Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Les 6 competències laborals més demandades

Les 6 competències laborals més demandades

Les competències laborals o professionals són qualitats difícils de detectar per les empreses en els seus processos de selecció. I també són difícils de posar en valor per part d’un candidat, ja que amb prou feines disposa de l’currículum i de l’entrevista per fer-les aflorar. No obstant això, a la llarga, són les responsables d’èxits com mantenir-se en un lloc, progressar en l’empresa o fer el salt a altres companyies. Per això, et serà de gran ajuda conèixer quines són les competències laborals més demandades en l’actualitat, com et vam mostrar en aquest post.

Les 6 competències laborals més demandades

Les competències laborals es confonen sovint amb les soft skills o habilitats toves, ja que tenen punts en comú amb elles. I el mateix passa amb la intel·ligència emocional. Per això, en posts anteriors ens hem ocupat d’explicar què són les soft skills o habilitats toves i quines aplicacions pot tenir la Intel·ligència Emocional en el treball.

Però el que ens hem proposat en Linkia FP no és trobar les diferències entre unes i altres sinó enumerar les competències laborals més demandades en aquest any 2021, ja que les necessitats de les empreses i de l’món laboral s’han d’adaptar als nous temps. Per això, en un any de tants canvis com aquest, resulta clau conèixer quines qualitats d’aquest tipus resulten més atractives per a les companyies que estan creant treball … que són moltes.

1. Resiliència 

En aquesta llista amb les competències laborals més demandades en 2021, és gairebé obligat començar per la resiliència. Es tracta d’un dels conceptes de moda, que ha saltat a la palestra el 2020 amb motiu de la pandèmia i que ens ha tocat assimilar ràpidament. Molt utilitzat en l’anglès i, en particular, en el món dels equips informàtics, la seva definició al DRAE explica que és la “capacitat d’adaptació d’un ésser viu davant d’un agent pertorbador o un estat o situació adversos”. És a dir, el que espera una empresa d’un empleat resilient és aquesta capacitat per sobreposar-se a una adversitat que afecti de ple a la companyia, a el sector o fins i tot a el lloc de treball que ocupi.

2. Compromís

Aquest és un tipus de competència professional que està molt relacionada amb l’anterior i que també està àmpliament desenvolupada en el món anglosaxó, on es fomenta que el treballador percebi a l’empresa com la seva pròpia casa. Si bé això és una cosa que no s’aconsegueix de la nit al dia, per descomptat sí que és fonamental que l’empleat demostri que s’identifica amb l’empresa i amb els seus valors. En un moment complicat com aquest, ‘remar tots a una’ és més important que mai, ja que probablement siguin necessaris sacrificis per ambdues parts.

3. Desimboltura en un entorn digital

2020 i 2021 s’han caracteritzat, des d’un punt de vista laboral, per l’enlairament de l’teletreball i de solucions professionals basades en la tecnologia. Per això, sense importar el grau de permanència d’aquestes solucions en un món post pandèmic, el que està clar és que les empreses ara valoren molt més la desimboltura dels seus empleats en l’entorn digital. Si t’interessa treballar amb aquestes condicions, no dubtis a conèixer aquesta llista de treballs que es poden fer des de casa.

4. Presa de decisions fonamentades en dades

En un món en què tot és mesurable i quantificable, el marge per a la improvisació queda molt reduït. Per això, les empreses d’avui en dia no esperen dels seus empleats que prenguin decisions genialment inversemblants, sinó perfectament raonables i argumentades amb dades a la mà … La qual cosa també pot resultar d’allò més genial. A més, està relacionada amb l’anterior competència, ja que no hi ha dubte que una bona desimboltura en l’entorn digital permetrà gestionar millor aquestes dades.

5. Treball en equip… Treballant en solitari 

És una de les moltes paradoxes que ens ha deixat la pandèmia en termes laborals. No hi ha dubte que el treball en equip ha estat sempre una de les competències professionals més demandades per les empreses. I ho seguirà sent en el futur, però ara donant-li una volta de rosca més: en l’equació entra ja l’esmentat teletreball, que implica una dinàmica de treball en solitari en connexió remota amb altres companys. Pot l’empleat aconseguir bons nivells de productivitat d’aquesta manera? És fluïda i efectiva la comunicació amb la resta de companys? ¿Impulsa cap endavant el desenvolupament de el projecte o, en canvi, el llasta? Si les respostes a aquestes preguntes són positives, voldrà dir que aquesta competència professional està adquirida.

6. Flexibilitat per traballar per objectiu

La flexibilitat porta ja molts anys sent una de les competències laborals més demandades. Però ara ha adquirit un caire lleugerament diferent. Si bé fins ara es referia més aviat a qüestions organitzatives, que afectaven al seu torn a les condicions de treball (temporalitat, horaris reduïts, ec.), Ara es concep la flexibilitat com una qualitat per adaptar-se a la situació actual i assolir els objectius proposats. En aquesta capacitat d’adaptació entren en joc no només l’assumpció de l’teletreball sinó també l’escalonament de les entrades i sortides, la substitució de reunions presencials per altres virtuals, la formació en línia i un llarg etcètera.

Totes elles són competències laborals molt demandades en aquest 2021 i que, probablement, passaran a ser molt importants en els propers anys. En aquest context, rebre una formació de qualitat que tingui en compte aquestes competències laborals és una de les claus per a l’èxit professional a llarg termini.

Això és precisament el que proposem en l’fp online amb els cicles formatius a distància, on treballem de ple qualitats com la flexibilitat, la desimboltura en entorns digitals o el treball en equip de manera remota, entre moltes altres. Un cop adquirides, serà important posar-les en valor en el CV (fa una ullada al nostre post amb consells per fer un bon currículum, on ho esmentem) i en els teus entrevistes de treball.

  • Home
  • Blog
  • Les 6 competències laborals més demandades

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK