Solicita información

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

  • Actualitat
  • Quant cobra un monitor de temps lliure

Quant cobra un monitor de temps lliure

Cuánto cobra un monitor de tiempo libre

Quantes vegades has estat de vacances i has gaudit d’un monitor de temps lliure fent activitats i motivant-te que la teva estada sigui més divertida? Segur que moltes. En alguna ocasió has pensat a dedicar-t’hi professionalment perquè t’apassiona aquest sector i vols exercir accions de lleure? Doncs queda’t en aquest article, perquè avui, durant els pròxims minuts, parlarem de quines són les funcions que es realitzen en aquest ofici; a quins llocs es pot desenvolupar aquesta professió i, a més, resoldrem una de les qüestions que moltes persones es pregunten abans d’endinsar-se en una formació com aquesta: quant cobra un monitor de temps lliure. Un monitor de lleure és aquell que coneix l’ambient, l’entorn i el grup que cal tractar per poder desplegar les accions corresponents en funció de les necessitats del públic. És una persona que s’encarrega d’elaborar projectes i pressupostos per posar en pràctica, mitjançant materials tècnics o personals, activitats que puguin ser eficients i eficaces per als clients. Un monitor de temps lliure porta a terme reunions de coordinació, seguiment i valoració, així com motivar tant l’equip de treball com les persones que gaudeixen de les activitats esmentades. És una professió en què pots dur a terme múltiples funcions i, sobre la qual, facilitar les relacions interpersonals. Vols saber-ne més? T’expliquem més detalls, a continuació.   

Quin és el sou d’un monitor de temps lliure? 

Segons dades extretes del conveni col·lectiu d’aquest sector, el sou d’un monitor de lleure és de 932,47 euros mensuals. Aquest salari pot variar en funció del càrrec que s’ocupi dins aquest àmbit, ja que, per exemple, el sou d’un coordinador de monitors que s’ocupa de supervisar la resta és de 1.065,68 euros al mes. 

No obstant això, no podem parlar d’una remuneració final, perquè el sou d’un monitor de lleure també pot canviar en funció d’altres factors. Hi ha algunes circumstàncies, com ara els períodes de vacances de cada treballador, o complements que fan referència a la jornada completa, festivitat o, fins i tot, l’horari nocturn, que poden causar l’augment d’aquest salari. 

On es pot treballar com a monitor de lleure? 

Ara bé, a quines àrees laborals pot treballar aquest especialista? A continuació, t’oferim una llista detallada dels diferents llocs on un professional d’aquesta índole pot exercir les seves funcions, perquè així puguis veure a quina àrea t’agradaria especialitzar-te. 

Campaments 

Els campaments d’estiu són molt habituals entre les famílies que volen que els fills gaudeixin d’activitats recreatives durant el període de vacances. Hi poden trobar diferents temàtiques concretes, perquè els nens es diverteixin duent a terme accions d’entreteniment i creant vincles entre els assistents al campament. 

Ludoteques 

A diferència dels campaments, la ludoteca és un espai on els nens poden gaudir durant tot l’any d’activitats relacionades amb l’oci. És un lloc on els monitors també poden exercir tasques entretingudes, amb l’objectiu que els petits puguin passar una estona agradable i divertida.

Hotels 

Als hotels hi ha equips d’animació per entretenir els turistes durant la vostra estada. En aquest cas, un monitor pot organitzar activitats i tallers per a tots els públics, durant tot l’any, tant a hotels com a creuers. 

Associacions  

Un aspecte que cal tenir en compte és que un monitor de lleure no només s’ocupa de dur a terme activitats per als nens. És una professió que va dirigida a totes les edats i que també es pot exercir en associacions per a la cura i l’entreteniment de persones grans o, d’altra banda, per a l’atenció de persones amb dificultat d’aprenentatge o desenvolupament. 

 

La finalitat d’aquest ofici, al final, és que les persones puguin gaudir de l’oci de manera agradable, divertida i, sobretot, per desconnectar de les rutines diàries que ens envolten tots i cadascun de nosaltres. 

Si vols informar-te més sobre aquest sector, des de Linkia FP et recomanem que donis una ullada als nostres cicles formatius sobre hostaleria i turisme. Un sector que actualment té una gran potència i sobre el qual l’ocupabilitat de les diferents professions és optimista. Anima’t!