Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Descobreix l’exquisida gastronomia d’Astúries

Descobreix l’exquisida gastronomia d’Astúries

 

Benvinguts un dia més al blog de Linkia FP. Avui indagarem sobre la gastronomia a Astúries. Alguna vegada has provat la favada asturiana, el “cachopo” o l’arròs amb llet? Si encara no has tingut l’oportunitat, prepara’t per a descobrir una experiència culinària única a Astúries. Si ja has gaudit d’aquests plats i t’encantaria saber més sobre el seu origen, ingredients i formes de preparació, aquest article és per a tu.

Astúries, una regió situada en el nord d’Espanya, és coneguda per la seva exquisida cuina i els seus rics ingredients. Des de les seves muntanyes fins a les seves costes, Astúries ofereix una àmplia varietat de productes locals, com la sidra asturiana, el formatge de cabrales o el “chosco”, que han estat part de la gastronomia local durant segles.

Si ets un amant del menjar i t’agradaria conèixer més sobre la gastronomia asturiana, continua llegint! En aquest article et mostrarem els plats més famosos i deliciosos de la regió, la seva història i les seves curiositats. A més, et donarem alguns consells útils perquè puguis gaudir del menjar asturià com un autèntic expert.

I per als interessats a estudiar a Astúries, tenim bones notícies! Linkia FP ha obert un nou centre a Oviedo, oferint graus mitjans i superiors. No perdis l’oportunitat de formar-te a Oviedo i augmentar les teves capacitats en una de les regions més riques d’Espanya!

Origen de la gastronomia a Astúries

Per a començar, explicarem com sorgeix  la gastronomia d’Astúries. Aquesta té una rica història que es remunta a l’Edat mitjana, quan els monjos van començar a conrear els seus propis aliments en els monestirs de la regió. Des de llavors, la cuina asturiana ha evolucionat i ha incorporat ingredients i tècniques d’altres cultures, la qual cosa ha donat lloc a una gastronomia única i variada. La ubicació geogràfica d’Astúries, entre la mar i les muntanyes, també ha influït en l’elecció dels ingredients i en la manera de cuinar-los, la qual cosa ha resultat en una àmplia varietat de plats saborosos i autèntics que no et pots perdre.

Ingredients més utilitzats en les cuines d’Astúries

La gastronomia d’Astúries és coneguda per la seva gran varietat d’ingredients frescos i de qualitat. Entre els ingredients més utilitzats i benvolguts en la cuina asturiana es troben el peix i els mariscos procedents de la mar Cantàbrica, com el lluç, el bonic, el llobarro, el polp, les petxines de pelegrí o el “percebe”. A més, la regió és famosa per la seva producció de carn, destacant el vedell asturià, que es cria a les muntanyes i s’alimenta de pastures naturals, la qual cosa li confereix una qualitat i sabor únics. Finalment, no podem oblidar els productes lactis, com el formatge, la llet o la nata, que s’utilitzen en multitud de receptes tradicionals asturianes, com l’arròs amb llet o el flam de formatge. Tots aquests ingredients, juntament amb uns altres com els llegums, els hortalisses i les fruites, fan de la gastronomia asturiana una cuina variada i saborosa que no et deixarà indiferent.

Gastronomia típica d’Astúries

La gastronomia asturiana és rica i variada, amb plats típics que són una veritable delícia per al paladar. Et detallem 10 plats típics asturians.

La favada asturiana

Un plat de cullera a base de fabes (mongetes blanques) que es couen lentament amb compango (xoriço, botifarra i cansalada), i diferents carns (com el braó de porc, la cansalada o el pernil). És un guisat reconfortant i contundent, ideal per als dies freds d’hivern.

El “cachopo”

Aquest és una menja contundent a base de dos filets de vedella farcits de pernil serrà i formatge fos, empanats i fregits. Se sol servir acompanyat de patates fregides i pebrots, i és una opció perfecta per als amants de la carn.

Lluç a la sidra

Aquest és un peix molt utilitzat en la gastronomia asturiana i se sol preparar amb sidra, una beguda representativa de la regió. El lluç es cuina a foc lent amb sidra i ceba, la qual cosa li dona un sabor molt especial.

“Pixín”

És un peix blanc que es troba en les costes asturianes i es prepara de diferents maneres. Una de les formes més populars de cuinar-ho és a la planxa, acompanyat d’una salsa d’all i julivert.

Arròs amb “bugre”

El “bugre” és un crustaci que s’utilitza per a elaborar aquest deliciós arròs, que també porta pebrot, ceba i safrà. És un plat que se sol preparar en les zones costaneres d’Astúries.

Calls a l’asturiana

Aquest plat és un guisat amb trossos d’estómac de vedella, xoriço, botifarra i pota de porc, tot això cuinat amb pebre roig i altres espècies. És un plat molt tradicional de la gastronomia asturiana, perfecte per als amants dels sabors forts.

Formatge de Cabrales

És un dels formatges més coneguts d’Astúries, elaborat amb llet de vaca, ovella i cabra i madurat en coves durant diversos mesos. Té un sabor intens i característic, que el converteix en un dels formatges més benvolguts d’Espanya.

“Bollo preñao”

És un pa farcit de xoriço i pernil serrà, perfecte per a un desdejuni o esmorzar ràpid. És un plat molt contundent i ple de sabor, perfecte per a picar entre hores.

“Pote” Asturià

Este es otro plato de cuchara muy típico de la gastronomía asturiana es el Pote Asturiano. Este guiso se elabora con alubias blancas, patatas, berza, chorizo, tocino y morcilla. Al igual que la fabada, se cocina a fuego lento y se sirve caliente.

Sidra Asturiana

D’altra banda,  encara que no és un plat, la sidra mereix un esment especial en la gastronomia asturiana. Es tracta d’una beguda elaborada a partir de la fermentació de la poma i és molt popular a la regió. La forma tradicional de servir-la és abocant-la, és a dir, abocant-la des d’una ampolla enlaire perquè caigui en el got amb força. És coneguda a tot el món pel seu sabor àcid i fresc, i per la seva capacitat per a acompanyar qualsevol menjar.

Dolços típics de la gastronomia a Astúries

La gastronomia asturiana no sols és rica en plats salats, sinó també en postres i dolços típics. A continuació, et presentem alguns dels dolços més populars de la regió:

Arròs amb llet

És unes postres tradicionals fet a base d’arròs cuit en llet amb sucre i canyella. És unes postres cremoses i dolç que es pot trobar en molts restaurants i llars asturianes.

“Casadielles”

Són crestes dolces farcides de nous, sucre i anís. Es fregeixen en oli i s’empolvoren amb sucre glaç per a servir-les. Són unes postres delicioses i molt típic de la regió.

“Carbayones”

Són pastissets de pasta fullada farcits d’una mescla d’ametlla, sucre i ou. S’enfornen fins que estiguin daurats i cruixents, i s’empolvoren amb sucre glaç abans de servir-los.

Pastís de formatge

És unes postres molt populars a Astúries, i s’elabora amb formatge de vaca de la regió, ous, sucre i nata. S’enforna en el forn fins que estigui daurada per damunt i quallada per dins.

“Frixuelos”

Aquestes postres es compon per cardis asturians, similars a les crêpes franceses, però més gruixuts i esponjosos. S’emplenen amb nata, xocolata o melmelada, i són unes postres delicioses i molt típic de la regió.

“Quesada”

Aquest dolç és un pastís de formatge, similar al pastís de formatge, però amb una textura més densa i compacta. S’elabora amb formatge fresc de vaca, sucre, ous i farina, i s’enforna fins que estigui daurat per damunt i quallat per dins.

Per a acabar, cal ressaltar que la gastronomia asturiana és una experiència culinària única i variada que no et pots perdre. Des dels seus plats de mariscos i peixos frescos, fins a les seves carns i embotits d’alta qualitat, el menjar asturià és una delícia per al paladar. A més, la regió compta amb una varietat de postres i dolços típics que són el fermall d’or perfecte per a qualsevol menjar. Si ets un amant del bon menjar i estàs interessat a estudiar a Astúries, no dubtis a visitar el nou centre semipresencial de Linkia FP a Oviedo. Oferim una àmplia gamma de graus mitjans i superiors en totes les àrees d’estudi. Aprèn amb nosaltres i descobreix tot el que Astúries ha d’oferir!

  • Home
  • Blog
  • Descobreix l’exquisida gastronomia d’Astúries

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK