Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

El treball de l’Informàtic a dia d’avui

El treball de l’Informàtic a dia d’avui

Segur que si pregunteu a la gent, com veuen els informàtics, la resposta serà ràpida i reduïda a una paraula, un freaky. Una persona amb poca relació social, amb una conversa reduïda a temes curiosos. Amb un aspecte físic i vestuari molt determinat. I que mai ens entén. Treballa pensant en les seves necessitats i no li agrada cobrir les dels altres.

Aquest perfil existeix? Sí. No ho negaré. ¿Aquest és el perfil que actualment busquen les empreses? No. Aquest és el perfil que treballem en Linkia FP? No.

L’informàtic del segle XXI s’ha de caracteritzar per saber treballar en equip. La informàtica no és una part aïllada de l’empresa, sinó una eina transversal que afecta tots els estaments de la mateixa. Tothom treballa amb informàtica i la informàtica ha d’estar a disposició de tot el món.

Un Programador Multiplataforma o web no ha de realitzar aplicacions pensant en com ho faria ell, sinó que una part molt important del treball consistirà en parlar amb el client per analitzar totes les seves necessitats, planificar la solució, dissenyar l’entorn més amigable i presentar els resultats en la forma més útil.

L’Administrador de Sistemes no viu en una habitació al costat dels servidors en una planta XX, amagat de la humanitat. Sinó que la gestió de la xarxa, automatització de processos, facilitat de l’entorn client, seguretat, còpies, Cloud, han d’estar dissenyades per a la facilitat de treball de l’usuari de l’empresa. Per a això ha de reunir-se i col·laborar amb els diferents departaments de l’empresa per organitzar tota l’estructura informàtica. Està al servei dels altres.

I no diguem del tècnic de Sistemes, l’informàtic que més contacte té amb el client, el que ajuda en cada moment a l’usuari per resoldre les seves incidències, aconsella en una botiga, explica què reparacions s’han realitzat, sempre des d’un punt de generositat, doncs l’usuari sap menys que ell. Tot el que he explicat és a l’interior de la persona, l’estètica no té res a veure, pel que si voleu portar samarretes de freaky, podeu.

Autor: Joaquín Erencia. Professor i tutor de Cicles Formatius d’Informàtica

  • Home
  • Blog
  • El treball de l’Informàtic a dia d’avui

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK