Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Quins són els requisits per a la prova d’accés a grau superior

Quins són els requisits per a la prova d’accés a grau superior

 

En els últims anys s’ha incrementat el nombre de persones que volen accedir a una Formació Professional de Grau Superior i es preocupen per conèixer quins són els requisits per a la prova d’accés a grau superior. Això és a causa de les múltiples oportunitats laborals que ofereix a l’usuari aquest tipus de formació acadèmica. I és que en una formació professional l’estudiant aprèn a desenvolupar habilitats que són específiques per a un ofici o rol laboral, millora les seves perspectives d’ocupació, avança en la seva carrera actual i fins i tot pot convertir la seva passió en un negoci.

Algunes persones creuen erròniament que l’educació i capacitació professional només cobreix temes pràctics i oficis “dels de tota la vida” (com electricitat, construcció, lampisteria o la cura de nens), però aquesta és una visió passada de moda, i també poc realista. Per descomptat, aquestes matèries vitals encara s’ensenyen, però l’educació professional s’ha expandit i diversificat en els últims trenta anys i ara ofereix una gran varietat d’opcions en matèries relacionades amb una àmplia gamma de carreres.

Per què estudiar un grau superior

L’educació professional moderna permet a les persones aprendre habilitats de desenvolupament personal i creatiu altament transferibles, així com habilitats pràctiques i activitats específiques per al lloc de treball que vulgueu. Aquells que emprenen amb una formació professional poden aprendre molt sobre si mateixos i descobrir talents que no sabien que tenien!

A més, l’educació professional ja no només està disponible en un centre educatiu en concret, sinó que hi ha la possibilitat de cursar un grau superior a distància, la qual cosa incrementa les possibilitats de l’alumne, ja que li permet poder compaginar la seva feina actual amb un nou tipus de formació, oferint-li, al seu torn, la flexibilitat que necessita.

Aquesta opció és molt útil per a persones que volen reconvertir la teoria que ja coneixen en pràctica immediatament, ja que poden aprendre mentre treballen, assistint a sessions de capacitació directament al lloc de treball. Moltes empreses i sectors fins i tot tenen les seves pròpies instal·lacions de formació dedicades. Per als ocupadors, la prioritat és garantir que l’oferta d’habilitats satisfaci la demanda existent, de manera que les empreses de tot el món estan invertint en els recursos per proporcionar capacitació professional d’alta qualitat als seus empleats actuals i potencials. Estudiar un grau superior de Formació Professional és una opció ideal per ampliar coneixements i per aprendre ràpidament la formació pràctica dels mateixos.

Requisits per accedir a FP de Grado Superior 

Si ja has decidit que vols estudiar una FP de Grau Superior, et donarem un passet més perquè coneguis quins requisits et demanaran a l’hora de poder accedir a un cicle d’aquest tipus.

En primer lloc, als estudiants d’FP Superior se’ls requereix que estiguin en possessió del Títol de Batxiller, o d’un certificat acreditatiu d’haver superat totes les matèries del Batxillerat. En el cas que hagin deixat els estudis fa anys i s’hagin decidit ara per optar per aquest tipus de formació, se’ls demanarà que estiguin en possessió del Títol de Batxillerat Unificat Polivalent, o cosa que és el mateix, de l’anomenat BUP. D’altra banda, se’ls podrà requerir quan hagin superat el segon curs de qualsevol modalitat de Batxillerat experimental.

En el cas que abandonessin l’Educació Secundària Obligatòria i decidissin començar amb la Formació Professional a través dels anomenats Graus Mitjans, hauran d’estar en possessió d’un Títol de Tècnic, en aquest cas, del Títol de Formació Professional de Grau Mitjà.

Però ja no només accedeixen als graus superiors persones que no volguessin continuar amb una carrera universitària, avui dia també són molts els que opten per cursar una FP de Grau Superior després d’haver cursat estudis universitaris o que busquen en aquest tipus de formació un reciclatge professional per poder accedir a una ocupació. En aquests casos, per poder accedir-hi, cal estar en possessió d’un títol de tècnic superior, tècnic especialista o equivalent a efectes acadèmics. O bé caldrà haver superat el Curs d’Orientació Universitària (COU) o estar en possessió de qualsevol Titulació Universitària o equivalent.

 

La prova d’accés a Grau Superior i els seus requisits

Una altra opció d’accés a més de les esmentades és haver superat la prova d’accés a cicles formatius de grau superior. La prova d’accés a cicles formatius té com a objectiu assegurar que l’alumne presenta la suficient maduresa. Per a això, s’estructura en dues parts: la part comuna (de coneixements generals, com a llengües, literatura o matemàtiques) i la part específica (que dependrà del camp professional a què vulguis dedicar-te).

Per accedir-hi, s’han de complir amb uns requisits mínims, a saber: tenir almenys 19 anys en el moment de realitzar la prova, 18 anys en el cas dels que posseeixin el títol de Tècnic o haver superat la prova d’accés a la Universitat per a majors de 25 anys. A més, val la pena esmentar que un alumne no podrà realitzar proves d’accés a diferents comunitats autònomes en un mateix curs escolar, tot i que la superació de la mateixa si li acreditarà en tot el territori nacional.

En el cas de tenir un Grau Mitjà i vulguis accedir a una FP d’una branca diferent pots fer-ho, únicament examinant en la prova d’accés a Grau Superior de la part específica que et correspongui, sense haver de realitzar la part comuna.

Hi ha oferta suficient?

Una de les preguntes que se solen fer molts en aquests casos és si hi sol haver una oferta suficient de places en formació professional. En l’àmbit educatiu, el Ministeri estableix que sempre que la demanda de places en cicles formatius de grau superior superi l’oferta, les administracions educatives poden establir procediments d’admissió a centre docent, d’acord amb les condicions que el Govern determini per reglament.

Si no saps què estudiar, però vols seguir ampliant fronteres a la teva formació, el millor és que optis per cursar un grau superior d’FP. I és que la formació professional és una de les millors maneres d’aprendre un ofici. Avui dia molts mestres, experts en màrqueting, administratius o experts en el desenvolupament d’aplicacions web i informàtica es formen així.

Aquest tipus de capacitació professional et brinda la confiança necessària per prendre decisions quan ets a la feina, es tracta d’una formació professional per a l’ocupació que destaca sobretot en l’àmbit pràctic, i per això sol donar més confiança als ocupadors de cara a la contractació de personal. Un tècnic de Formació Professional no només adquireix coneixements teòrics, sinó que coneix com aplicar-los en l’àmbit pràctic.

En Linkia FP podràs estudiar un Grau Superior a distància des de qualsevol part de país. Proporcionem una avaluació contínua amb lliurament d’activitats i un període de pràctiques per garantir l’adquisició progressiva dels coneixements bàsics necessaris. A més, comptem amb un professorat amb el qual pots comunicar-te en qualsevol moment i resoldre els dubtes necessaris sobre el temari impartit. Realitzaran les classes en línia i seran gravades perquè puguis veure-les en diferit quan vulguis sense la necessitat d’assistir a les classes en directe.

  • Home
  • Blog
  • Quins són els requisits per a la prova d’accés a grau superior

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK