Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

La importància del menjar en el teu dia a dia

La importància del menjar en el teu dia a dia

La importància del menjar en el teu dia a dia

“La salut de tot el cos es forja a l’oficina de l’estómac”. Ja ho deia Cervantes en boca del Quixot per demostrar que la vida diària i les grans gestes s’han de fonamentar en una bona alimentació. I els teus estudis i, en particular, els teus exàmens no són una excepció. Per això, en aquest post t’ho mostrem de manera senzilla, amb consells i una selecció de 5 aliments per al cervell que t’ajudaran a estudiar.

Com ja vam explicar en aquest article sobre els hàbits saludables per a estudiants, la base de qualsevol activitat, inclòs l’estudi, és una bona alimentació. Per tant, més enllà dels 5 aliments per al cervell que et mostrem en la següent secció, et recomanem no abandonar mai les pautes indicades.

Les dreceres no funcionen. Si vols estar més despert / a, la solució no és abusar del cafè, i si vols recordar millor alguns conceptes, no trobaràs píndoles màgiques. Tot això ho aconseguiràs només si el teu organisme està en bones condicions. Per tant, a més de descansar, hauràs de portar una dieta equilibrada evitant el menjar fregit i ultra processada que, a més, farien més pesades les teves digestions i augmentarien la sensació de cansament.

Triem 5 aliments per al cervell

Ara sí, enumerarem 5 aliments per al cervell que no poden faltar en la teva dieta. Els has d’integrar sempre de manera proporcionada en els teus menús, perquè ja se sap que no és bo abusar de cap aliment i, en aquest cas, tampoc et farà millorar els resultats de per si.

Bròquil

Les verdures són font de vitamines, una cosa fonamental per al cervell. Per exemple, el bròquil, que és ric en vitamina K, associada a la funció cognitiva i la memòria. A més, és ric en calci (sobretot els seus troncs), que no només és bo per als ossos sinó també per al cervell. Una altra de les verdures que pot complir una funció semblant són les cols de Brussel·les, ja que al cap i a la fi són de la mateixa família (crucíferes).

Salmó

En aquesta llista de 5 aliments per al cervell, no podien faltar els peixos blaus. Un dels que destaca en aquest aspecte és el salmó, font d’àcid gras omega-3 (DHA), un nutrient clau per al cervell, ja que està compost en bona part per lípids, a més d’aigua. Per tant, el salmó pot ajudar a proporcionar aquesta aportació lipídica que necessita el cervell i que contribuiria a minimitzar el deteriorament cognitiu a llarg termini. De fet, també s’associa a una menor incidència de l’Alzheimer. Com a alternativa al salmó, pots afegir a la teva dieta altres peixos blaus, ja que la llista és molt llarga: tonyina, bonic, peix espasa, sardina o anxova, entre molts altres.

Llenties

Els llegums o lleguminoses es poden considerar també ‘aliments estrella’ per als estudiants. I un autèntic comodí a l’hora de cuinar, ja que les pots prendre en guisat de cullera, en amanida, com a guarnició de peix o carn o fins i tot en puré o paté en pa torrat. De totes elles, destaquem les llenties: com bé sabràs, són famoses pel seu alt contingut en ferro, encara que en realitat aquest ferro no és tan assimilable com el d’altres aliments. No obstant això, pel que fa al cervell, el seu principal benefici és el seu alt contingut en folat, és a dir, una vitamina B que resulta clau per al bon funcionament del cervell. I a més, és rica en fibra i hidrats de carboni, la qual cosa és sens dubte molt adequat per a la teva salut en general.

Alvocat

En tota llista d’aliments saludables com cal, cal reservar un buit a les fruites. En aquest cas vam triar l’alvocat no només per les seus múltiples beneficis, sinó també per la seva versatilitat, ja que es pot prendre de moltes maneres: tant sol com en altres elaboracions. Per descomptat, en el guacamole però també en torrades, en amanides, en tàrtars i fins i tot en sopes i cremes. Entre els seus principals avantatges hi ha la prevenció de la deterioració cognitiva, ja que és font de greixos monoinsaturats, considerades saludables.

Xocolata

Finalment, afegim un petit caprici a aquesta llista de 5 aliments per al cervell: la xocolata. En aquest cas, com més pur sigui, millor, per tant és preferible el cacau. Per descomptat, en la seva justa mesura i si no té contraindicacions per a tu. El seu principal benefici rau en la protecció de les neurones gràcies al seu efecte antioxidant. L’ideal seria prendre una unça de xocolata al matí, que a més t’ajudarà a activar el teu metabolisme gràcies al sucre. I una proposta encara més interessant és combinar la xocolata amb fruits secs, ja que també tenen propietats molt recomanables per tenir cura del cervell gràcies al fet que molts d’ells són rics en l’esmentat omega-3, com ara les nous.

Com afegir aquests aliments a la teva dieta

Aquests 5 aliments per al cervell es poden cuinar de moltes maneres, com t’avançàvem abans. Però també es poden combinar fàcilment entre si en diferents plats, de manera que podreu ‘matar dos ocells d’un tret’. Aquesta és una ràpida llista de propostes:

  • Amanida de canonges amb tomàquet, llenties i nous
  • Salmó al forn amb patata i bròquil
  • Llenties al curri amb bròquil
  • Tàrtar de salmó amb alvocat
  • Amanida de llenties amb formatge feta i salmó
  • Amanida de llenties amb alvocat i tomàquet

Totes aquestes propostes poden suposar un granet de sorra per millorar la teva concentració i capacitat cognitiva a curt, mitjà i llarg termini, de manera que t’ajudaran en els teus estudis. Però recorda que has de posar molts granets de la teva part. I en Linkia FP també contribuïm a això amb una formació en línia a distància que et permetrà adaptar el teu estudi a la teva vida diària … i a la teva de menjar.

  • Home
  • Blog
  • La importància del menjar en el teu dia a dia

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK