Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

FP o batxillerat: què escollir?

FP o batxillerat: què escollir?

Com saber què estudiar? Aquesta és la pregunta de l’milió, la mateixa que es fan diàriament milers de persones que busquen impulsar la seva carrera professional i que es pregunten si han de cursar una FP o batxillerat.

Si ets un d’ells, abans de decantar-te per una formació professional o per qualsevol altra opció, és important que et plantegis per què vols estudiar. Vols avançar en la teva carrera ampliant les teves habilitats? Si aquest és el cas, has de triar un curs que suposi una prolongació natural de les teves habilitats i qualificacions existents. Si l’objectiu és progressar encara més en la teva ocupació actual, es recomana seleccionar un curs que sigui rellevant per al teu treball.

A continuació, et donem uns consells per saber si estudiar FP o batxillerat, així com una guia de cursos molt útils i productius per a tu.

Consells per triar què estudiar: ¿FP o batxillerat?

Per què estudiar una FP??

Si estàs buscant diversificar els teus coneixements o canviar la teva carrera professional per complet, és important que considereu què és adequat per a tu i els teus circumstàncies (tenint en compte factors com, per exemple, haver de compaginar els estudis amb una feina).

Les FP responen directament a les necessitats de l’món laboral, de manera que ofereixen un alt grau d’especialització i faciliten la inserció al món laboral mitjançant les seves pràctiques obligatòries, de manera que la incorporació professional a l’acabar el curs serà molt més efectiva.

A més, seguiràs comptant amb l’opció d’accedir a la universitat. Això sí, mentre que en el batxillerat preparen als seus estudiants per a les proves d’accés, si curses una FP hauràs preparártelas pel teu compte.

Alguns dels estudis amb millors sortides professionals són els següents:

  • Estudiar un cicle superior d’Assistència a la Direcció

Al cor de moltes organitzacions, els assistents de direcció brinden suport administratiu a líders i executius, exercint un paper clau en el creixement i l’èxit d’una empresa. A mesura que l’economia continua millorant, més empreses estan creixent i requereixen ajuda per mantenir-organitzades.

Una posició sempre en demanda en molts sectors diferents. Un assistent de direcció és un treball ideal per als graduats que busquen iniciar la seva carrera. Si gaudeixes ajudant i comunicant-te amb persones en diferents nivells i sent responsable dels deures de planificació i organització involucrats en el manteniment d’un negoci, el paper d’assistent de direcció podria ser el perfecte per a tu.

  • Estudiar un cicle superior de Màrqueting i Publicitat

Els llocs de treball de màrqueting s’han convertit en una necessitat important per a moltes empreses multinacionals. Com a resultat, els estudiants que estudien màrqueting generalment poden aconseguir una feina en gairebé qualsevol lloc! En aquests dies, pràcticament totes les empreses o marques tenen un equip de màrqueting, A l’estudiar màrqueting, aprendràs tots els aspectes de l’màrqueting i totes les diferents tasques involucrades. Per exemple, aprendràs com investigar i satisfer les necessitats del client a través del desenvolupament de productes i serveis, planificació, fixació de preus, publicitat, promoció i distribució. Quan et graduïs, podràs treballar en una varietat d’indústries diferents en lloc de ser encasellat en una de sola.

  • Estudiar un cicle superior de Desenvolupament d’Aplicacions Web a distància

Publicar selfies, actualitzar estats, jugar a jocs, navegar per Internet, llegir articles, comprar, e-learning … Tot està en línia ara. Tenir un lloc web o una aplicació mòbil és com tenir un tresor. Totes les empreses remeten el lloc web o una aplicació mòbil per obtenir les dades, consultar i buscar qualsevol cosa. Cada empresa està tractant de promocionar els seus productes i serveis a través d’internet. De fet, la naturalesa de l’empresa o la qualitat dels seus productes es jutja pel seu lloc web o aplicació. La presència a la web està jugant un paper vital en la reputació de l’empresa. Un lloc web ben dissenyat i una aplicació mòbil juguen un paper clau per millorar l’abast dels seus productes i serveis. Saber desenvolupar aplicacions web està tan de moda que nombroses empreses busquen a professionals que els proveeixin d’aquest tipus de serveis, de manera que és una carrera amb bones oportunitats laborals.

  • Estudiar un cicle superior d’Administració i Finances

A l’estudiar un cicle superior d’Administració i Finances treballaràs en innombrables sectors diferents, i no tots són aquells que normalment associaries amb els negocis en general. Podràs treballar en els departaments de comptabilitat i finances, en màrqueting i publicitat, així com venda minorista, vendes, recursos humans i consultoria empresarial. La diversitat i plenitud de les carreres amb un títol en negocis subjau a l’atractiu de l’assignatura per a molts estudiants.

Per què estudiar batxillerat??

Els estudis de batxillerat estan enfocats a la preparació de l’estudiant per a les proves d’accés a la universitat, de manera que són una opció fantàstica en cas de tenir clar que vols cursar posteriorment una carrera o un grau superior.

A comparació amb les FP, es tracta d’una alternativa menys específica, de manera que pot ser la teva resposta si encara no tens clar a què vols dedicar-te. No inclou pràctiques ni enfocaments especialitzats, sinó més genèrics i amplis. Es divideix en itineraris com Ciències de la naturalesa i de la Salut, Humanístic i Ciències Socials, Arts i Tecnològic.

Estudiar a distància, tot un món d’oportunitats

En qualsevol dels casos, estudiar a distància et proporcionarà beneficis que cap altra alternativa podrà oferir-te. Una de les raons més convincents per les quals l’educació en línia sempre serà atractiva són els costos, i és que la majoria dels programes d’estudi en línia tenen una matrícula més assequible en comparació amb els cursos presencials.

Però decidiéndote per un cicle formatiu a distància o diferents cursos en línia no només estalviaràs diners, sinó també temps, ja que podràs mantenir les teves altres responsabilitats i no haver de renunciar a l’oci al costat dels teus amics i familiars o fins i tot a alguns viatges, ja que et n’hi haurà prou amb comptar amb connexió a Internet.

Les classes d’educació a distància estan dissenyades per funcionar en plataformes mòbils, el que permet als estudiants accedir als materials de el curs a través de dispositius mòbils, incloses tauletes i telèfons intel·ligents. Pots veure una videoconferència al telèfon intel·ligent mentre viatges al metro o assistir a un seminari web durant el teu descans a la feina. Així és com aprofitaràs a l’màxim el teu temps!

Sabem que és una decisió molt important, per això és convenient que la meditis bé. Esperem haver-te ajudat!

  • Home
  • Blog
  • FP o batxillerat: què escollir?

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK