Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Les millors tècniques de memorització per suportar l’estudi

Les millors tècniques de memorització per suportar l’estudi

tècniques de memorització Quantes vegades intentem memoritzar els nostres apunts, però no hi ha manera? Són molts els estudiants que intenten aprendre els seus apunts i acaben fallant en l’intent. Però, nosaltres volem posar remei a aquest lacrar de l’estudi que és la memorització. Mitjançant la nostra experiència pròpia, la d’estudiants de Linkia FP i alguns mètodes que hem anat descobrint a través de lectures i de la xarxa, creiem haver aconseguit la solució final que acabi amb el gran problema que suposa la manca de memòria a l’hora d’estudiar. Per aquest motiu, avui volem mostrar-te les millors tècniques de memorització perquè puguis, per fi, aconseguir els resultats que tant anheles:

  • Codis de colors: En altres blocs també hem nomenat la importància dels colors a l’hora d’estudiar i és que realment us poden ser molt útils a l’hora de memoritzar. L’ús d’un codi de colors pot facilitar molt el retenir totes les dades dels teus apunts. Pots subratllar amb blau les dates, amb rosa els noms propis, taronja la informació més important i groc títols.

Si classifiques d’alguna manera tots els tipus d’informació vas a tenir molt més estructurats tot el que et has d’aprendre i segur que et serà molt més fàcil el procés de memorització.

  • Esquemes i visuals: Fes un esquema! Tot allò que sigui visual és una manera eficaç per veure tot el contingut a què has de fer front i segur que et serà molt útil a l’hora d’aconseguir augmentar la teva capacitat de memorització.

A través d’aquesta tècnica de memorització podràs veure com enfrontar al teu enemic: els apunts. El tindràs tot molt més clar i segur que vas a tenir una idea molt millor formada del que et toqui estudiar aquest dia. Una aplicació molt útil a l’hora de fer esquemes online és: MindNode . Et permetrà fer uns esquemes visuals fabulosos!

  • Paraules clau: Tota informació ha algunes paraules que són imprescindibles. Has descobrir aquests termes que van a ser la vèrtebra de la teva matèria d’estudi i un cop les hagis detectat segur que et serà molt més fàcil la memorització d’aquest contingut. Per exemple, si has de parlar de la Segona Guerra Mundial segur que et vénen alguns noms al capdavant com: Alemanya, URSS, jueus, Holocaust, Hitler i moltes més. Aquestes han de ser les paraules que comencin a donar rumb al que has de exposar.
  • Llegir i explicar: D’entre totes aquestes tècniques de memorització segur que aquesta te l’han explicat a l’escola milions de vegades. És molt simple. Només has de llegir el que has d’estudiar i repetir indefinidament fins que t’ho sàpigues. Quan vegis que ets capaç d’explicar qualsevol tema i que ho entengui fins a un nen petit ‘és que ho has aconseguit!
  • Altres tècniques de memorització: Els següents mètodes de memorització potser no siguin tan populars o mundialment efectives com les anteriors, però creiem que poden ser divertides i útils per a molts de vosaltres:
    • Fer una cançó: Si et vas a estudiar la guerra dels 100 anys, ja que potser més que una cançó necessitaríem tota una discogràfica. Però si és per recordar coses més puntuals poder ser molt útil agafar una melodia i posar les paraules que necessites aprendre’t.
    • Inventar-te una història: Agafa els elements més importants de les teves apunts i converteix-en els protagonistes de la història que vulguis muntar al teu cap. Munta’t pel·lícules al teu cap que ni Almodóvar seria capaç, i aconsegueix aprendre’t tot el que necessitis de manera més divertida.
    • Trucades telefòniques: Repártete l’estudi amb els teus amics i cridar-vos per explicar-. D’aquesta manera podreu començar a memoritzar de manera conjunta i aprendre només havent de estudiar la meitat de l’temari.

Aquestes són les nostres propostes com a millors tècniques de memorització a l’hora d’estudiar. Com hauràs pogut veure són molt diverses, així que escull la que et sigui més útil i ens comptes què tal. Segur que vas a poder-te memoritzar fil per randa fins a la Bíblia. I tu? Quins mètodes de memorització ens recomanes? Et llegim en els comentaris! Gràcies per llegir el nostre bloc d’avui: Les millors tècniques de memorització per suportar l’estudi. T’esperem en el proper!

  • Home
  • Blog
  • Les millors tècniques de memorització per suportar l’estudi

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK