Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Com saber què vull estudiar: consells per encertar

Com saber què vull estudiar: consells per encertar

Potser et sentis una mica frustrat, sobretot si tens clar que vols estudiar per millorar a nivell professional, però no saps molt bé quin cicle formatiu a distància triar per a això. “Què t’apassiona”, “què t’agradaria ser” o “de què t’agradaria treballar” són algunes de les preguntes més típiques en aquest moment de la teva vida, però són necessàries per encertar amb l’elecció.

Escollir estudis és una gran decisió. Encara que algunes persones semblen estar segures de saber el que volen fer, està bé no estar segur sobre quina serà la carrera professional que triïs. Amb una mica de recerca i introspecció, pots triar un curs que et faci feliç. I nosaltres som aquí per tirar-te un cop de mà!

Consells per encertar amb els teus estudis

  • Decideix què t’interessa. Fes una llista dels camps d’estudi que t’interessen i crea una llista de cursos que consideraries estudiar en funció d’aquests interessos. Afegeix els temes que més et van apassionar durant l’escola, així com els treballs que gaudies fent. Això et podria donar alguna pista sobre els teus interessos i per on hauries de començar a mirar cursos.
  • Fes una investigació sobre opcions d’estudis disponibles. Per a això utilitza Internet, els diaris, la televisió i les persones que t’envolten. Tots ells són les millors fonts d’informació. Consulta en línia els cursos que t’interessen i coneix les perspectives professionals i tota la informació disponible. Parla amb persones que estiguin exercint la professió que t’interessa i descobreix com seria la teva futura carrera. Les persones que han completat cursos de Formació Professional poden donar-te una idea des de la perspectiva d’un estudiant.
  • Consulta el contingut de el curs. Per evitar cometre errors, assegura’t de revisar la descripció de el curs que desitges sol·licitar. Fes una ullada a les matèries que has de cursar i els tipus d’aprenentatge, tasques i exàmens que hauràs de fer. Això et permetrà formar-te una idea aproximada del que t’espera.
  • Examina la qualitat de centre d’ensenyament. Si estàs decidit a estudiar a un centre de Formació Professional avalua bé tant als docents que imparteixen allà com el mètode d’ensenyament i l’atenció que s’ofereix a l’alumne, ja que podria ajudar-te a prendre la decisió correcta per les teves necessitats i preferències educatives. Si és possible, visita el centre i assisteix a algunes de les conferències per tenir una idea de com seran algunes de les assignatures.
  • Decideix la durada del teu curs. Per estar segur que estaràs compromès amb els teus estudis, esbrina la durada dels teus estudis. A més, assegura’t que podràs equilibrar les teves altres prioritats juntament amb l’educació. La flexibilitat d’estudi és una qualitat que la formació professional a distància de Linkia pot brindar, ja que et permet cursar-la des de qualsevol lloc.
    Esbrina els requisits d’accés. És més difícil ser acceptat en cursos competitius, especialment aquells que tenen una gran demanda. Aquesta és una bona mesura per valorar si realment ets capaç de fer-ho bé en el curs o no i, a el mateix temps, et donarà una idea de com està el mercat laboral en aquest sector. Sigues honest amb el teu selecció de cursos.
  • Assegura’t primer de el cost de l’estudi. La assequibilitat és un altre aspecte que has de tenir en compte a l’decidir el teu curs, així com els costos addicionals que es produeixen, com llibres de text, etc. No obstant això, no permeteu que el cost obstaculitzi l’elecció de la carrera, ja que hi ha possibilitats de finançament d’estudis. Informa’t!
  • Opta per una cosa que t’apassioni. Tingues en compte que un cicle formatiu sol durar 2 anys, de manera que triar una opció del teu interès et garantirà poder comprometre a fons durant el període de formació. Per exemple, si ets un apassionat de la comunicació, un grau de Màrqueting podria ser una alternativa recomanable per a tu.
  • Tria una cosa que et fascini, que et permeti explorar moltes facetes d’un tema i, el més important, que et entusiasmi. Hauràs de dedicar una quantitat significativa d’energia a el curs, així que assegura’t que sigui una cosa que et brindi alegria i satisfacció. Així segur que es fa més suportable l’estudi.

Características personales y objetivos profesionales

Aquests són només alguns dels consells bàsics per saber què estudiar. L’important és que els cònjuges amb les teves característiques personals i amb els teus objectius professionals. A part d’això, mai ve malament conèixer les característiques de l’mercat laboral de el curs que penses fer.

Per exemple, avui en dia els professionals de la branca d’Administració i Finances estan molt demandats en els departaments de màrqueting o de comptabilitat de les empreses. O en el cas que vulguis muntar el teu propi negoci també et pot ajudar bastant estudiar això. Una cosa semblant passa amb els estudis relacionats amb la programació o el desenvolupament d’aplicacions web, ja que avui en dia qualsevol empresa necessita una millora de la seva pàgina a Internet i solen desenvolupar noves aplicacions web per aconseguir més clients.

I si el que a tu t’interessa és la sanitat o l’educació, endavant! No hi ha res que t’impedeixi complir amb els teus somnis. Perquè, abans de res, quan un vol estudiar ha de tenir molt en compte la seva passió. I en Linkia t’ajudem a convertir-la en la teva professió.

 

  • Home
  • Blog
  • Com saber què vull estudiar: consells per encertar

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK