Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

El sistema ossi. Coneixes les seves funcions?

El sistema ossi. Coneixes les seves funcions?

Sents una certa curiositat per conèixer el sistema ossi i com contribueix a mantenir el cos en moviment? El sistema ossi humà és tot un món complex i fascinant, des dels 206 ossos que componen el nostre cos fins a la complexa xarxa de músculs i lligaments que els uneixen. Per a això, és essencial que coneguis i comprenguis quina és la seva estructura, la seva anatomia i la funció del sistema ossi perquè puguis cuidar bé del teu cos.

Vols saber més? En el nostre article d’avui podràs explorar tot el que cal saber sobre el sistema ossi, és a dir, des dels diferents tipus d’ossos i articulacions que hi ha, fins als processos fisiològics que mantenen els ossos sans i forts. T’expliquem tot sobre aquesta increïble part del cos humà a continuació. Comencem!

 

La importància de conèixer el sistema ossi

Per endavant, és important saber que el sistema ossi és una part sorprenent i essencial del cos humà. El sistema ossi protegeix el cos de lesions, manté la forma i la grandària del cos i,a més, permet el moviment. El sistema ossi és una part del nostre cos que és important cuidar i comprendre. És primordial conèixer des de les diferències que hi ha entre els ossos, fins als processos fisiològics que els mantenen sans i forts. En el següent apartat, veurem les característiques més importants que cal tenir en compte del sistema ossi. Atent/a!

Malalties i trastorns del sistema ossi

El sistema esquelètic és vital per a la nostra salut i benestar, però a vegades pot veure’s afectat per malalties i/o trastorns. Aquests el que poden provocar és alterar a l’esquelet humà i causar patologies doloroses i paralitzants. Alguns exemples d’aquestes malalties podrien ser l’osteoporosi, les fractures, els trastorns de la columna vertebral, l’artritis reumatoide o l’espondilitis anquilosant, entre altres.

 

Salut òssia i manteniment d’ossos forts

Potser ja ets coneixedor que el calci i la vitamina D són molt importants per a mantenir els ossos sans i forts i, però és important saber que hi ha altres aspectes addicionals a tenir en compte. Hi ha molts processos complexos que tenen lloc en l’organisme per a així garantir el subministrament de calci i minerals als nostres ossos. Així mateix, hi ha moltes malalties que afecten els nivells de calci i als minerals de l’organisme.

 

Necessitats nutricionals per a uns ossos sans

Per a mantenir els ossos forts i sans, és necessari ingerir suficients nutrients i minerals. Obtenir la quantitat adequada de vitamines i minerals és essencial per a uns ossos sans, i això és una cosa especialment important per a les persones majors. Hi ha molts nutrients per a la salut òssia, com ara bé les vitamines A, C, D i K i minerals com el manganès, el crom o el zinc.

 

Exercici per a uns ossos sans

L’activitat física regular és crucial per a tenir uns ossos forts i una bona salut general, a més d’ajudar a prevenir patologies comunes. L’activitat física té múltiples beneficis, com l’augment de la densitat i la resistència òssies, l’augment de la força muscular, la millora de la salut cardiovascular i molt més. Com més actiu siguis, millor estaran els teus ossos.

És important que trobis l’activitat més adequada per a tu, ja sigui realitzant un esport que t’agrada, treballant al jardí o simplement sortint a caminar, alguna cosa que provocarà que gràcies a aquesta activitat física tinguis un esquelet s

 

Lesions del sistema esquelètic

Les fissures o fractures òssies són molt freqüents, especialment en persones de més avançada edat. Són moltes les causes de fissura o trencament d’ossos, com a caigudes, lesions esportives, accidents d’automòbil o altres. Quan una persona es trenca un os, és necessari immobilitzar l’extremitat i la mà o el peu per a ajudar al fet que els ossos trencats cicatritzin i així fomentar la formació d’os nou.

 

Per acabar

Ara que ja coneixes la importància del sistema ossi, podràs cuidar degudament una de les parts més importants del teu cos. Esperem que aquest article t’hagi servit d’ajuda i hagi estat del teu interès. Si vols saber més sobre el sistema ossi i aquest sector, et recomanem realitzar el nostre cicle superior d’Anatomia Patològica i Citodiagnòstic a Madrid. Anima’t!

 

  • Home
  • Blog
  • El sistema ossi. Coneixes les seves funcions?

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK