la matèria. No ho dubtis i comença a estudiar allò que t’apassiona.

  • Home
  • Blog
  • Què és l’estacionalitat turística?

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK