Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Vull ser programador, DAM o DAW? En Linkia FP et ajudem a decidir!

Vull ser programador, DAM o DAW? En Linkia FP et ajudem a decidir!

Abans de donar resposta a la pregunta que planteja el títol d’aquest article, vull que vegis les imatges següents sobre estudiar informàtica.

La primera tracta de desenvolupar un perfil de quines característiques hauria de tenir el tècnic informàtic més buscat en l’any 2016.

Aquesta il·lustració i les següents han estat realitzades per TicJob, un portal d’articles i ofertes laborals amb un alt grau d’experiència en el sector.

Podeu dir: “Això és del 2016” i tens raó. Mira ara aquesta altra imatge:  Vaja, la cosa no ha canviat molt: Veritat! ¿I què està passant ara al 2018 sobre estudiar informàtica?

Vegem-ho en aquesta altra imatge:

 

Si analitzem aquests gràfics tenim un perfil demandat:

  • programador
  • Amb coneixements de Java, JavaScript i .NET
  • Lloc de treball: Madrid i Barcelona

Ara apliquem això als vostres estudis d’informàtica en línia en Linkia FP : Un programador és un professional que vol desenvolupar la seva part tecnològica i la seva part creativa. Voleu crear programes que siguin útils per a la gent. Però aquests programes que vol desenvolupar es poden utilitzar en diferents parts d’un sistema informàtic. En tot sistema informàtic connectat a Internet tenim dues parts:

  • Back-End: El conjunt d’aplicacions que es troben al servidor i / oa la màquina. Anomenem màquina a l’element físic: portàtil, PC, SmartWatch, tablet, iPhone, iPod, …
  • Front-End: El conjunt d’aplicacions que s’executen en el món web, en un navegador com Internet Explorer, Internet Edge, Mozilla Firefox, Opera …

Tens clar que vols ser capaç només de realitzar aplicacions de Back-End?

Tens clar que vols ser capaç només de realitzar aplicacions que corrin en una pàgina web?

Tens clar que vols ser capaç només de realitzar aplicacions per a un mòbil?

Tens clar que vols limitar-te a “crear” només en un costat del sistema?  

Si la teva resposta és SÍ, només en una de les qüestions plantejades, et trobaràs limitat a l’hora de trobar feina, ja que només podràs accedir a una part de les ofertes laborals del món de la programació. I el més segur és que amb el temps et trobis que vas a participar en projectes que et van a exigir coneixements de l’altra part, la que no t’has format, i vas a haver de formar-te, però pel teu compte, el que dic “autoformació forçosa”.

Si la teva resposta és NO (o sí a tot), plantejarem com fer-ho. A la fp informàtica se’ns presenten dos cicles formatius de grau superior orientats a aquests perfils: Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma (DAM) i Desenvolupament d’Aplicacions Web (DAW) 

Si enllacem amb el que hem comentat anteriorment sobre el sistema informàtic, DAM abasta la formació necessària per a realitzar aplicacions Back-End, i DAW abasta la formació necessària per a realitzar aplicacions Front-End.

Les dues parteixen d’un tronc comú, que s’imparteix en el primer curs, el Mòdul 3 Programació, en el qual s’aprèn les bases de la programació estructurada i la programació orientada a objectes (POO). Amb aquesta base ben apresa, es poden realitzar els dos cicles d’informàtica en línia en Linkia FP.

La pregunta ara és: Si tinc clar que vull fer les dues fp informàtica, en quin ordre les realitzo?

Aquest article preten orientar-te, així que vaig a donar-te la meva opinió: “Si saps programar, aprendre un nou llenguatge et costarà només dues setmanes amb el teu amic YouTube i StackOverFlow.”

Quin dels dos cicles forma millor a un programador?

Si no tens una predilecció clara per cap dels dos, el meu consell és que comencis per DAM perquè aquest cicle és el que desenvolupa una quantitat més variada de llenguatges de programació i en entorns de treball: un ordinador, un mòbil, programes que es connecten a un web … de manera que, com a tècnic informàtic, obtindràs una formació més àmplia i diversa. Aquesta diversitat és la que et permetrà absorbir més fàcilment els llenguatges de programació del món web.

En canvi si decideixes començar per DAW amb la idea de realitzar DAM posteriorment, considero que la transició pot no ser tan amable atès que, la formació que vas a rebre en DAW serà molt més concreta i reduïda a un camp menys ampli, basat sobretot a Internet.

Si tens una predilecció clara per DAW, comença per ell, però pren-te DAM no com una programació “complexa” sinó com una programació “necessària” per què la vas a necessitar per complementar la teva formació laboral i per què et va permetre estalviar-aquesta “autoformació forçada” que hem comentat abans. Quedo a la teva disposició per a qualsevol aclariment d’aquest article.

 

Autor: Joaquín Antonio Erencia Navarro

Assessor Informàtic Linkia FP

asesoramiento.informatico@linkia.interficie.com

  • Home
  • Blog
  • Vull ser programador, DAM o DAW? En Linkia FP et ajudem a decidir!

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK