Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Com ser Nutricionista Esportiu i què estudiar per a això

Com ser Nutricionista Esportiu i què estudiar per a això

Cómo ser Nutricionista Deportivo y qué estudiar para ello

T’apassiona el món de l’esport, però vols dedicar-te a això des d’un punt de vista més especialitzat en la nutrició? Queda’t, perquè avui en aquest article t’explicarem en les properes línies com pots arribar a aconseguir ser un gran nutricionista esportiu i, sobretot, què és el que s’ha d’estudiar per treballar d’això en un futur. L’esport és una activitat física que s’ha de tenir en compte, ja que és una cosa molt important per a la salut i el benestar de les persones. Per què? Perquè gràcies a la pràctica de l’esport el que fas és reduir el risc d’accidents cardiovasculars, d’hipertensió, de cardiopaties, de diabetis i d’altres múltiples malalties que hi ha al món de la salut. No obstant això, no cal centrar-se únicament en l’activitat física, ja que en l’esport també s’ha de tenir present una bona alimentació per així prevenir altres problemes de salut diferents i per portar una bona capacitat funcional del nostre cos. Llavors … Què has d’estudiar per ser nutricionista esportiu? T’ho expliquem a continuació. 

Què  he d’estudiar? 

Per estudiar nutrició esportiva pots escollir entre diverses opcions. És cert que hi ha un grau universitari especialitzat en aquest sector, però això significaria que realitzaries una etapa acadèmica en un període aproximat de quatre anys. No obstant això, si optes per un cicle formatiu, faries pràcticament les mateixes funcions en un període més reduït, ni més ni menys que en dos anys. Quin és aquest cicle formatiu? El Grau Superior de Dietètica Esportiva a distància. Un grau en què aprendràs a organitzar l’àrea de treball d’un gabinet de dietètica i elaboraràs dietes adaptades a les diferents persones i col·lectius, sempre que tinguis en compte les seves necessitats nutricionals i les patologies específiques corresponents. 

A més, t’ocuparàs de supervisar la manipulació, la conservació i la transformació dels diferents aliments i coneixeràs tots els aspectes necessaris sobre el món de la dietètica i la nutrició per poder ajudar els pacients a dur a terme una bona alimentació.

Quins  són els beneficis d’estudiar Nutrició Esportiva? 

Endinsar-te en el sector de la nutrició i l’esport et permetrà complir amb les necessitats nutricionals i la planificació dietètica esportiva de les persones. És per això que optar per aquesta especialitat implica alguns beneficis de cara a tu mateix ia la societat que et comentarem ara mateix. Atent! 

Ajudaràs als altres 

Un cop obtinguis els coneixements necessaris sobre la nutrició i l’esport, seràs capaç d’ajudar a l’entorn que t’envolta. Podràs aconsellar als altres sobre els aliments que han de consumir per al seu benestar i també seràs partícip dels seus canvis físics i que obtinguin el millor rendiment.

Obriràs la teva ment 

En aquest cicle podràs aprendre conceptes sobre la nutrició d’una manera molt àmplia. Seràs capaç d’obtenir qüestions sobre dietes habituals, vegetarianes, veganes i altres múltiples aspectes necessaris per dur a terme aquesta ocupació d’una manera adequada. A més, un cop obtinguis la titulació corresponent, seràs capaç de conèixer a les diferents persones que es presentin i així adequar les seves dietes depenent de les necessitats principals de cadascuna d’elles, empatitzant amb les mateixes i intentant que mantinguin una bona salut. 

Major organització 

Si decideixes optar per aquest grau superior a distància, tindràs l’oportunitat d’organitzar millor el teu temps. Podràs dedicar part del dia a estudiar els conceptes bàsics sobre aquest sector i, del mateix mode, llegir i investigar sobre això. Aquest tipus d’aprenentatge et dona l’opció que facis les coses al ritme que necessites i que puguis complir amb tot des d’un punt de vista més positiu.   

Àmplies sortides laborals 

Optar per aquest àmbit implica poder treballar en diferents àrees. Un cop obtinguis el títol de Tècnic en Nutrició Esportiva podràs triar entre treballar en un gimnàs, en un hospital, en una clínica privada, en una residència, entre molts altres llocs. Un dels avantatges que té triar aquesta ocupació és que pots treballar allà on et sentis més còmode, realitzant les funcions que has obtingut al llarg de la teva etapa acadèmica. 

 

Ara que ja tens tota la informació que necessites saber sobre el món de la nutrició esportiva, és la teva oportunitat per començar a estudiar-hi. Si vols consultar el nostre grau mitjà pots fer-ho i contactar amb nosaltres per resoldre qualsevol mena de dubte. A què esperes per començar els teus nous projectes? 

 

  • Home
  • Blog
  • Com ser Nutricionista Esportiu i què estudiar per a això

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK