Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

5 consells per a crear una ludoteca perfecta

5 consells per a crear una ludoteca perfecta

Sit’estàs preparant o ets un/a professor/a infantil, aquest article en com dissenyar la millor ludoteca infantil per als teus alumnes/as t’agradarà. Destinar un espai per a jocs és essencial per a l’aprenentatge de l’alumnat. Aquest espai ha d’estar organitzat i incloure articles que ajudin a estimular a els/les nens/as en funció de la seva edat i etapa de desenvolupament.

No saps per on començar? No et preocupis. Continua llegint aquestes línies per a trobar cinc tips que transformaran la teva ludoteca en un espai ideal per al gaudi de tot el teu alumnat.

Què ès una ludoteca?

Una ludoteca és un espai dissenyat perquè els nenes i nens juguin i interactuin entre ells. En altres paraules, és una biblioteca de joguines. Està demostrat que la millor manera per a ensenyar a els/les més petits/as és a través dels jocs. Fer la formació divertida és la millor manera per a garantir un bon aprenentatge. A més, a través d’aquests jocs és més fàcil fomentar la seva creativitat i el desenvolupament de la seva ment.

A continuació, et deixem 5 consells per a realitzar la ludoteca ideal per a la teva classe:

 

  1. Joguines de desenvolupament adequats a l’edat

Inclou jocs ludoteca de múltiples usos, ja que, si li dones a un nen o nena una joguina amb un ús específic, és probable que es cansi ràpidament d’ell. En el seu lloc, pensa en joguines i objectes que puguin utilitzar-se de diverses formes creatives. Això animarà a l’alumnat a ser inventiu i imaginatiu mentre juga. Així mateix, tingues en compte que les joguines de múltiples usos podran perdurar en el temps.

  1. Un sistema de magatzematge per a joguines i llibres

En crear una ludoteca has d’acceptar que no podrà estar sempre ordenada. Evita estressar-te i intentar tenir-ho tot super organitzat. No obstant això, pot ser útil tenir prestatgeries i cistelles per a contenir el desordre quan vulguis ordre. També és important ensenyar a els/les nens/as a recollir les joguines una vegada acaben amb ells i això ajudarà a mantenir l’espai ordenat.

  1. Mural d’art

Què millor que aprofitar les parets de la teva ludoteca infantil per a explotar la creativitat i enginy de l’alumnat? Les parets de l’espai són un lloc perfecte per a afegir missatges positius, així com un racó per a l’aprenentatge. Un exemple pot ser afegir l’abecedari, frases alegres i divertides que donin vida a l’espai. Tingues en compte que, si les i els alumnes són molt petits i encara no saben llegir, en el seu lloc, pots posar imatges divertides i acolorides.

  1. Un racó per a acolorir i fer manualitats

És imprescindible incloure una taula de manualitats per a l’alumnat. És molt important que els/les nens/es aprenguin a asseure’s en una cadira per a fer les seves tasques, ja siguin projectes d’art com els deures. Així mateix, una taula de jocs és un element central estupend perquè les nenes i els nens interactuin entre ells i s’ajudin amb les manualitats.

  1. Afegeix emoció a la teva ludoteca

Per a completar una ludoteca, pot ser molt interessant afegir un joc/objecte cridaner i així donar-li un toc especial. Un exemple pot ser incloure un tipi en què els nens i les nenes puguin reunir-se i deixar anar la seva imaginació. Un altre element que pot ser estimulant és una cuina petita de joguina en la qual tots i totes gaudeixin preparant delicioses receptes plenes de creativitat.

 

Des de Linkia FP, creiem que el desenvolupament d’els/les més petits/as és fonamental i que una ludoteca infantil és un espai ideal per a divertir-se i aprendre simultàniament. Si tens una gran passió per l’ensenyament i vols realitzar o complementar uns estudis en educació infantil, et recomanem el nostre Grau Superior d’Educació Infantil a distància, on aprendràs a instruir als nens i nenes desenvolupant les seves habilitats intel·lectuals i socials. Si vols més informació sobre el nostre Grau Superior, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres. Et facilitarem tota la informació immediatament!

 

 

 

  • Home
  • Blog
  • 5 consells per a crear una ludoteca perfecta

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK