Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Què és un diagrama de Gantt i per a què serveix? T’ho expliquem

Què és un diagrama de Gantt i per a què serveix? T’ho expliquem

Què és un diagrama de Gantt i per a què serveix? T'ho expliquem

Estàs preparant un projecte i no saps com organitzar les tasques? No et preocupis. En l’article d’avui et donarem la solució al teu problema. Parlarem sobre el diagrama de Gantt. Segur que en més d’una ocasió has estat planificant algun treball o projecte i has tingut clar què és tot el que faràs, però no has sabut per on començar. Bé, és important saber que l’ordre i l’organització d’un projecte és molt important per fer-ho de manera correcta, i, per si no ho sabies, el diagrama de Gantt funciona molt bé per a això. En aquestes properes línies, t’explicarem què és i per a què serveix; quines són les parts que el componen; els seus avantatges i a més, t’ensenyarem com fer-ho. Estigues atent! 

Què  és un diagrama de Gantt? 

El diagrama de Gantt és un gràfic que s’utilitza per organitzar les activitats i les tasques d’un projecte. És una eina útil i eficaç per gestionar els temps de la feina i per portar-ho tot al dia. Quan una persona o equip estableix uns objectius per al projecte, ha de marcar un inici i un acabament d’aquesta, de manera que el diagrama de Gantt és una bona solució per a establir-lo tot d’una manera ordenada. 

Parts  d’un diagrama de Gantt 

Aquest diagrama es compon de tres parts principals: les tasques i activitats, les persones o membres de l’equip i les dates. El més aconsellable perquè tot funcioni correctament, és que tot el que s’inclogui en el gràfic, estigui mostrat de manera sintètica. A continuació, us ho expliquem amb més detall. 

1. Tasques

En un diagrama de Gantt s’han de posar les diferents activitats o tasques del projecte en ordre d’evolució. Si, per exemple, estem preparant la presentació d’un producte, no podem posar al principi del diagrama la presentació i, al final, el disseny del producte. Tot ha d’anar en funció de la lògica del progrés. 

2. Equip

En aquest apartat el que hem de posar és qui fa cada cosa. En un diagrama de Gantt el que funciona molt bé és que les tasques assignades es distingeixin en diferents colors per marcar un ordre. D’aquesta manera es podrà diferenciar qui fa que i quedarà més organitzat. 

3. Dates

Són els terminis de lliurament en funció de l’establert. En aquest cas cada temps anirà marcat depenent del tipus de projecte, és a dir, podem dividir les dates en mesos, setmanes o fins i tot dies. 

Com  fer un diagrama de Gantt? 

Fer un diagrama de Gantt és molt senzill i no té cap complicació. Es pot fer de dalt a baix. 

  • A la part esquerra de la gràfica s’han de posar les diferents tasques i activitats del projecte.
  • A la part posterior, d’altra banda, posem les dates de lliurament.
  • Al centre, cada tasca i persona que la realitza, indicada per colors o línies perquè es distingeixi bé.
  • I a la part inferior, tot i que no és una cosa obligatòria, podem posar el progrés i l’evolució del projecte. Per exemple, si veiem que ja portem el 50% de les tasques acomplertes, ho indiquem en el diagrama per saber que queda poc per finalitzar el treball. 

 

Com veus, fer un diagrama de Gantt és una cosa senzilla, eficaç i útil per a acomplir qualsevol projecte que tinguem al cap. És una oportunitat per dur a terme el nostre treball d’una forma organitzada i perquè millori el nostre progrés, sigui de manera individual, o si treballem en equip. Si vols desenvolupar la teva idea de negoci i aprendre més sobre això, pots consultar el nostre Grau Superior en Administració i Finances a distància. Contacta amb nosaltres i t’ho explicarem tot! 

  • Home
  • Blog
  • Què és un diagrama de Gantt i per a què serveix? T’ho expliquem

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK