Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

5 pel·lícules d’intel·ligència artificial que no pots perdre’t

5 pel·lícules d’intel·ligència artificial que no pots perdre’t

En els últims anys, la intel·ligència artificial ha evolucionat i ha passat a formar part de la nostra societat. Des dels inicis, la IA ha estat un tema recurrent i captivador en la pantalla gran. Al llarg de les dècades, s’han imaginat els possibles avanços tecnològics de moltes maneres. Al seu torn, les pel·lícules d’intel·ligència artificial com les de ciència-ficció han plantejat nombroses qüestions morals, socials i ètiques sobre l’ús de la tecnologia. És per això, que a continuació, et llistem les 5 millors pel·lícules sobre intel·ligència artificial que no et pots perdre.

Què és la intel·ligència artificial?

La intel·ligència artificial és la simulació de processos d’intel·ligència humana dut a terme per màquines, principalment per sistemes informàtics. En altres paraules, és la teoria i desenvolupament de sistemes informàtics capaços de fer tasques que normalment requereixen intel·ligència humana. Entre aquestes tasques, per exemple, podem destacar: traduccions d’un idioma a un altre, el reconeixement de la parla o la presa de decisions, entre moltes.

Per què veure pel·lícules d’intel·ligència artificial?

En l’actualitat, les pel·lícules són la principal font d’entreteniment per a la gran majoria de la gent. Vivim en un món molt accelerat, i el temps ho és tot. Per aquesta raó, no és d’estranyar que sigui més fàcil veure una pel·lícula de 90 minuts a llegir un llibre de 350 pàgines, en el qual majoritàriament inclou la mateixa informació. Si no saps quina pel·lícula veure, no et pots perdre la nostra recomanació de pel·lícules sobre la IA en la qual no sols t’entretindràs, sinó que també aprendràs sobre aquest tema crucial del moment.

Pel·lícules d’Intel·ligència Artificial

Des que existeix el gènere de la ciència-ficció, la idea de que els robots acabaran dominant la raça humana ha predominat aquest gènere en la indústria cinematogràfica. Pel·lícules de robots com Terminator i/o Robocop han fet que el terme “Intel·ligència Artificial” s’associï sobretot amb robots. No obstant això, hi ha moltes pel·lícules d’intel·ligència artificial que no segueixen aquesta línia de “robots mortals” i així i tot han revolucionat aquest camp en la indústria. A continuació, et recomanem les nostres 5 millors pel·lícules d’intel·ligència artificial:

  1. Matrix:

Comencem la llista amb un clàssic sobre la Intel·ligència Artificial: Matrix, dirigida per Llana i Lilly Wachowski es va estrenar fa ja més de 20 anys i continua sent una de les millors pel·lícules sobre IA mai realitzades per la humanitat. La pel·lícula conta la història d’un home anomenat Thomas A. Anderson, que treballa com a programador informàtic i viu una vida aparentment quotidiana en una Nova York futurista. No obstant això, a la nit, Thomas és un hacker, conegut pel seu pseudònim Neo, que constantment es fica en problemes a causa de totes les activitats il·legals que realitza. Arriba un punt en el qual Neo comença a sospitar de la seva realitat superficial, i en el moment que coneix a un llegendari hacker informàtic, Morfeo, s’adona de la realitat sobre el seu món. Una pel·lícula, la qual cal destacar que ha estat guardonada nombroses vegades.

  1. Blade Runner:

Seguim la llista amb aquesta pel·lícula de ciència-ficció sobre la intel·ligència artificial del segle passat. Va ser dirigida per Ridley Scott i va guanyar dos Óscars. Blade Runner se situa a Los Angeles de 2019 i narra com un grup de robots bioingenierizados, i les seves rèpliques escapen de la seva colònia espacial i suposen una greu amenaça per als humans. Mentrestant, el policia Rick Decard, accepta a contracor matar-los. A diferència de moltes pel·lícules sobre robots, les rèpliques en “Blade Runner” no són immortals. Sabent que només poden viure 4 anys, exploren la naturalesa filosòfica de la mortalitat mentre maten als humans responsables de la seva creació.

  1. Ella (Her)

Dirigida per Spike Jonze, Ella és possiblement una de les pel·lícules sobre intel·ligència artificial més nominades. Entre aquests premis, s’inclou un Óscar al millor guió original i escrit, un Globo d’Or i 80 guardons més en festivals cinematogràfics internacionals. El repartiment de la pel·lícula inclou com a protagonistes a Scarlet Johanson i Joaquin Phoenix.

Ella narra la història d’un escriptor solitari, Theodore, que en un moment donat decideix comprar un assistent de veu artificialment intel·ligent. Aquest dispositiu és capaç d’aprendre a través de l’experiència i comprèn les emocions humanes i l’assistent de veu Samantha no triga a captivar a Theodore per a iniciar una relació romàntica. En enamorar-se d’un programa informàtic, el protagonista sent una tremenda alegria i dubte.

  1. Ex Machina

Aquest thriller futurista de ciència-ficció va ser dirigit i escrit per Alex Garland. En 2016 va guanyar un Oscar a la millor realització d’efectes visuals, a més d’altres 71 victòries i 156 nominacions. Ex Machina tracta d’una de les històries més vívides sobre el desenvolupament de la Intel·ligència Artificial. Caleb Smith és un programador més en l’empresa fins que guanya l’oportunitat de passar una setmana en la mansió del CEO de la seva empresa. L’objectiu de l’estada és que Caleb realitzi una prova d’un nou sistema d’intel·ligència humanoide.

  1. Origen (Inception)

Dirigida per Cristopher Nolan i amb actors de renom com Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt o Ellen Page ha estat guardonada amb 4 Óscars. Origen és una pel·lícula que difumina la línia que separa el somni de la realitat. La pel·lícula tracta sobre un grup d’agents, anomenats els “extractors”, que estan entrenats per a utilitzar un nou i innovador dispositiu del somni. Ho empren per a robar informació confidencial i important de la ment dels seus objectius.  És una trama molt complexa i de diverses capes, la qual cosa et motivarà a veure-la una vegada i una altra.

És clar que en l’actualitat la tecnologia avança a un ritme frenètic i que la intel·ligència artificial és un element que aprèn i augmenta el seu coneixement dia a dia. No podem saber amb certesa com evolucionar aquest sistema informàtic, però les pel·lícules d’intel·ligència artificial reflexionen sobre un hipotètic futur en què la dependència tecnològica comprendrà una gran part de la vida humana. Si tens un gran interès per la tecnologia emergent et recomanem que realitzis el nostre Grau Superior d’Administració de Sistemes Informàtics a distància, on aprendràs tot el que necessites saber sobre la configuració, l’administració i la manutenció dels sistemes informàtics d’una empresa per a així garantir la seva bona operativitat.

  • Home
  • Blog
  • 5 pel·lícules d’intel·ligència artificial que no pots perdre’t

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK