Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Com aprendre més ràpid? 5 tècniques d’estudi infal·libles

Com aprendre més ràpid? 5 tècniques d’estudi infal·libles

Alguna vegada t’ha passat això de que portes hores i hores davant dels apunts i no aconsegueixes aprendre tot el que tens per l’examen? Ja sigui estudiant una formació professional o una carrera universitària, és una cosa molt comú, sobretot quan hi ha distraccions prop. Però, sabies que hi ha una manera perquè puguis aprendre més ràpid? T’expliquem les 5 tècniques d’estudi infal·libles que has de conèixer per tenir èxit en els teus estudis.

Planificar el temps

Planejar el temps és molt important. Tu millor que ningú saps quant de temps tens per preparar un examen, les possibles lliuraments que has de fer, la complexitat del tema … Tots aquests elements, de vegades estressants, s’han d’ordenar i planificar a temps.

Si tens dubtes, consulta al personal docent de l’assignatura perquè pugui guiar-te amb temps. Ningú millor que el docent per ajudar-te a saber quins temes inclou l’examen.

Si necessites lliurar algun treball el dia de l’examen, tingues en compte que si ho prepares amb cura, t’ajudarà a interioritzar contingut i tots els coneixements que has après al llarg de les lliçons. Així que aprofita l’oportunitat per preparar el que necessites dia a dia i estudiar. No facis tot d’una vegada perquè probablement et sentiràs aclaparat, no et preocuparàs dels detalls i la teva energia disminuirà quan arribi el moment de l’estudi personal.

Segueix el model d’examen

Si coneixes al professor, sabràs quin tipus d’examen prepara habitualment: el format, les seccions, si és un tipus test o si generalment és un examen centrat en el desenvolupament i el raonament. Així que tracta de saber com funcionarà l’examen, ja que t’ajudarà a enfocar la teva ment en un determinat objectiu a assolir.

Fes resums, esquemes i mapes conceptuals

És molt important que escriguis les teves pròpies notes i que facis l’accent en les coses que més et costen retenir. Amb això, pots establir associacions que t’ajuden a recordar els continguts. Existeixen nombroses aplicacions gratuïtes i de pagament en el mercat que t’ajudaran a crear bones notes o esquemes. Són molt útils, ja que són molt visuals, amb tipus de lletra clars que permeten usar colors i formes per ajudar a la ment a retenir bé la informació.

Tingues en compte que la memòria fotogràfica pot ser crucial, especialment si tens poc temps per retenir cert contingut. Per això, els colors i les formes tenen un paper essencial.

No oblidis que aquest truc també t’ajudarà a memoritzar millor el material. Conèixer els termes, els enfocaments i / o la informació específicament parlant pot ser molt útil.

Descansa bé i divideix el temps

Distribueix els teus estudis de forma intel·ligent al llarg del temps i evita aprendre-ho tot en un sol dia, de manera que el dia abans de la teva prova ja expliquis amb almenys el 90% del temari. Una bona planificació et permetrà aprendre una mica cada dia i aconseguir anar relaxat.

A hores d’ara també has d’escoltar al teu cos, que sap que està funcionant per sobre del normal, sobretot quan prepares un examen de, per exemple, un cicle formatiu a distància. També has de prestar atenció a una dieta que ajudi a la teva memòria, tenint en compte algunes contribucions addicionals que certs aliments, com la fruita seca, poden oferir-li.

Vés a dormir aviat i desperta’t a una hora fixa perquè el teu cos tingui un patró ordenat i estigui a punt per al dia següent. El teu cos estarà més ben preparat si rep la llum del dia amb una bona predisposició. Descansar a la mateixa hora tots els dies també t’ajudarà a mantenir un bon ritme.

Planifica cada dia i prepara’t al dia següent

És una idea fantàstica que al final de cada dia et prenguis uns minuts per explicar el que has aconseguit durant la jornada. Amb aquesta informació, sabràs molt bé el que has de rebre l’endemà, i si ho escrius en una nota abans d’anar a dormir, la teva ment estarà preparada per als reptes que l’esperen, igual que el teu cos (i, per cert, pots descansar millor).

Si tens problemes per dormir perquè no deixes de pensar en com estudiar per l’examen, et recomanem que finalment llegeixis algunes pàgines d’un llibre que li agradi, que et permeti pensar en altres coses, allunyant les preocupacions.

Una altra opció pot ser meditar o escoltar uns minuts de música relaxant i, si vols, pots prendre una infusió relaxant com una camamilla. Així estaràs a punt per gaudir d’un son reparador i tenir la ment clara per al dia següent.

L’organització, la informació, el descans i una òptima alimentació són elements essencials perquè la ment pugui concentrar-se en el que és realment important i no deixar-se portar pels nervis.

I recorda, la tècnica infal·lible per aprendre ràpidament és estudiar una miqueta cada dia: així veuràs com els teus esforços es veuran recompensats el dia de l’examen.

  • Home
  • Blog
  • Com aprendre més ràpid? 5 tècniques d’estudi infal·libles

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK