Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Què he de fer si el meu fill no vol estudiar? T’ho expliquem

Què he de fer si el meu fill no vol estudiar? T’ho expliquem

Tens un fill que et diu constantment que no vol estudiar o que vol deixar els seus estudis? No et preocupis. És una cosa que sol passar. El més comú és que els pares, quan escolten aquestes paraules per part dels seus fills, sentin una gran preocupació per ells i no sàpiguen què fer en aquest moment. La primera reacció que solen tenir és l’enuig i culpar directament a ells. No obstant això, no és la millor solució, sinó que cal actuar d’una manera diferent. Com? En l’article d’avui t’ho explicarem mostrant algunes de les raons per les quals molts nens no volen estudiar. A més, et donarem alguns consells sobre accions que pots dur a terme per trobar una solució a aquest problema i com pots fer-ho de la millor manera possible. 

Raons  per les quals un nen no vol estudiar 

Hi ha diverses raons per les quals un nen no vol estudiar o vol deixar de fer-ho. Per parlar-ne, primer és important destacar que els casos varien en funció de cada persona i de la situació que tinguin cadascuna d’elles. Així i tot, nosaltres el que farem en aquestes properes línies és explicar-te algunes de les causes més comunes sobre el que li pot passar a un nen amb aquest tipus de problema. 

Dificultats per retenir informació 

No cal que un nen tingui problemes de desenvolupament per no comprendre una informació o una matèria. Simplement, pot ser que a aquesta persona no li agradi una assignatura en concret o que hagi certs conceptes que no acabi d’entendre i que per tant li costi fer atenció. És possible que una de les causes sobre això és que hi hagi companys al seu voltant que obtinguin bons resultats pel que fa a aquesta assignatura o tasca i que al teu fill no li passi el mateix. Què passa en aquests casos? Que el teu fill se sent inferior davant els altres i té la necessitat d’abandonar els estudis a causa d’això, per frustració amb ell mateix. 

Manca de  motivació 

El fet que no t’agradi alguna matèria, vulguis o no, ja influeix en les decisions dels alumnes. Quan ets a l’escola, a l’institut, a la universitat o en qualsevol altre centre i imparteix assignatures que no t’agraden o que no et motiven, hi ha la probabilitat que et desanimis i baixis el rendiment d’estudi. Per aquesta raó, la manca de motivació per això i el fet de no posar-li ganes, és un motiu de pes per no voler continuar. 

Problemes  familiars 

Un factor molt important. A vegades pensem que els fills, siguin petits o grans, no estan al corrent dels problemes familiars que ocorren a casa. No obstant això, estem equivocats. Quan hi ha problemes en una llar familiar, els nens són els primers a prestar atenció a aquests problemes, els quals s’acaben veient afectats davant el que està succeint i ho demostren en els seus mals resultats a l’escola. Què passa en aquests casos? Que quan hi ha un problema familiar entre, per exemple, el matrimoni, els pares no pensen en aquest moment en estar pendent de l’infant amb els seus estudis o amb altres qüestions relacionades amb ell, el que causa un toc d’atenció per part del fill perquè així se senti veritablement atès. 

Bullying 

Aquesta qüestió és delicada. El bullying, malauradament, està present i cada vegada més en auge en els temps que corren ara mateix. Molts alumnes pateixen d’això a l’escola i són constantment insultats i amenaçats per altres companys. Aquesta, per tant, és una causa de voler abandonar els estudis, ja que no veuen l’escola com un lloc segur per aprendre i progressar durant la seva etapa d’estudiant. 

Quina  solució hi ha si el meu fill no vol estudiar? 

El més important que hem de tenir en compte per intentar posar remei a aquesta situació és prestar atenció als nostres fills. Si aquest problema se’t presenta a la llar familiar i el teu fill et diu que no vol estudiar, no t’has d’alterar ni enfadar amb ell. Aquest és el primer pas que has de retenir. 

El que s’ha de fer aquests casos és fer partícip al teu fill de la recerca de solucions. Hem d’escoltar-los, parlar amb ells, saber què els passa i com se senten, i arran d’aquí, buscar solucions per intentar que el teu fill torni a trobar la motivació pels estudis. S’han de trobar les causes per les quals el teu fill no vol estudiar; veure quins són els motius de pes i tenir-los en compte per arribar a una conclusió conjuntament. 

De vegades, és important donar-los una dosi de realitat, i que vegin com és el món laboral realment perquè s’adonin que no és tot tan senzill com sembla i que, la millor opció, en alguns casos, és seguir estudiant per treballar en un futur del qual realment t’agrada i et motiva. Per això, una de les opcions a les quals pots recórrer si el teu fill no vol estudiar i s’obstina a això, és fer-li treballar durant un període de temps perquè vegi què és el que se sent acomplint activitats que probablement no li agraden o no s’espera que siguin així. Potser en aquest moment s’adona que estava equivocat i torna a creure que la millor solució és tornar als estudis i pensar en el món laboral més endavant. 

Però, sobretot, i el més important, és no forçar un fill a una cosa que realment no vol fer. Hem de fer-li entendre el que és millor per a ell, des del nostre punt de vista i amb l’experiència com a persones més grans, però en cap moment obligar-lo a la força a fer alguna cosa que no vol. 

 

Esperem que aquest article t’hagi servit de gran ajuda per poder fer el pas i seure tranquil·lament a parlar amb el teu fill sobre els seus problemes i sobre les possibles solucions que es poden dur a terme per resoldre la situació. Ànim! 

 

  • Home
  • Blog
  • Què he de fer si el meu fill no vol estudiar? T’ho expliquem

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK