Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Què és l’e-learning i quins són els seus avantatges?

Què és l’e-learning i quins són els seus avantatges?

Els qui la proven, repeteixen. La formació e-learning s’ha convertit amb el pas del temps en un tipus de formació imprescindible per a tots aquells que desitgen compaginar-la amb un altre tipus de tasques o activitats. En aquest post t’expliquem a fons què és l’e-learning i quins són els seus avantatges, ja veuràs com és el tipus de formació que justament necessites.  

Què és l’e-learning?

L’avanç de les noves tecnologies ha donat pas a que puguem tenir-ho tot a l’abast de la mà. O, millor dit, a cop de clic. Gràcies a això, el sector de la formació s’ha passat a l’entorn digital, amb els avantatges que això suposa per a qualsevol que vulgui formar-se i compaginar, per exemple, la seva formació amb un treball, com passa amb els que es decanten per cicles formatius a distància a la recerca d’altres sortides professionals o com a complement als seus coneixements l aborals.   L’e-learning consisteix precisament això, a posar a disposició dels altres, cursos de formació en línia, que es puguin realitzar còmodament des de casa i amb un horari que tu mateix et estableixis.   Segur que reps diàriament desenes d’e-mails de cursos en línia. I és que aquesta modalitat s’ha convertit amb el pas del temps en una de les més aclamades per la ciutadania. No només donen facilitats de formació als professionals en actiu, sinó que també s’ha convertit en la taula de salvació d’aquells estudiants que no posseeixen suficient solvència econòmica com per desplaçar-se a una altra ciutat a estudiar. Fer-ho de manera online des de casa suposa un estalvi important de la despesa. En aquests casos la formació professional a distància és una excel·lent oportunitat per a aquests joves.  

Tots els avantatges de l’e-learning

Però el poder accedir des de qualsevol lloc i horari al curs al qual t’has apuntat no és l’únic avantatge de la formació e-learning. Et contem tots els avantatges de l’e-learning perquè puguis tenir-ho molt en compte quan decideixis realitzar algun d’aquests cursos!

Aprenentatge actiu

En la formació e-learning ets tu qui es posa els horaris i les metes. Si vols treure bé el curs hauràs d’esforçar-te al màxim, de manera que es tractarà d’un aprenentatge actiu. A través d’aquesta modalitat de formació et faràs a tu mateix, ja que la responsabilitat i l’esforç per treure la matèria depèn de tu.  

E-learning, una font de flexibilitat

La formació e-learning és flexible. Per exemple, si treballes al matí, pots decidir estudiar, veure els enregistraments de les classes o fer els treballs a la tarda i fins i tot a la nit o els caps de setmana. D’aquí que amb un curs e-learning puguis compaginar una o diverses activitats sense haver de dependre dels horaris. Només es requereix una mica d’esforç.  

Evita els desplaçaments

Un ordinador amb connexió a Internet és tot el que necessites per completar un curs a distància o, el que és el mateix, a través de la modalitat de formació e-learning. Aquest tipus de formació elimina totes les barreres que hi ha per exemple en la formació presencial. No tindràs ni de desplaçar al lloc de les classes, ja que disposes de tota la informació necessària del curs a través de l’ordinador i de la plataforma on estiguis desenvolupant la formació en línia.  

Els ritmes d’aprenentatge dels marques tu

Els cursos e-learning també se solen desenvolupar en un període de temps determinats. Per exemple, si les lliçons comencen a l’octubre i duren un curs acadèmic, és possible que concloguin a finals de juny. No obstant això, ets tu qui va marcant els ritmes d’aprenentatge. Hi ha plataformes e-learning que et faciliten un calendari orientatiu de quins temes s’han d’estudiar en quin setmanes, però a part d’això, la formació e-learning et permet tornar als temes que creguis convenient reforçar i avançar en el contingut si vas més ràpid del normal en l’estudi. Així que el ritme ho vas marcant tu en funció del temps disponible.  

Amb tot tipus de recursos virtuals

I com es tracta d’un curs que s’imparteix a través d’Internet, les noves tecnologies també s’utilitzen per reforçar la matèria. A través del campus virtual on els docents hauran penjat el temari i activitats que has de fer, també s’indicaran altre tipus de recursos virtuals disponibles per complementar la matèria, com poden ser articles de diari, vídeos explicatius, etc. Disposaràs, per tant d’una infinitat d’informació per comprendre al màxim la matèria.

Sense llibres

Oblida’t de comprar llibres que després tot just utilitzaràs. La formació e-learning et facilita recursos i el material just per saber el que necessites. I d’aquí tu tries què és el que t’interessa imprimir i què no.   En definitiva, la formació e-learning t’aporta moltes més avantatges i flexibilitat que la formació presencial. Jo de tu no m’ho plantejava i decidia cursar un cicle de formació professional en línia.  

  • Home
  • Blog
  • Què és l’e-learning i quins són els seus avantatges?

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK