Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

La importància de la salut dental

La importància de la salut dental

La salut dental és una part important del nostre benestar general. Desafortunadament, moltes persones desatenen aquesta àrea de la seva cura i només busquen ajuda quan ja és massa tarda. En l’article d’avui, discutirem per què la prevenció i el manteniment preventiu són tan importants per a la salut dental i la salut general.

Què es la salut dental?

Com ja hem esmentat en el primer paràgraf, la salut dental és primordial per a mantenir una bona salut general. És necessari que et raspallis les dents diàriament, mínim dues vegades al dia i que també usis el fil dental. Per a això, cal tenir en compte que, si no cuides bé les teves dents, pots arribar a desenvolupar càries o una malaltia periodontal.

La importància de la salut dental

Cal destacar els diferents motius pels quals la salut dental és important. En primer lloc, unes dents i unes genives saludables són essencials per a dur a terme una bona masticació i així realitzar també una adequada digestió dels aliments. D’altra banda, les dents també ajuden a mantenir la forma de la cara i millorar la teva aparença general. La cura adequada de les dents i genives redueix el risc de malalties dentals, que poden ser doloroses i molt costoses de tractar.

Com puc mantenir una bona salut dental?

A continuació, et deixem alguns consells amb els quals mantenir una bona salut dental:

Raspalla’t les dents després de menjars

Et recomanem que et raspallis les dents havent dinat i abans de ficar-te al llit. És fonamental utilitzar un raspall de dents suau i una pasta de dents que contingui fluorur.

Neteja interdental

Has d’utilitzar fil dental o raspalls interdentals per a netejar els espais entre les dents. Això t’ajudarà a prevenir l’acumulació de placa i el desenvolupament de càries.

Usa col·lutoris

No pots oblidar-te de complementar la rentada amb un col·lutori que contingui fluorur per a ajudar a prevenir les càries. Fes-ho part de la teva rutina diària de neteja dental.

No et saltis el dentista.

És fonamental visitar al dentista regularment per a detectar qualsevol problema en les teves dents i/o genives i així prevenir que qualsevol problema es faci major.

Evita el tabac

Fumar danya l’esmalt de les dents i augmenta el risc de càries, malalties periodontals i càncer oral.

Vigila els teus aliments

Menja aliments rics en calci i vitamina C. Aquests nutrients ajuden a enfortir les dents i les genives. També és molt recomanable evitar aliments amb excés de sucres processats.

 

Quines malalties dentals puc evitar?

La salut dental és important per a evitar múltiples malalties. Et llistem les 3 més comunes:

1. Càries:

És el problema dental més comú que els dentistes veuen en els/les pacients. Es produeix quan els bacteris formen una pel·lícula, anomenada placa, en la superfície de les dents. Els bacteris produeixen àcids a partir dels sucres dels aliments, els quals corroeixen i danyen permanentment l’esmalt o capa externa de la dent. Seguidament, els àcids comencen a actuar sobre la capa de dentina, més tova, que es troba sota l’esmalt.

2. Malaltia periodental:

És una infecció bacteriana causada per l’acumulació de placa. Els símptomes més comuns són genives enrogides, inflamades i que sagnen amb facilitat. També pot experimentar mal alè i dents sensibles que fan mal en mastegar.

3. Dents sensibles:

Les dents es tornen sensibles als aliments i begudes fredes i calentes quan l’esmalt es desgasta i la dentina queda al descobert.  La dentina té tubs que condueixen al nervi que es troba a l’interior de la dent. Les substàncies calentes o fredes poden viatjar pels conductes fins al nervi i causar un dolor intens.

Conclusions per una bona salut dental

Tots els éssers humans necessitem cuidar la nostra salut dental des que naixem. La malaltia periodontal és una de les principals causes de pèrdua de dents en adults i està relacionada amb moltes altres malalties cròniques. La prevenció és clau, i lxs professionals de la salut dental poden ajudar els pacients a mantenir les seves dents saludables. El raspallat de dents, la neteja professional i l’ús correcte del fil dental són els principals factors per a prevenir aquesta malaltia. Lxs especialistes també han d’educar als pacients sobre la importància d’una bona higiene oral per a mantenir una salut dental òptima. Des de Linkia FP, si vols dedicar-te a això, t’oferim un grau superior complet d’Higiene Bucodental a distància.  No t’ho perdis i aprèn a avaluar la salut dental dels pacients. T’animes?

  • Home
  • Blog
  • La importància de la salut dental

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK