Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Webminar Certificacions: L’imprescindible per al després del Grau Superior d’Informàtica

Webminar Certificacions: L’imprescindible per al després del Grau Superior d’Informàtica

certificacions tic De la mateixa manera que estan augmentant les ofertes laborals en el món de la informàtica, augmenten el nombre de tècnics formats, pel que és necessari diferenciar-se per poder accedir a les millors ofertes. Ja no n’hi ha prou amb treure el grau mitjà d’informàtica, ni fins i tot el grau superior d’informàtica. Les empreses demanen més una cosa que mostri que estàs encara més especialitzat que la resta, i com pots aconseguir-ho? T’ho conte en aquest article.

Com puc millorar la meva formació un cop acabo grau superior d’informàtica? Tenim diverses opcions.

La primera és accedir a una carrera universitària. Aquesta opció no implica una millora laboral immediata, ja que requereix quatre anys mínim de formació i, un cop finalitzat, tornar a col·locar-te en la porta d’inici d’una altra carrera laboral. Aquesta opció, com he comentat, no et millorarà laboralment, sinó que et permetrà aspirar a uns llocs de treballs diferents, com ara el de l’administració de sistemes informàtics en xarxa. La segona opció és millorar la teva formació tècnica en un altre camp de la informàtica. Si un grau mitjà d’informàtica et sabia a poc, és la teva oportunitat per seguir aprenent moltíssim més de el sector. Per a això és una molt bona opció aprofitar les convalidacions i aconseguir, amb un any més, una cosa que afegir a la teva grau superior d’informàtica. Per a una PIME, un tècnic informàtic amb ASIX i DAM, és un perfil molt atractiu ja que li pot oferir solucions en dos camps, els sistemes i la programació. Què em dius? No t’animes amb el grau superior telecomunicacions? Especialitza’t en el que més t’interessi i converteix-te en un PRO. La tercera opció, i de la qual vam estar parlant àmpliament en el Webminar, és la Certificació. La Certificació implica aprofundir en el teu camp de la informàtica amb el renaixement que et proporciona un fabricant de reconegut prestigi. No et conformes només amb el grau superior d’informàtica, veu més enllà. Des de fa temps, fabricants com Microsoft, Oracle, Cisco, Java, D-Link, ofereixen un ventall de formacions, acompanyades per material d’estudi, cursos, vídeos, que finalitzen amb la realització d’un examen on-line. A l’aprovar l’examen vam rebre un Certificat que acredita que coneixem en un nivell elevat els continguts que s’han marcat. Aquests certificats et poden ser molt útils per ensenyar a el món laboral que ja no només tens el grau superior d’informàtica sinó també altres títols que mostren el especialitzat que estàs en el sector. La realització dels exàmens no és gens fàcil, ja que només tenim dues opcions: una opció on-line mitjançant Certiport i assistir a un centre oficial com PUE. Certiport és l’empresa que a nivell mundial, té els drets sobre gairebé tots els exàmens. Podem demanar realitzar un examen des de casa complint una sèrie de requisits “molt estrictes”. Una altra opció desplaçar-nos a PUE, l’empresa que té els drets de Certiport i molts altres, a Espanya. Disposa de seus a bastants ciutats i l’avantatge que té és que només has de demanar cita, desplaçar i tens l’examen a l’ordinador per realitzar-lo. Aquestes Certificacions es troben molt buscades, ja que les empreses es troben que els clients per als quals treballen, buscant l’excel·lència, exigeixen a aquestes que els seus treballadors en tinguin. Què millor garantia de disposar de personal certificat en Microsoft per a implantar una de les seves solucions a la meva empresa? Anem a implantar una solució de BBDD Oracle? Doncs vull que els tècnics tinguis certificació d’aquesta empresa.

Per què ja no n’hi ha prou amb el grau superior d’informàtica?

Al webminar vam estar parlant que aquestes certificacions solen requerir disposar de certa experiència laboral, ja que plantegen qüestions pràctiques que, en cas de no tenir experiència, podem no saber solucionar. Això últim no ha de tirar-nos enrere. Estan apareixent certificacions per a estudiants. Són útils? Considero que sí, ja que no només demostren coneixements, sinó que, davant una entrevista laboral, transmeten unes ganes d’aprendre a l’entrevistador importants. Estar ja certificat és un avantatge per a l’empresa sempre. Tenir més que un grau mitjà en informàtica o d’un superior mostra a les empreses la teva voluntat i interès pel sector. Per on comencem? La meva recomanació és aquesta: Alumnes de segon curs de Grau Superior d’Informàtica , reviseu els MTA de Microsoft. Hi ha de diversos perfils, sistemes, programació i web. Es caracteritzen per avaluar coneixements no experiència laboral, i per no tenir data de caducitat. Sí, això és un factor a tenir en compte. Els certificats són d’una versió determinada i “caduquen”. Quan surt la següent versió de el programa o maquinari, has de actualitzar-te si vols mantenir les “avantatges” que t’ofereix el fabricant per tenir-lo. Després si ets de ASIX, prepara’t algun MCP de Microsoft, Oracle i CNNA de CISCO. Si ets de DAM o DAW, disposes de formació en Java, Phyton i MCP. Sense oblidar-nos de Linux i Seguretat informàtica. Aquests dos últims no tenen una empresa líder al darrere, sinó organitzacions que es preocupen per aquests camps. Administració de sistemes informàtics en xarxa, grau superior d’informàtica, grau superior telecomunicacions … Com veieu és un camp molt ampli i extens. Fer-vos a la idea que, si no comenceu per motu propi, l’empresa us farà entrar. En moltes, és un requisit per poder ascendir laboral. En Linkia, sabem de la importància d’això que estem parlant, per això treballem perquè, en un futur pròxim, poder oferir-vos aquesta opció dins la nostra formació. Per aquest motiu us volem deixar algunes opcions per complementar la teva Grau Superior d’Informàtica i que et faran destacar per sobre de la resta. Quan arribi el moment, comptem amb vosaltres.

  • Home
  • Blog
  • Webminar Certificacions: L’imprescindible per al després del Grau Superior d’Informàtica

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK