Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Com organitzar-se el dia? 7 Tips per aprofitar el temps

Com organitzar-se el dia? 7 Tips per aprofitar el temps

La correcta organització del temps és una cosa que hauríem de posar en pràctica en qualsevol àmbit de la vida. Per exemple, a l’hora d’estudiar. I més encara quan es tracta d’estudiar en línia, com serà el teu cas si et matricules en algun dels cicles formatius a distància de Linkia FP. Per això, en aquest post et donem alguns consells sobre com organitzar-se el dia si ets un estudiant a distància.

Com organitzar-se el dia: 7 tips indispensables

 

Fa uns mesos et donàvem interessants consells sobre la gestió eficaç del temps: prioritzar, utilitzar eines online per evitar distraccions, establir una llista diària de tasques … Però hi havia altres qüestions que es quedaven al tinter. Per això, hem redactat aquest altre article en el qual et vam explicar nous tips sobre com organitzar-se el dia, que venen a complementar el que s’ha explicat en aquest post.

 

1. Defineix-te: ¿mussol o alosa?

El primer que has de fer és analitzar les teves pròpies característiques i identificar quan ets més productiu. Si prefereixes estudiar al matí, com la majoria dels mortals, ets una alosa. Si en canvi rendeixes millor a la nit, ets un mussol. Per regla general, els estudis existents tendeixen a recomanar el primer, argumentant el natural ritme circadiari de la son. No obstant això, també hi ha excepcions: alguns estudiants senten que aprofiten millor el temps durant la nit, gràcies a la tranquil·litat i silenci que propicia.

En altres casos, la conciliació de la vida laboral i familiar obliga: no queda més remei que estudiar a la fi de el dia, quan els nens o el treball donen una mica de treva. Sigui com sigui, assumir el paper de mussol o alosa resulta clau en una tasca tan important com organitzar-se el dia.

2. Reserva temps per al descans: abans, durant i després

Per aprofitar el temps, el descans és fonamental. Altrament, sentiràs que rendeixes menys i trigues més a completar les teves tasques. I això altera tota l’organització de la jornada. Per tant, en la teva planificació diària has de reservar temps per descansar. I per descomptat, no has d’oblidar-te de cuidar el teu somni nocturn per no començar el dia amb cansament acumulat.

3. Dedica temps a mantenir el teu espai d’estudi ordenat

Si ho penses, planificar el temps no és més que ‘ordenar’ al teu cap, encara que sigui de forma abstracta. Per tant, l’ordre del teu espai d’estudi ha d’estar present en els teus plans quan et planteges com organitzar el dia. Mantenir desordenat escriptori et provocarà una sensació permanent de caos. I a més, consumiràs part del teu valuós temps quan hagis de buscar material perdut o traspaperat. Ja ho deia Pitàgores, segons una frase atribuïda a aquest famós matemàtic grec: “Amb ordre i temps es troba el secret de fer-ho tot, i de fer-ho bé”.

4. Marca’t objectius que t’impulsin

En aquest repte de com organitzar-se el dia, la distribució del temps no és només una qüestió d’ordre. També ha de respondre a una estratègia per a la consecució d’uns objectius, que han d’estar ben marcats i ser realistes. És a dir, la planificació ha de delimitar el temps de forma lògica, i més encara quan es tracta d’estudiar. En aquest sentit, és preferible especificar quins temes es van a abordar en un determinat moment, en lloc d’anotar un genèric “estudiar al matí i a la tarda”.

5. … però no t’obsessionis amb aquests objectius

No obstant això, no has d’obsessionar-te amb aquests objectius. T’han de servir de guia i referent, i si mantens el camí marcat, doncs genial. Però has de tenir clar que no cada dia és possible complir rigorosament amb això. No obstant això, aquest full de ruta et serà útil fins i tot en aquells dies d’incompliment, ja que et permet tenir clar quan i quan t’estàs desviant de camí, i com pots tornar-hi. En resum: no infravalores el valor de treballar per objectius, però tampoc et sotmetis a ells.

6. Planifica en clau positiva 

Ja se sap que afrontem millor aquelles tasques que ens són plaents i tendim a esquivar les que ens són desagradables. Per això, planificar en positiu és un altre bon consell sobre com organitzar-se el dia. ¿I quina és la forma de fer-ho? Per exemple, canviant el “deure” pel “voler”. És a dir, no et diguis “he de completar el tema 1”, ja que el veuràs com una obligació pesada. En canvi, planteja-t’ho com “vull completar el tema 1” per complir objectius o per tenir el teu merescut temps lliure.

7. Anima’t i auto-Motiva’t: ningú millor que tu saps del teu esforç

Estudiar és, en si mateixa, una tasca embolicada en soledat. Pots anar a la biblioteca amb els amics, d’acord, però ningú seguirà amb detall la teva evolució. Només tu saps si el portes bé o malament. I això implica que, en el desitjable en cas d’anar complint els objectius, ningú et felicitarà per això. Per tant, no dubtis en donar-te ànims, acte-motivar-te o fins i tot premiar amb alguna cosa que sigui del teu gust. Una recompensa (o un caprici, si aquest terme et fa més feliç) com a reconeixement al teu esforç, ja que ningú millor que tu ho saps.

Aquests són només alguns tips d’organització que t’ajudaran a mantenir l’ordre en el teu dia a dia. Si els compleixes, no hi ha dubte que veuràs la flexibilitat de la formació a distància com un factor positiu, com també et comptàvem en aquest post sobre els avantatges i inconvenients d’estudiar online. I això et permetrà afrontar amb garanties la teva formació a distància.

Però si no saps com organitzar el teu dia, qualsevol tasca es posarà costa amunt i et llastarà en els teus objectius. Així que dona-li el valor que mereix a una missió tan important com la d’organitzar-se el dia de manera eficient!

  • Home
  • Blog
  • Com organitzar-se el dia? 7 Tips per aprofitar el temps

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK