Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Què és la formació professional?

Què és la formació professional?

  ‘Es busca un professional especialista’. Segur que aquest anunci ho has llegit alguna vegada en els portals d’ocupació on es publiquen diàriament milers d’ofertes de treball per a tot tipus de sectors. En l’actualitat les empreses busquen més l’especialització dels professionals i el desenvolupament de les seves habilitats professionals que el fet que tinguin títol universitari i màster. Aquesta és principalment un dels avantatges que aporta la formació professional als nous treballadors. Un avantatge que milers de persones coneixen i estan sabent aprofitar. Vols ser un d’ells?

Què és la formació professional?

Com el seu propi nom indica, la formació professional és una formació que se li dóna a la persona que vol especialitzar-se a nivell professional en un àmbit concret. A través de formació teòrica i amb gran importància dels processos pràctics, l’estudiant d’un cicle de formació professional adquireix les capacitats necessàries per complir amb les expectatives de les empreses. Segur que alguna vegada has sentit a algú dir això que ha aconseguit ocupació abans després d’haver completat un grau de formació professional que en haver cursat una carrera universitària. Les dades hi són i demostren que això és cert. I és que si encara et segueixes preguntant què és la formació professional, has de saber que són tots els estudis que van encaminats a la inserció laboral de l’estudiant, per aquest motiu molts la considerin avui en dia molt més pràctica i útil que un altre tipus de formació .

Qui pot cursar la formació professional?

Hi ha edat per cursar un grau de formació professional ?, es pregunta molta gent. No hi ha edat màxima, tot i que sí mínima. I és que un dels requisits per accedir a la formació professional, és que l’estudiant hagi acabat els seus estudis obligatoris en un centre educatiu, o el que és el mateix, que hi hagi finalitzat l’educació secundària obligatòria. Així doncs, independentment del tipus d’estudis que s’hagin conclòs, l’estudiant podrà accedir a un cicle formatiu de grau mitjà, si s’ha acabat l’educació secundària obligatòria, o fer el mateix amb un cicle formatiu superior, en el cas que hi hagi conclòs el Batxillerat. En aquest últim cas, hi ha qui decideix decantar-se per la formació professional en comptes d’anar a la Universitat, cursant un grau superior, o hi ha altres que prefereixen compaginar els seus estudis universitaris de màster amb una formació professional a distància o fer un grau superior després d’haver acabat una carrera universitària. No hi ha límit d’edat per accedir a aquests cicles. De fet, amb la crisi el 2008 i les conseqüències que això va implicar per a l’ocupació de moltes persones, hi va haver qui va optar per cicles formatius a distància per reciclar-se a nivell professional mentre treballava en una altra cosa o buscava una feina millor.

Avantatges de la formació professional

Davant de les imposicions de moltes universitats de cursar un grau de manera presencial, la formació professional aporta avantatges com la possibilitat de cursar graus de manera online, de manera que molts treballadors en actiu poden seguir formant-se en matèries que els interessin al mateix temps que treballen .

Una vocació especialitzada

A més d’això quan se li explica a un jove què és la formació professional, el que més els sol atraure és que aquest tipus d’estudis els pot ajudar a definir millor la seva vocació. Molts joves acaben l’etapa de l’ESO sense haver definit específicament què volen fer en la seva vida. En aquest moment, optar per una via professional determinada és determinant per a ells, doncs ja que els cicles tenen una durada de dos anys i estan orientats a l’ocupació, tenir una primera presa de contacte amb el mercat laboral els anima a decidir què volen ser en el futur. La formació professional és important no només per conscienciar els joves de la importància de tenir una vocació, sinó d’adquirir també una formació especialitzada per dur-la a terme.

Etapa educativa més curta

D’altra banda, segur que sabràs que les etapes educatives són cada vegada més llargues. Ara els graus universitaris són d’un mínim de 4 anys, de manera que el completar la formació és un llarg camí que cal recórrer. En canvi, a través de la formació professional, amb una durada de dos anys s’adquireix una capacitat completa i més pràctica de formació per a l’ocupació. I és que d’aquests dos anys, uns 3 mesos l’alumne realitza pràctiques en empresa. Això és precisament el que fa que la formació professional sigui més propera a la realitat, ja que en haver finalitzat els seus estudis, moltes empreses tenen en compte les competències professionals que ha adquirit l’alumne i això fa que moltes companyies decideixin contractar els alumnes en pràctiques un cop conclosa la formació.

  • Home
  • Blog
  • Què és la formació professional?

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK