Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Com ser guia turístic de manera professional?

Com ser guia turístic de manera professional?


Segur que t’ho hauran dit, però ho repetim per si de cas: ser guia turístic és una de les professions més boniques de l’món. Vol dir que pots viatjar mentre treballes a destinacions de somni. Coneixeràs gent de tot arreu, et despertaràs en una ciutat diferent cada poc temps i realment et convertiràs en un ciutadà de el món. Però, ¿t’has informat ja de què es necessita per aconseguir un dels millors treballs que pots imaginar? Segueix llegint per descobrir com ser guia turístic!

Què estudiar per ser guia turístic

Si estàs interessat en una feina que et permeti interactuar amb persones mentre treballes en àrees d’importància cultural o històrica, ser guia turístic és una opció que has de considerar. Per aconseguir-ho, pots estudiar un cicle formatiu a distància de Turisme . Un guia turístic acompanya grups o individus a través d’una àrea d’interès, brindant detalls educatius al llarg d’una ruta planificada. De vegades, guia als turistes a través d’una exploració estructurada d’un edifici o regió o representa una història guiada com un personatge disfressat. Altres guies turístics poden operar en un autobús o en vaixell, lliurant informació mentre escorten als turistes d’un lloc a un altre. Abans de convertir-te en guia turístic, és important saber que aquest treball pot ser realment competitiu, amb horaris irregulars i situacions impredictibles. Amb això en ment, podria ser millor començar considerant una posició que s’alineï millor amb les teves condicions de treball ideals, així com amb els teus interessos. Per exemple, preferiries treballar per ser operador turístic en un resort o guiar els turistes a través d’un museu d’història? Les qualificacions que necessites varien enormement d’un treball a un altre, però investigar els llocs de treball que et atreguin pot ajudar-te a planificar el teu propi full de ruta abans de convertir-te en guia turístic. Si el lloc que busques és estacional, informa’t de quan és més alta la demanda de la feina i estigues atent a quan les empreses d’interès turístic comencen el procés de contractació. També voldràs assegurar-te que pots complir amb tots els requisits de llicència, certificació i habilitats per al treball, així com qualsevol requisit de visat o viatge si estàs considerant treballs de guia turístic internacional.

Així és un guia turístic

Els avantatges d’aquest treball no es poden comptar amb una sola mà, tot i que també cal tenir en compte que si decideixes convertir-te en guia turístic i estudiar una Formació Professional a distància per a això, això no vol dir que tindràs unes vacances permanents. Has de saber que és un camp competitiu i hauràs de treballar dur per ser el perfecte guia turístic. Viuràs d’una maleta, respondràs a centenars de preguntes cada dia i treballaràs amb diferents personalitats i cultures d’arreu del món. Un guia turístic és al cor d’un recorregut i pot fer o desfer l’experiència. Recorda que els turistes han estalviat molt i fet importants inversions per al seu viatge, i has de fer tot el que estigui al teu abast, tots els dies, per assegurar-te que tinguin una experiència inoblidable (no importa com desafiant pugui ser). Has de ser pacient, ferotge, tenaç i, el més important, posseir una veritable passió pels seus passatgers i la teva professió.

Requisits per ser guia turístic

La majoria dels treballs de guia turístic impliquen activitat física, amb una gran quantitat de temps caminant o dempeus. Altres treballs poden requerir habilitats addicionals, com conduir (inclosa la conducció en autocar / autobús, que requereix una llicència especial), passejar en pot o anar d’excursió. Les bones habilitats de comunicació interpersonal també són essencials, inclosa la capacitat de dirigir-se a un gran grup de persones de manera còmoda i segura. Per a la majoria dels treballs de guia turístic, n’hi ha prou amb haver obtingut un títol de Formació Professional Superior relacionat amb el Turisme. Però a més d’això, hi ha molts treballs de guia en què es valoren les qualificacions extra. Per exemple, si estàs interessat en un treball de guia turístic de l’museu, pot ser preferible tenir un títol de temes relacionats amb els museus. Si bé alguns llocs inclouen capacitació en el treball, haver realitzat un curs de guia turístic específic també és una bona idea si realment és això el que vols.

Responsabilitats d’un guia turístic

Recerca d’informació

Un guia turístic ha de trobar informació sobre els interessos i edats dels turistes per adaptar la ruta i la informació brindada als seus gustos i inquietuds. A més, s’ha d’enfrontar a l’desafiament, si es dóna el cas, es portar els nens a llocs on no s’avorreixin i gaudeixin de moment.

Salutació i explicació sobre el recorregut

Un guia turístic ha de saludar a tots els membres que es van unir per a un recorregut. Al seu torn, el guia ha d’explicar tots els termes i condicions dels llocs que visitaran i quines mesures s’han de prendre per garantir la seguretat total de al turista. La de guia turístic és una professió apassionant ja que permet descobrir mil curiositats sobre llocs històrics. Vols convertir-te en guia turístic? A què esperes?

  • Home
  • Blog
  • Com ser guia turístic de manera professional?

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK