Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Com realitzar un estudi de mercat per al teu negoci

Com realitzar un estudi de mercat per al teu negoci

Com realitzar un estudi de mercat per al teu negoci L’anàlisi de mercat és una etapa fonamental en qualsevol estratègia empresarial. Per si encara no estàs familiaritzat amb el terme, es tracta del procés en el qual es recopila informació sobre els compradors d’una empresa, el públic objectiu i els clients per determinar què tan viable i d’èxit seria el producte o servei entre aquestes persones. És causa de la seva importància que forma part de la nostra oferta educativa, amb especial èmfasi en el Grau Superior de Màrqueting i Publicitat . Si vols descobrir com realitzar un estudi de mercat, t’ho expliquem a continuació.

Què és una investigació de mercat i els seus objectius

Una anàlisi de mercat és una avaluació quantitativa i qualitativa d’un mercat. Analitza la mida de l’mercat tant en volum com en valor, els diversos segments de clients i patrons de compra, la competència i l’entorn econòmic en termes de barreres d’entrada i regulació. Gràcies a aquesta etapa, podràs esbrinar com interactua la teva audiència, la teva competència i el teu negoci, per poder treure-li el màxim profit als teus estratègies, tant de captació com de conversió i fidelització. Hauràs comprendre on es troba realment el mercat. Què està fent la teva competència? On són els seus preus i quines ofertes tenen que els seus clients compartits puguin trobar atractius? Òbviament, hi ha molta informació que s’ha de dur a terme per realitzar una investigació de mercat adequada: en alguns casos pot portar anys obtenir una comprensió completa i completa del que estàs buscant. I no només això, sinó que a més és una anàlisi que s’ha de fer de forma recurrent per saber adaptar el negoci a les circumstàncies i exigències de mercat. Sent realistes, però, la majoria de les empreses (sobretot si es troben en una fase inicial d’el projecte) no poden permetre dedicar tant de temps a la investigació de mercat, de manera que opten per vies més ràpides que els proporcionen la informació més bàsica. Però recorda: com més análitca i profunda sigui l’avaluació i la comprensió de la teva audiència, més possibilitats tindràs de generar campanyes reeixides.

Fonts primàries i secundàries: ¿què he d’utilitzar?

Abans de submergir-nos en el procés pas a pas, és important repassar les fonts primàries i secundàries per a la investigació de mercat, perquè els tipus de fonts que utilitzes poden marcar la diferència en la qualitat o la fiabilitat de la informació. Les fonts primàries vénen de primera mà a l’parlar directament amb la gent. Pensa en grups i en les seves respostes a les enquestes. Aquestes fonts són immensament útils perquè estàs obtenint la informació que necessites directament dels consumidors. L’únic inconvenient de les fonts primàries és que poden proporcionar una visió més aïllada de l’panorama general si no es fa bé. Si només certs tipus de clients completaran una enquesta o si el seu grup d’enfocament és massa petit, les dades poden estar esbiaixats. D’altra banda, la investigació secundària prové de dades ja assimilats als quals pots accedir. Pensa en tot el que puguis trobar en línia. Dades, informes i més. La investigació secundària a vegades pot proporcionar més informació i ser més fàcilment accessible. Quan facis una investigació de mercat serà important tractar d’utilitzar tant la investigació primària com la secundària. Envia enquestes als teus clients i intenta obtenir comentaris a el mateix temps que analitzes totes les dades disponibles. La investigació primària et permetrà obtenir la major quantitat de detalls possibles i la investigació secundària pot ajudar-te a veure el que s’està perdent i omplir qualsevol dels buits d’informació. Això et donarà les dades més processables de la manera més ràpida possible.

Realitzar investigacions de mercat en 4 passos

Quan fas una investigació de mercat, hi ha alguns passos preliminars que has de tenir en compte abans que puguis començar a descobrir què vol la teva audiència. Primer, per exemple, necessites descobrir qui és aquesta audiència.

1. Identifica el públic objectiu

Qui és el teu públic objectiu? Identificar a quin audiència desitges arribar serà una gran part de la investigació de mercat, perquè no pots dur-la a terme adequadament sense aquesta informació. Per a qui és el teu producte o servei? Què nínxols o grups de persones ho consumiran? Què necessiten i com pots connectar-te amb ells? És més probable que interactuïn per correu electrònic, Facebook o LinkedIn? Fes-te totes aquestes preguntes i intenta donar-te les respostes més realistes possibles.

2. Investiga a la teva competència

La investigació de la competència és una part important de la investigació de mercat perquè t’ajuda a comprendre realment el mercat. Pots veure què ofereixen, com ho ofereixen ia quin preu. És important que també coneguis les seves propostes de valor que empren per atraure l’audiència. I, sobretot, et resultarà útil per identificar què és el que et diferencia dels teus competidors. En altres paraules, què poden trobar els clients en tu que no puguin trobar en ningú més.

3. Interactua amb la teva audiència

En aquesta etapa, desitges arribar al teu audiència i aprendre més sobre el que troben valuós en el teu producte o servei, com els està ajudant i què els agradaria veure. Això és molt útil en el cas que vulguis tenir una idea de com se senten els teus clients sobre el teu negoci o si estàs preparat per desenvolupar productes o serveis addicionals i podràs conèixer també si aquests encaixarien bé. Impulsa accions com qüestionaris o que deixin valoracions dels teus productes per poder escoltar les seves crítiques i posar-los solució per millorar. A més, mostrant aquesta proximitat, els teus clients se sentiran tinguts en compte i serà més fàcil poder fidelitzar-los.

4. Compila les dades

Per ara, ja tens moltes dades a les mans. El que recomanem en aquests casos és organitzar-los i classificar-los acuradament relacionant la informació disponible dels clients analitzats i dels productes o serveis que ofereix l’empresa. La investigació de mercat s’ha de fer abans de començar a crear el contingut de màrqueting, inclòs el lloc web. Has de tenir en compte a l’audiència en tot moment i això és una cosa que s’aprèn en cicles de Formació Professional a distància . Per què no comences ara? El teu negoci ho agrairà.

  • Home
  • Blog
  • Com realitzar un estudi de mercat per al teu negoci

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK