Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Requisits per estudiar Integració Social

Requisits per estudiar Integració Social

Requisitos para estudiar Integración Social

Actualment, vivim en una societat on es troben moltes persones i col·lectius diferents. Aquest és un fenomen que els darrers temps s’ha vist alterat i que ha arribat a afectar qüestions sobre l’exclusió social, la igualtat d’oportunitats i les condicions vitals de moltes persones. És per això que la intervenció de professionals especialitzats en integració social és essencial i imprescindible per a l’acceptació de minories i altres grups desafavorits. Amb quin objectiu? Amb la finalitat de millorar tant la dignitat d’aquestes persones, com la qualitat i el nivell de vida diària. Un integrador social és aquell que s’ocupa de desenvolupar unes accions determinades per prevenir i/o resoldre certes situacions desfavorables. És molt important que hi hagi aquest paper a la societat actual, ja que, d’aquesta manera, aquests col·lectius podran progressar en múltiples àmbits socials i actuar en col·laboració amb altres persones per millorar-ne la qualitat de vida. Vols ser una d’aquelles persones que faci estratègies socioeducatives i d’acompanyament per crear bones relacions socials? Doncs queda’t en aquestes properes línies, perquè creiem que estudiar Integració Social és la millor opció per a tu. El que farem a continuació serà parlar de què és el que necessites per estudiar Integració Social; quins són els requisits acadèmics que es necessiten per poder començar una nova etapa acadèmica i, a més, oferirem una llista detallada de les aptituds personals que necessites per aconseguir l’èxit professional. Estàs preparat? Perquè t’ho expliquem tot, ja! 

Què  necessito per ser un/a integrador/a social? 

Si ajudar els altres és la teva vocació, des de Linkia FP volem dir que optar per la integració social com a opció d’estudi, és el millor que pots fer. Per això, és important que primer sàpigues que hi ha diversos camins fins a arribar-hi, ja que pots endinsar-te tant en un Grau Universitari, com en una Formació Professional. Ambdues opcions necessiten uns requisits acadèmics per poder entrar-hi, però abans volem que sàpigues quines són les diferències que hi ha entre les dues opcions. 

Optar per un Grau Universitari us permetrà aprendre en un període de temps aproximat de 4 anys, tots els coneixements necessaris sobre la Integració Social i les activitats que us competeixen. Tot i això, quan parlem d’una Formació Professional, parlem d’un temps més reduït, concretament de dos anys, però en el qual en menys temps aprendràs tots els conceptes bàsics de la integració social relacionats amb el món laboral i en què podràs fer un període de pràctiques a empreses del sector per acostar-te tot el possible a la demanda actual del mercat. 

A Linkia FP comptem amb un Grau Superior en Integració Social a distància. Un cicle formatiu en què coneixeràs, de la mà dels millors professionals, la mediació comunitària, com recolzar en la gestió domèstica, com atendre col·lectius i persones en desavantatge social, entre múltiples activitats més. 

Ara bé, tornant a totes dues opcions. Si vols escollir un Grau Universitari, has de saber que és important complir, com a mínim, un dels requisits que t’adjuntem a continuació.  

  • Tenir el títol de Batxillerat i haver superat l’EVAU (Avaluació per a l’Accés a la Universitat). 
  • Tenir una titulació de tècnic superior de formació professional. 
  • O haver superat la prova d’accés a la Universitat per a majors de 25 anys. 

D’altra banda, si l’opció que trieu és la de la formació professional, els requisits són els següents: 

  • Tenir el títol de Batxillerat. 
  • Haver superat la prova d’accés a grau superior. 
  • Haver superat la prova d’accés a la universitat per a més grans de 25 anys. 
  • Estar en possessió del títol de COU. 
  • Estar en possessió del títol de FPII. 
  • O estar en possessió d’un títol oficial equivalent o superior a qualsevol dels anteriors. 

Quines  aptituds ha de tenir una persona que és integrador/a social? 

Quan parlem de la Integració Social, parlem d’una professió que és de vocació, d’un ofici que té uns objectius clars marcats i que busca la millor qualitat de vida per a totes aquelles persones que ho necessiten. És per això que per treballar en aquesta professió no n’hi ha prou amb obtenir una titulació i tots els coneixements sobre el sector, sinó que cal que la persona que s’hi vol dedicar tingui unes aptituds personals per aconseguir l’èxit professional i realitzar el seu treball de la manera més adequada. I et preguntaràs… i quines són aquestes aptituds? Doncs ara mateix te les mostrarem perquè les tinguis en compte i perquè pensis si realment aquesta feina és per a tu. Allà anem! 

  • Has de tenir empatia per les persones. Una cosa fonamental. 
  • Has de saber treballar en equip. 
  • Ser una persona positiva i resolutiva. 
  • Ser perseverant, és a dir, una persona que malgrat que visqui situacions complicades, no es rendeixi mai. 
  • Tenir habilitats comunicatives. 

 

I això és tot! A Linkia FP t’animem al fet que comencis una nova etapa acadèmica en Integració Social i que lluitis per aconseguir allò que vols. És una oportunitat que no pots desaprofitar!

  • Home
  • Blog
  • Requisits per estudiar Integració Social

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK