Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Com ser Assessor Financer i què has d’estudiar per a això

Com ser Assessor Financer i què has d’estudiar per a això

Cómo ser Asesor Financiero y qué debes estudiar para ello

En la societat actual, el món de les finances s’ha convertit en una professió que està guanyant una alta popularitat entre els més apassionats del mercat financer. És important partir de la base que aquest ofici exigeix una gran responsabilitat i es tracta d’una ocupació que té com a característica principal unes funcions bastant complexes. Aquella persona que decideixi treballar en aquest sector ha de tenir en compte que cal comptar amb grans coneixements sobre l’àmbit de les finances i ser capaç, no només, de portar a terme les funcions essencials de l’empresa, sinó tenir present com poder resoldre possibles riscos i amenaces que puguin sorgir en un moment determinat. Si el que vols és aconseguir ser un assessor financer d’èxit hauràs d’aprendre tot el necessari sobre el funcionament del mercat financer, de com afecten les fluctuacions a les inversions que es realitzin, els diferents tipus de productes d’inversió que hi ha, el tema dels costos, les regles, entre moltes altres tasques. És per això, que avui, en aquest article, t’explicarem què és el que has d’estudiar per aconseguir ser un assessor financer i, a més, et donarem alguns consells perquè puguis destacar notablement en aquest sector. T’expliquem tot el que cal saber, a continuació. 

Què  és el que he d’estudiar per ser Assessor Financer? 

Si tens clar que vols dedicar-te a aquest sector i vols aconseguir el Títol d’Assessor Financer, des de Linkia FP et recomanem que t’endinsis en el Grau Superior d’Administració i Finances a distància. Un cicle formatiu en què aprendràs a gestionar les compres, el servei d’atenció a client, a administrar les qüestions de recursos humans, a treballar en l’àmbit de comptabilitat i finances, entre moltes altres coses. A més, gràcies a aquest cicle aconseguiràs ser capaç d’organitzar i dur a terme les operacions de gestió i administració en els diferents processos comptables, comercials, fiscals i laborals de l’empresa. 

Un cop acabis aquests estudis, aconseguiràs el Títol de Tècnic Superior en Administració i Finances i podràs exercir l’activitat professional sobre el que has estat estudiant i treballar com a assessor financer en una empresa pública, en una privada, o si ho desitja, crear la teva pròpia. Al cap i a la fi, si aconsegueixes una feina en una entitat financera, hauràs de tenir en compte que és important assegurar-se que tot el personal proporciona la informació sobre els productes o els serveis d’inversió amb les aptituds i habilitats necessàries. 

Consells  per destacar en el món de les finances 

En el sector de l’administració i les finances cal tenir en compte diferents factors. Per ser un gran assessor financer no només has de saber com s’administra els diners, sinó que has d’anar una mica més enllà. Has de veure quines són les teves xarxes de contacte, com integrar-te en els diferents equips, saber les necessitats de cada client, entre altres múltiples funcions més. És per això, que a continuació, en les properes línies, t’oferirem una llista amb alguns consells i reflexions perquè puguis aconseguir ser un assessor financer d’èxit. Atent! 

Coneix les necessitats dels clients 

Una de les qüestions principals que s’ha de tenir en compte a l’hora de treballar en el món de les finances com a assessor financer, és conèixer les necessitats bàsiques de cada client. Quina és la seva situació, en quin moment es troba, què és el que requereix i el que li cal. Coneixent els casos de cada persona, aconseguiràs adaptar-te a cada un d’ells i podràs oferir-li, en funció del que necessitin, la idea o el pla més adequat. 

Prepara un pla financer 

Una cosa que t’aconsellem i que és molt positiu és que, amb els grans coneixements que obtindràs al llarg de la teva etapa acadèmica, preparis el teu propi pla financer. I et preguntaràs, per a què? Doncs si acompleixes un pla financer, podràs presentar-lo als bancs, als proveïdors, als clients i fins i tot als teus socis. D’aquesta manera seràs capaç de veure si el teu projecte o negoci és viable i pot ser operatiu per tirar-ho endavant.

Sigues curiós 

Una de les coses que cal tenir en compte quan treballes com a assessor financer, és estar constantment al corrent de l’oferta i la demanda. Per aquesta raó, és important ser curiós i informar-te sovint sobre el sector de la teva indústria, de les novetats que puguin sorgir i fins i tot d’altres empreses de la competència. 

No temis al fracàs 

Dedicar-te al món de les finances és, de vegades, arriscat. Quan treballes amb la Borsa cal ser conscient que les accions, de vegades, estan més cares i, per tant, pots fracassar. No obstant això, no has de frustrar-te, ja que és una cosa que pot passar i has de prendre-t’ho com “inconvenients de l’ofici”. Per a això, has de pensar en positiu i pensar en com pots solucionar-ho de cara a les següents inversions. 

Envolta’t de grans persones 

En aquest sector hi ha moltes persones que dominen sobre les finances amb grans capacitats. És per això, que et recomanem que si treballes com a assessor financer t’acostis a persones que dominin el tema i que tinguin una bona actitud de cara a la feina en equip i als projectes en comú. Això és molt important. 

 

Com veus, ser assessor financer és una mica complex, però també un ofici, gràcies al qual, pots arribar molt lluny professionalment. Esperem que aquest article t’hagi servit de gran ajuda i t’hagi motivat perquè t’apuntis a un Grau Superior sobre Administració i Finances. Un grau en què aprendràs tot el que cal saber sobre aquest sector i com aconseguir un gran potencial a desenvolupar en el teu futur laboral. 

  • Home
  • Blog
  • Com ser Assessor Financer i què has d’estudiar per a això

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK