Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Carta de recomanació: perquè serveix?

Carta de recomanació: perquè serveix?

Les cartes de recomanació són un pilar imprescindible en el procés de contractació. Si estàs en un punt en el qual estàs buscant treball, no et perdis aquest article, en el qual t’expliquem com fer una carta de recomanació. Així mateix, aprendràs com pot ser l’avantatge que et posicioni en un mercat laboral competitiu.

Si estàs a la recerca d’ocupació, ets conscient que has d’aprofitar tots els avantatges possibles per a destacar, especialment si vols aconseguir el treball dels teus somnis. Les cartes de recomanació aporten un toc personalitzat a les sol·licituds d’ocupació, ja que proporcionen un context crucial de les teves habilitats i del teu caràcter, alguna cosa que no pot fer un currículum.

Al llarg de la teva formació, tant acadèmica com laboral, és òptim col·leccionar cartes de recomanació personalitzades que enalteixin les teves qualitats. No deixis de llegir, i coneix tota la informació que necessites per a destacar entre tots els candidats.

Qui ha d’escriure la meva carta de recomanació?

Als responsables de la contractació els agrada veure almenys una carta de recomanació, però el recomanable és enviar-ne de tres a cinc, encara que el número varia segons la teva trajectòria acadèmica i/o laboral. Les persones de referència poden variar en funció del teu sector laboral i de la teva experiència professional, però has de seleccionar a persones que hagin tingut una relació positiva amb tu. Poden ser professors, tutors, caps, mentors, companys de treball o caps.

Quina informació ha d’incloure?

Les cartes de recomanació no tenen per què ser molt extenses, però sí que han de concentrar-se en la teva experiència, els teus assoliments i habilitats. Quan li sol·licitis a algú que t’escrigui una carta de recomanació laboral, sol facilitar incloure el teu curriculum vitae i una descripció dels llocs als quals optes. Això et pot ajudar a contextualitzar el sector i el tipus d’experiència que han de destacar.

Les cartes de recomanació han de presentar exemples concrets dels teus assoliments anteriors i de les habilitats específiques que posseeixes, les quals són necessàries per a tenir èxit en el teu camp. També han d’establir qui escriu la carta, la relació que té amb tu i ha de posar l’accent al teu potencial futur.

L’objectiu principal d’una carta de recomanació és mostrar una imatge professional de tu als responsables de recursos humans. Això comprèn la forma en la que encaixaràs en la filosofia de l’oficina i en les habilitats tècniques que demanden.

Quan sol·licitar una carta de recomanació?

Per a començar, has de tenir en compte que és millor tenir preparades cartes de recomanació de qualitat per a no haver de demanar-les amb poc temps. A més, és una manera de demostrar als teus referents que respectes el seu temps. Proporciona un termini raonable perquè escriguin la teva recomanació abans d’imposar-los un termini de lliurament ajustat i amb presses.

Et recomanem demanar les cartes de recomanació en moments en què les teves contribucions estiguin en primer pla. Com per exemple: quan tu o un company de treball deixeu l’empresa, quan acabis el teu grau, o després d’una situació en la qual hagis tingut un impacte significatiu en el teu treball actual. D’aquesta manera, aconseguiràs una col·lecció de cartes de recomanació que podràs usar quan decideixis canviar el teu rumb professional.

Estructura d’una carta de recomanació:

El model de carta de recomanació consta de tres seccions: la introducció, el cos i la conclusió. Tingues en compte que com més et conegui el redactor o redactora, millor podrà escriure sobre el teu treball, el teu caràcter i les teves habilitats.

Introducció

En aquesta part de la carta es fa una presentació del candidat i del qual la redacta i s’explica la relació que hi ha entre tots dos. També ha d’incloure’s el lloc al qual opta l’interessat juntament amb el motiu de la recomanació de l’escriptor.

El cos

El paràgraf concloent ha d’acabar amb les reflexions finals que el redactor tingui sobre els assoliments del candidat. A més d’aquests detalls, l’emissor ha d’incloure un contacte per si el lector desitjarà ampliar la informació. Normalment, les dades de contacte del redactor figuren en el document oficial utilitzat per a la carta..

La conclusió

Així mateix, en demanar una carta de recomanació has de tenir en compte que per al teu futur laboral també pot ser interessant tenir una carta de recomanació en anglès. Això pot ajudar-te a expandir les teves possibilitats de trobar un treball nou en qualsevol lloc que et proposis. Així que no dubtis a demanar la carta de recomanació en totes dues llengües per a ampliar els teus camins dins del món laboral.

Per a finalitzar, recorda que les cartes de recomanació són una de les eines més utilitzades per al personal de contractació. Aquestes cartes suposen una distinció entre els altres candidats. A Linkia FP, comptem amb un professorat de gran reputació que pot proporcionar-te la teva primera carta de recomanació acadèmica, la qual t’obrirà portes dins el món laboral. Una altra eina que et farà destacar entre altres candidats és escriure una carta de presentació. Si no saps per on començar, no et perdis els nostres consells en com escriure una carta de presentació perfecta!

 

  • Home
  • Blog
  • Carta de recomanació: perquè serveix?

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK