Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

L’alimentació saludable, la clau per a mantenir una bona línia

L’alimentació saludable, la clau per a mantenir una bona línia

Dur a terme una alimentació saludable és clau per a mantenir un pes equilibrat i una bona salut. El teu cos necessita absorbir els nutrients dels aliments per a funcionar correctament, com a hidrats de carboni, proteïnes, greixos, minerals i vitamines. Per tant, una dieta sana i equilibrada necessita aliments de diferents varietats, quantitats i proporcions perquè puguis satisfer les necessitats nutricionals del teu cos.

D’altra banda, has de tenir en compte que no hi ha un model únic de dieta sana i equilibrada, ja que cada persona té necessitats nutricionals diferents. Una alimentació saludable adequada per a gaudir de bona salut varia d’una persona a una altra. No obstant això, seguir una dieta equilibrada que abasti tots els grups d’aliments essencials i sigui baixa en nutrients poc saludables és una forma excel·lent de portar un estil de vida sa.  Si busques informació sobre com mantenir una alimentació saludable, no et perdis els nostres consells en l’article d’avui. Comencem!

 

Què és una alimentació saludable?

Per a començar, és necessari entendre què és:

Mantenir una dieta sana i equilibrada comporta una proporció adequada d’aliments de tots els grups principals i així, proporcionar a l’organisme una nutrició ideal. En general, al voltant del 60-70% de les calories totals procedeixen d’hidrats de carboni complexos, el 20-25% de les calories totals de greixos saludables i el 10-12% de proteïnes.

La regla més important d’una alimentació saludable implica no saltar-se cap menjar, sigui petita o gran. Per a un adult sa, una dieta sana i equilibrada sol incloure tres menjars principals i dos refrigeris entre menjars. No obstant això, la proporció dels grups d’aliments pot ajustar-se o modificar-se en funció de les seves necessitats específiques.

 

Calories en una dieta equilibrada

D’altra banda, és essencial en compte que la quantitat ideal de calories en una dieta equilibrada depèn de si intentes mantenir el pes actual, aprimar o engreixar. Per exemple, si el que cerques és que el teu pes es mantingui constant, és recomanable que mengis la mateixa quantitat de calories que gasta el teu cos.

Paral·lelament, has de tenir present que el nombre de calories que necessites cada dia depèn també de molts factors, com ara bé l’edat, el sexe, el nivell d’activitat física i del metabolisme de cadascun. En altres paraules, una alimentació saludable és aquella que t’aporti les calories adequades segons la teva forma física.

 

Per què és important una alimentació saludable?

La resposta és senzilla: perquè t’ajuda a mantenir una bona salut i a sentir-te tan bé com sigui possible. Així mateix, hi ha estudis que demostren que els aliments que ingereixes influeixen profundament tant en la teva salut mental com física. Per tant, el teu cos es pot tornar més vulnerable a les malalties cròniques, les infeccions o a la fatiga.

A continuació, et comptem per què una dieta nutricionalment equilibrada és essencial per a tot individu:

 

1. Ajuda a controlar el pes

Les dietes ràpides o de moda van i venen. Però mantenint una dieta sana i equilibrada és l’única manera de controlar i mantenir el pes a llarg termini.

L’alimentació saludable, no se centra en la pèrdua de greix, sinó que se centra en mantenir el pes actual, mentre proporciona els nutrients adequats perquè el teu cos funcioni bé.

2. Prevé malalties i infeccions

Una alimentació saludable pot protegir-te contra malalties cròniques com la diabetis, l’obesitat, la hipertensió i les cardiopaties. Així mateix, les vitamines i minerals d’una dieta sana enforteixen el sistema immunitari per a combatre les infeccions.

 

Com puc mantenir una dieta equilibrada setmanal?

Per a mantenir una dieta equilibrada has d’incloure aliments dels cinc grups: fruites i verdures, hidrats de carboni rics en midó, proteïnes, lactis i grasses saludables. És poc probable que en cada menjar puguis incloure els cinc, per la qual cosa l’objectiu és aconseguir un equilibri dietètic saludable al llarg del dia. A més, recorda beure almenys 1,5/2 litres d’aigua al dia, ja que la hidratació és igual d’important.

 

Conclusió:

Els beneficis d’una portar una alimentació saludable van molt més allà de controlar el teu pes. És una manera de millorar el teu benestar físic, emocional i mental. Per contra, si tens una dieta desequilibrada o no consumeixes aliments saludables, hi ha més possibilitats que sofreixis malalties cròniques, infeccions i fatiga. Si aquest tema t’apassiona i vols aprendre més, no deixis escapés el nostre Grau Superior de Dietètica a distància i aprèn totes les claus per a mantenir una bona alimentació equilibrada.

  • Home
  • Blog
  • L’alimentació saludable, la clau per a mantenir una bona línia

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK