Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Consells per superar la teva entrevista amb Recursos Humans

Consells per superar la teva entrevista amb Recursos Humans

En els últims anys s'ha produït al nostre país el desenvolupament de el sector dels recursos humans, ja que les empreses posen cada vegada més èmfasi en atreure talent i així imposar-se davant la competència. És per això que en els seus processos de selecció solen incloure entrevistes amb Recursos Humans, un departament que no només s'encarrega de la contractació, sinó també de garantir el bon ambient a l'oficina, la comunicació interna o els programes d'informació, entre d'altres. En Linkia FP preparem a tots els nostres alumnes per a la immersió immediata en el món laboral. Així que, des de l'experiència, t'expliquem quins són els consells indispensables per superar amb èxit l'entrevista.

Els X consells per la teva entrevista amb Recursos Humans

Els processos de selecció han evolucionat molt en els últims temps i, de fet, les empreses també poden conèixer més sobre els candidats abans de reunir-se amb ells. Per tant, és important tenir en ment que probablement sabran molt de tu abans de realitzar l'entrevista amb recursos humans. Durant la mateixa, tindran en compte aspectes com ara les habilitats comunicatives, la capacitat organitzativa, el lideratge o la motivació. Per donar bon compte en tots aquests àmbits, pren nota dels consells que et deixem a continuació.

1. Assegura't que estàs capacitat per al lloc

Primerament, et recomanem que siguis realista a l'hora de proposar el teu perfil per a un lloc determinat. Els teus coneixements i experiència s'han d'adaptar a les exigències de l'oferta laboral. Altrament, és probable que acudeixis amb certa inseguretat en l'entrevista o que fins i tot et sentis fora de lloc en la mateixa. Les persones que vagin a entrevistar-han de sentir atretes tant pel teu relat com per la teva possible aportació a l'equip. Per això, és important que et preparis una exposició del teu recorregut laboral i personal de forma resumida, directa i atractiva. A més, els últims temps han impulsat l'educació i la FP a distància , el que facilita que tots nosaltres puguem romandre en constant formació i aprenentatge compaginant fàcilment els diferents aspectes de les nostres vides. Així que, tant si estàs ja treballant com si encara no, et recomanem que segueixis aprenent i desarrollándote contínuament en el teu sector i que així li ho transmetis a l'entrevistador o entrevistadors.

2. Mostra interès i motivació per l'oportunitat

Tingues en compte que no només es tindrà en compte si ets el candidat perfecte per la teva experiència, sinó que també influirà (fins i tot pot ser que més que l'anterior) l'actitud que demostris i si encaixes o no en la cultura empresarial. És per aquesta raó que un dels passos que no et pots saltar a l'hora de preparar-te l'entrevista és informar-te sobre la història i valors de l'empresa. Dedica una estona a investigar tot el que puguis sobre l'empresa: quines són les seves funcions específiques, en quina situació es troba actualment, qui són els seus clients, el nombre d'empleats, etc. Tots els detalls són benvinguts! Pensa que una de les preguntes més freqüents és si es coneix alguna cosa relacionada amb l'empresa: quedar-se a blanc pot generar una mala impressió. Fes-los saber per què t'interessa formar part del seu equip, com els vas descobrir i la teva empatia amb les seves funcions.

3. No oblidis repassar els teus coneixements

És possible que l'entrevista amb Recursos Humans requereixi fer realitat els teus coneixements. Aquests, per descomptat, depenen de l'posat a què et presents, i abasten des de conceptes o procediments específics de l'càrrec fins el domini d'eines o idiomes. A l'respecte d'aquests últims, molts entrevistadors fins i tot poden canviar-te la conversa sense avís previ, passant d'un idioma a un altre, per comprovar quin és el teu capacitat de reacció, adaptació i fluïdesa. És per això important que sempre que vagis a presentar-te a una entrevista, et preparis per donar el millor de tu en qualsevol escenari. Dedica un bon temps a repassar coneixements ia preparar-te mentalment per ser ràpid, clar i concret en les teves respostes.

4. Algunes de les preguntes més habituals

Finalment, i no per això menys important, també pots preparar les teves respostes davant algunes de les preguntes més típiques en les entrevistes de Recursos Humans. Per exemple:

  • Per què deixes el teu lloc de treball actual? Una cosa molt important a l'hora de respondre és que sempre has de parlar bé de les teves anteriors experiències laborals. Expressar queixes, criticar o simplement donar un mal feedback d'anteriors empreses o companys jugarà en contra teva. Centra't en la part positiva, el que has pogut aprendre durant la teva experiència laboral. Emfatitza que ha arribat el moment de fer un salt qualitatiu professionalment parlant, i que vols fer-ho amb ells.
  • Quins són els teus majors defectes? Intenta demostrar naturalitat tot i portar la teva resposta preparada. Quant als teus defectes, més que els mateixos és important que transmetis les teves ganes de millorar. A més, no et aconsellem plantejar una virtut com un possible defecte, com el ser massa organitzat o implicat amb la feina. Donaràs una sensació de falsa modèstia.

Esperem que els nostres consells per superar l'entrevista amb Recursos Humans t'hagin resultat útils i que aviat puguis posar-los en pràctica. I recorda que, fins i tot quan l'experiència de l'entrevista no és la millor, l'aprenentatge que hauràs adquirit serà el teu major font de preparació per a la teva propera entrevista. Cada vegada et sentiràs més còmode i preparat!

  • Home
  • Blog
  • Consells per superar la teva entrevista amb Recursos Humans

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK