Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Consells per a preparar la prova d’accés a grau superior

Consells per a preparar la prova d’accés a grau superior

Consells per a preparar la prova d'accés a grau superior
La Formació Professional ha adquirit un gran prestigi durant els darrers anys, ja que aporta a tots els seus estudiants la preparació necessària per a exercir una professió concreta. T’has decidit a cursar una FP superior? Llavors t’interessarà conèixer com preparar la prova d’accés a grau superior. En Linkia FP et donem els millors consells.

Com preparar la prova d’accés a grau superior

Les proves d’accés a grau superior les organitza cada comunitat autònoma. La superació d’aquesta prova, permet a l’alumne poder escollir el grau superior que vulgui. No obstant això, per a poder presentar-te a la prova has de complir un clar requisit, tenir com a mínim 19 anys complerts l’any de realització de la prova o 18 anys en el cas que ja tinguis un títol de tècnic. La prova d’accés a FP Grau Superior s’estructura en dues parts amb l’objectiu d’acreditar que l’alumne té la maduresa necessària en relació amb els objectius del Batxillerat, així com amb els coneixements específics que es requereixin per al cicle a què vulgui accedir. Per aprovar l’examen s’hauran d’aprovar les dues parts de l’examen. Així, la primera part comprendrà preguntes relacionades amb els continguts de Llengua Castellana i Literatura, Matemàtiques, Llengua estrangera i llengües oficials, depenent de la comunitat autònoma en què t’estiguis examinant. D’altra banda, hi haurà una segona part més específica que valorarà els coneixements dels estudiants en el camp professional del cicle que desitgin cursar. La superació de la prova completa d’accés a cicles formatius de grau superior tindrà validesa en tot el territori nacional. A l’hora de preparar-se per realitzar la prova, hi ha dues grans opcions: anar a un centre específic d’estudis o preparar-te l’examen pel teu compte. Les administracions educatives són les que determinen els centres que podran impartir cursos de preparació.

1. Tenir un hàbit d’estudi

El més important de cara a superar les proves d’accés és que tinguis un hàbit d’estudi. Si comptes amb l’ajuda d’una acadèmia que et doni un cop de mà per superar la prova d’accés a grau superior, experts en cada mòdul podran assessorar i dirigir-te durant tot el procés. Si no és així, el més recomanable és que t’organitzis perquè, en funció del temps que falti per a l’examen, et doni temps a preparar-te bé tots els continguts.

2. Disposar d’un temari oficial

Quan ja tens clara la importància d’un hàbit d’estudi i d’una bona organització, hauràs de fer-te amb un temari oficial. És essencial que tinguis a mà un bon temari, exercicis similars als oficials que t’ajudaran a preparar-te molt millor per superar amb èxit la prova d’accés. Podràs trobar fàcilment la informació a Internet.

3. Opta pel millor lloc d’estudi

Estudia a una habitació neta, tranquil·la i ordenada. Mantingues lluny qualsevol mena de distracció (com poden ser el telèfon mòbil, la televisió o l’ordinador), ja que podrien jugar en contra teva, evitant que aprofitis al màxim el temps d’estudi.

4. Tècniques de memorització

Una forma de memoritzar els continguts consisteix que reescriguis els teus apunts. El mapatge mental és la forma més efectiva de fer això. A més, quan reescrius alguna cosa, inevitablement estàs pensant en el que estàs escrivint. No obstant això, no és una tècnica que consisteixi exclusivament a copiar les notes cop i un altre. Arribarà un punt, quan hagis interioritzat els conceptes, en el qual podràs posar-te a prova escrivint per tu mateix (i sense consultar els teus apunts) el que has après. Una opció molt efectiva a l’hora de refrescar la memòria i interioritzar els continguts. Una altra tècnica útil consisteix en el fet que et facis preguntes a tu mateix sobre els temes estudiats. Això pot ajudar-te a confirmar si recordes o no el que acabes d’estudiar. Un consell: no intentis recordar i reproduir els apunts de forma exacta, és millor que sintetitzes la informació i l’expressis de la manera que et resulti més entenedora. A més, també pot ajudar-te el fet de pronunciar les respostes en veu alta, com si estiguessis tractant d’explicar-ho a una altra persona, i fins i tot gravar-per després poder escoltar-te.

5. El millor moment per estudiar

D’altra banda, et recomanem que trobis els horaris més adequats per poder preparar la prova d’accés a grau superior. No estudiïs quan estiguis cansat. És preferible fer una aturada en el camí per desconnectar la ment i descansar el cos, especialment si t’estàs forçant a sortir de nit. Amb cansament, l’únic que aconseguiràs és perdre temps i que el teu rendiment sigui bastant millorable.

Estudiar a Linkia FP

Si estàs preparat i decideixes realitzar la prova d’accés de Grau Superior, pots consultar quins són els nostres cicles formatius a distància i veure si t’interessa alguna de les branques per estudiar amb nosaltres. En Linkia FP realitzem les classes a distància perquè qualsevol alumne pugui compaginar la seva vida personal amb els estudis des de qualsevol part de país.

La nostra metodologia consisteix en una avaluació contínua en què acompliràs diferents activitats i un període de pràctiques perquè els estudiants s’habituïn a l’entorn laboral actual i coneguin quins són els conceptes bàsics de les empreses líders en els diferents sectors.

A més, podràs veure les classes en línia en qualsevol moment, ja que disposem d’un professorat que explica les seves classes tant en directe com en diferit, perquè així puguis revisar les classes que no has pogut veure i consultar qualsevol mena de dubte que tinguis.

 

No ho pensis més! Si segueixes aquests consells i li poses interès, no dubtem en què aconseguiràs aprovar amb èxit la prova d’accés a una FPGS i apuntar-te a algun dels nostres cicles de grau superior a distància. Molts ànims i sort!

  • Home
  • Blog
  • Consells per a preparar la prova d’accés a grau superior

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK