Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Què és la Informàtica i per a què serveix

Què és la Informàtica i per a què serveix

Qué es la Informática y para qué sirve

A l’article anterior vam estar parlant sobre el sector de l’Hostaleria i el Turisme i sobre la importància que aquest tenia dins de la formació professional. Avui, tractarem qüestions similars, però d’un àmbit diferent, concretament, el que, en aquests moments, forma part d’un dels sectors que té més ocupabilitat: la Informàtica. El camp de la informàtica abasta pràcticament tota l’activitat empresarial del món laboral actual. A la societat en què vivim, totes les empreses, independentment del sector, el producte o el servei que ofereixin, tenen en compte els processos informàtics. Per quina raó? Molt senzill, i és que actualment vivim en un món on no podem actuar sense comptar amb les noves tecnologies i tot el que implica el seu funcionament. És per això, que les empreses, cada cop més, requereixen professionals que tinguin coneixements sobre la informàtica i les comunicacions, i que puguin complir amb les qüestions bàsiques d’aquestes. Per aquesta raó, molts dels estudiants que volen especialitzar-se en un àmbit concret dins d’una formació professional, opten per l’opció de la informàtica, a causa de la seva inserció gairebé immediata i de les bones condicions laborals i salarials que ofereixen. Si ets un apassionat del sector i vols obtenir més informació sobre ell, queda’t en aquest article. En les properes línies que venen a continuació, et mostrarem què és la informàtica i per a què serveix; en què consisteixen els estudis relacionats amb les comunicacions i, a més, t’explicarem a qui van dirigits els cicles formatius d’aquesta índole que impartim a Linkia FP. Estàs preparat? T’ho expliquem tot, ja! 

Definició  d’informàtica 

La Informàtica és un conjunt de coneixements tècnics que s’ocupen d’organitzar, tractar i emmagatzemar el processament de dades informatives, per tal que puguin ser transmesos d’un lloc a l’altre a través dels dispositius digitals. 

La finalitat principal és que, gràcies a la informàtica, la societat estigui informada i actualitzada a través de la comunicació i que puguin mantenir relacions interpersonals entre ells. A més, aquests coneixements són aplicats a tota mena de sectors: educació, medicina, investigació, transport, entre molts altres més. Al final, és un fenomen que s’ha acabat convertint en una eina de treball necessària per a totes les nostres funcions, i és una cosa que segueix i continuarà tenint un gran pes, a causa de l’avenç constant de les noves tecnologies. 

Pel que fa a la formació d’aquest sector, informàtica i comunicacions ofereix als estudiants la possibilitat d’obtenir coneixements sobre la gestió de bases de dades, de programació, de configuració i instal·lació de sistemes operatius i fins i tot de la configuració de xarxes. Al següent apartat t’explicarem una mica amb més detall a qui van dirigits aquest tipus de cicles formatius i què és el que cal per aconseguir l’èxit professional. 

A qui van  dirigits els cicles formatius d’informàtica i comunicacions? 

Els cicles formatius d’informàtica i comunicacions estan orientats per als estudiants que siguin apassionats del sector. És un àmbit que implica un alt nivell de coneixement i una gran importància sobre els diferents sistemes operatius. Però això no ho és tot. És molt important que els alumnes tinguin en compte, que no n’hi ha prou únicament amb obtenir la titulació corresponent, sinó que és essencial complir unes aptituds personals perquè, en un futur laboral, aquesta persona pugui aconseguir l’èxit professional. Voleu comprovar si podeu ser un d’aquests especialistes? Atent, perquè et mostrem quines són les aptituds necessàries, a continuació. 

  • Has de tenir coneixements sobre les llicències de programari 
  • Dominar els diferents llenguatges de programació 
  • Saber diversos idiomes 
  • Tenir competències en sistemes operatius 
  • Conèixer les eines de gestió dels equips de treball 
  • Tenir coneixements d’estadística, seguretat i documentació  

  

A més, un dels avantatges que té estudiar un dels nostres cicles en informàtica i comunicacions a distància, és que podràs obtenir tots els coneixements necessaris des d’aquell lloc que necessitis i tenint l’oportunitat de veure de prop com es treballa a les diferents empreses que ocupen aquest sector, gràcies a les pràctiques que poden fer els alumnes en empreses líders.

  

Esperem que aquest article us hagi estat de gran utilitat i que us animeu a estudiar amb nosaltres. Si voleu obtenir una informació més detallada sobre aquest àmbit, podeu contactar amb nosaltres i us explicarem amb precisió tot el que heu de saber. És un bon moment per començar una nova etapa acadèmica i proposar-te els objectius per arribar a l’èxit professional. És el teu moment! Què esperes? 

 

  • Home
  • Blog
  • Què és la Informàtica i per a què serveix

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK