Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Què és la Ciberseguretat i la seva importància

Què és la Ciberseguretat i la seva importància

Qué es la Ciberseguridad y su importancia

A causa de la quantitat d’informació que circula constantment per la xarxa, la ciberseguretat ha esdevingut un dels elements més necessaris dins del món de la informàtica i les comunicacions. Actualment, tant les empreses, com la societat en general, generem i compartim infinitat de dades a través d’internet, cosa que, en aquests moments, es veu cada cop més perjudicial per a tothom. Per quin motiu? La resposta és clara, i és que ens trobem en un ciberespai on els pirates informàtics apareixen per utilitzar totes les seves habilitats i coneixements, amb l’objectiu d’accedir il·legalment a sistemes o xarxes alienes i aconseguir tota la informació. És per això que cada vegada més, les empreses requereixen professionals qualificats que tinguin coneixements sobre Ciberseguretat, per evitar que passin aquests fets i que, en cas de produir-se, puguin solucionar-ho de manera immediata. I això és el que tractarem avui. En aquests propers minuts, parlarem de què és la Ciberseguretat; en què consisteix i per què és tan important actualment i, a més, us mostrarem a qui va dirigit el Grau Superior de Ciberseguretat a distància que impartim a Linkia FP i com pots arribar a aconseguir l’èxit professional. Tens dubtes i vols saber-ne més? No et preocupis, perquè t’explicarem tot el que necessites saber sobre aquest concepte, a continuació. Anem allà! 

Definició  de Ciberseguretat 

La Ciberseguretat és la protecció de dades i sistemes informàtics davant dels atacs cibernètics. La finalitat principal és assegurar que tota la informació, tant de clients com d’empreses, es mantingui de manera privada. 

Així mateix, la Ciberseguretat forma part d´un dels cicles formatius que es troben dins de la família professional d’informàtica i comunicacions. Una  branca acadèmica que, en aquests moments, és essencial per a l’ús i l’efectivitat de la xarxa. Totes les empreses, independentment del sector que ocupin, necessiten professionals especialitzats en seguretat que s’encarreguin de protegir les seves dades, ja que així evitaran que els anomenats “hackers” prenguin possessió d’aquella informació que no els correspon. I et preguntaràs… què cal fer per aconseguir-ho? No és fàcil, però tampoc impossible. Només cal que tinguis en compte els conceptes essencials d’aquesta àrea professional i, si ets una persona desperta, sabràs com actuar a cada moment. 

A qui va  dirigit el Cicle Formatiu de Ciberseguretat? 

El Cicle Formatiu de Ciberseguretat a distància que impartim a Linkia FP va dirigit a tots els apassionats del món de la informàtica. Una de les qüestions que cal tenir clar si vols dedicar-t’hi és que has d’obtenir molts coneixements i estar diàriament informat, ja que els aspectes de la xarxa i de les comunicacions canvien pràcticament cada dia, i per això és una cosa a què hem d’estar molt atents. No obstant això, una cosa que ha de quedar clara és que no només cal obtenir una titulació sobre Ciberseguretat per aconseguir un bon lloc de treball, sinó que, per a aquesta professió, cal que s’adquireixin unes aptituds personals concretes si la teva finalitat és aconseguir l’èxit professional. A continuació, facilitarem una llista detallada de les diferents aptituds a tenir en compte, perquè així puguis comprovar si estaries preparat al 100% per a aquest sector.  

 • Interès per la seguretat de la informació i les comunicacions 
 • Tenir coneixements sobre la tecnologia i els llenguatges de programació 
 • Capacitat per treballar en equip 
 • Ser capaç de fixar-se en tots els detalls 
 • Treballar de manera rigorosa i, sobretot, meticulosa 
 • Tenir intuïció 
 • Creativitat 
 • Iniciativa 
 • Ser capaç de treballar sota pressió 

 

Com veus, no és una tasca fàcil. És un ofici que implica molt d’interès i dedicació per tot allò que es fa en una professió com aquesta i no es pot deixar res enrere. Però no et preocupis, perquè a Linkia FP comptem amb els millors professionals del sector perquè t’acompanyin durant tota la teva etapa acadèmica i et mostrin què és el més important d’aquest àmbit, seguint els passos correctes i treballant perquè quan acabis els estudis, surtis preparat al mercat laboral actual. Si decideixes estudiar amb nosaltres, no dubtis en contactar perquè t’expliquem tots els detalls sobre el cicle i totes les dades que cal saber sobre ell. Sempre és una bona oportunitat per conèixer conceptes nous i formar-te sobre allò que t’apassiona. No esperis més i ja comença! 

 

 

 • Home
 • Blog
 • Què és la Ciberseguretat i la seva importància

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK