Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Quins són els requisits per a la prova d’accés a Grau Mitjà

Quins són els requisits per a la prova d’accés a Grau Mitjà

En l’actualitat ha augmentat el nombre de casos d’estudiants que volen accedir a una formació professional per seguir aprenent sobre allò que els agrada i els motiva. És per això que quan acaben els seus estudis d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) opten per una fp com a opció principal per continuar formant-se i així poder desenvolupar el seu potencial en el món laboral actual. 

Hi ha moltes persones que pensen que per arribar lluny professionalment cal estudiar Batxillerat i un Grau Universitari. No obstant això, estan equivocats, ja que la formació professional et permet l’oportunitat d’acostar-te a l’entorn laboral i a les demandes que les diferents empreses requereixen en els temps d’avui. Com? Aprenent els conceptes bàsics sobre l’àmbit que escullis i portant-los posteriorment a la pràctica. 

En l’article que llegiràs a continuació, avui t’explicarem les raons per les quals has d’escollir un cicle formatiu de grau mitjà per a estudiar i, a més, et mostrarem en què consisteix la prova d’accés i quins són els requisits principals per poder realitzar-la.   

Per  què estudiar un Grau Mitjà 

El perfil de l’estudiant actual és aquell que busca treballar sobre allò que l’apassiona. Necessita aprendre els conceptes bàsics sobre l’àmbit o sector que esculli i posar-lo en la pràctica com més aviat millor per poder treballar d’això. És per aquesta raó, que la formació professional és la millor opció per complir amb aquests objectius.

Actualment, les empreses estan optant per professionals qualificats que obtenen la titulació de tècnic, ja que són els que més s’acosten ràpidament a l’entorn laboral actual i els que poden desenvolupar les seves habilitats obtingudes en tan sols 2 anys d’estudi. 

A més, un altre dels avantatges que té estudiar un cicle formatiu en aquests casos, és que a través del pas del temps ja no només cal que vagin a un centre presencial per cursar aquests cicles, sinó que s’ha pogut implementar la modalitat online. Què significa això? Que ara, els estudiants, poden perfectament compaginar els estudis amb la feina i amb la seva vida personal, i obtenir així aquesta flexibilitat que els aporti més coneixements i més motivació. 

Requisits per accedir a l’FP de Grau Mitjà 

Per poder realitzar la prova d’accés cal tenir en compte dos requisits bàsics: 

  • Estar en possessió del títol d’Educació Secundària Obligatòria (ESO). 
  • Tenir, com a mínim, 17 anys complerts en l’any de la realització de la prova d’accés a Grau Mitjà.

En què consisteix la prova d’accés a l’FP de Grau Mitjà? 

La prova d’accés es realitza d’acord amb els coneixements més importants que s’han obtingut durant l’Educació Secundària Obligatòria. Aquests són els relacionats principalment amb les: 

  • Competències en comunicació lingüística.
  • Competències socials i ciutadanes.
  • Competències matemàtiques.
  • Competències en el coneixement i la interacció amb el món físic. 

A més, si l’alumne vol optar a una nota més alta en aquesta prova d’accés, té l’oportunitat d’escollir l’assignatura voluntària de llengua estrangera per així poder incrementar el resultat.  

Com  s’avalua el sistema de qualificació? 

Un cop acabats els diferents exàmens, les persones encarregades d’això qualificaran de manera numèrica les proves entre el zero i el deu, amb un màxim de dos decimals per a cadascuna de les parts realitzades. Perquè la prova sigui considerada com a vàlida, el resultat ha de ser igual o superior a 5. 

Per poder calcular la nota final de la prova, s’haurà d’obtenir almenys un 4 a les assignatures obligatòries, on es farà una mitjana aritmètica de la puntuació obtinguda en cadascuna de les parts.  

En el cas d’haver realitzat la prova d’estrangeria, també es tindrà en compte en la valoració final, sempre que el resultat de l’examen sigui superior a la mitjana aritmètica de les parts obligatòries. 

  

Com veus, estudiar una fp és una gran opció per formar-te professionalment sobre allò que t’agrada i de la forma més pràctica possible. En Linkia FP pots complir amb els teus objectius estudiant un cicle formatiu de grau mitjà amb nosaltres i apropar-te a les empreses líders del sector a través del nostre període de pràctiques. Qualsevol consulta pots contactar amb nosaltres i et facilitarem la informació necessària perquè estiguis al corrent de tot. Anima’t! 

  • Home
  • Blog
  • Quins són els requisits per a la prova d’accés a Grau Mitjà

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK