Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Comparant Salaris: Quant Cobra un Monitor d’Oci i Temps Lliure?

Comparant Salaris: Quant Cobra un Monitor d’Oci i Temps Lliure?

Quant cobra un monitor de temps lliure

 Alguna vegada t’has trobat gaudint de les teves vacances, acompanyat per l’energia i entusiasme d’un monitor de temps lliure? Si has experimentat activitats emocionants i divertides gràcies a aquests professionals, sabràs l’especial que poden fer la teva estada. Si alguna vegada has considerat convertir-te en un d’ells, donat el teu interès en el sector de l’oci, aquest article és per a tu. Avui et convidem a explorar el món dels monitors de temps lliure: les seves funcions, els diversos entorns en els quals treballen i, per descomptat, respondrem a una pregunta clau: quant cobra un monitor de temps lliure?

Un monitor de temps lliure no sols és expert a comprendre l’ambient i les necessitats del grup, sinó també a dissenyar projectes i pressupostos efectius. Aquests professionals realitzen activitats atractives i significatives, tant amb recursos tècnics com personals, per a garantir experiències inoblidables als seus clients. Des de coordinar i avaluar projectes fins a motivar al seu equip i participants, un monitor de temps lliure és vital a facilitar interaccions positives i enriquidores. Si estàs intrigat i vols saber més sobre aquesta professió, continua llegint. Et revelem més detalls a continuació.

Tarifes en Diferents Regions: Quant Cobra un Monitor de Temps Lliure per Hora?

Si estàs considerant contractar un monitor de temps lliure o t’interessa treballar en aquest camp, és essencial conèixer com varien les tarifes per hora en diferents regions d’Espanya. Aquest rol és crucial per al desenvolupament d’activitats lúdiques i educatives, sent un pilar fonamental en l’oci de nens i joves. A continuació, explorem les tarifes mitjanes en quatre regions diferents per a donar-te una idea clara del que pots esperar.

Barcelona

A la Ciutat Comtal, les estadístiques salarials de 2023 per a monitors d’oci i temps lliure revelen un salari mig anual de 12.108 €, que es desglossa en 1009 € al mes, 252 € a la setmana, o 7,21 € per hora, segons dades de l’empresa “Monitor d’oci i temps lliure a Espanya”. Encara que aquests són els valors mitjans, el salari pot fluctuar segons diversos factors, incloent-hi el lloc de treball. El rang salarial a la ciutat oscil·la entre un mínim de 11.520 € i un màxim de 13.320 € anuals, reflectint les diferències en demanda i habilitats individuals dels monitors en aquest dinàmic entorn urbà

Madrid

En la capital espanyola, segons les estadístiques salarials actualitzades en 2023, un monitor de temps lliure té un salari mig anual de 13.548 €, d’acord amb l’empresa “Monitor temps lliure a Espanya”. Això es tradueix en 1129 € mensuals, 282 € setmanals, o 8,06 € per hora. La nostra recerca detallada sobre el mercat laboral per a aquesta professió indica que, encara que aquests són mitjanes, el salari pot variar significativament depenent del lloc de treball i altres factors. A Madrid, el rang salarial anual per a un monitor de temps lliure va des d’un mínim de 11.724 € fins a un màxim de 15.672 €, reflectint la diversitat d’oportunitats i la variabilitat en la demanda en aquesta capital vibrant i plena d’activitat.

València

A València, basant-nos en les estadístiques salarials actualitzades el 2023, el salari mig anual d’un monitor de temps lliure és de 15.108 €. Això es descompon en un ingrés mensual de 1259 €, setmanal de 315 €, o 8,99 € per hora. Després d’una recerca exhaustiva del mercat laboral per a aquesta professió, s’ha trobat que aquests valors són mitjanes i que el salari pot variar segons el lloc de treball i altres factors. A València, el salari anual per a un monitor de temps lliure varia, amb un mínim de 13.572 € i un màxim de 17.028 €, reflectint la diversitat i la demanda d’habilitats en aquesta ciutat, coneguda per la seva combinació única de tradició i modernitat.

Sevilla

A Sevilla, d’acord amb les estadístiques salarials de l’empresa “Monitor d’oci i temps lliure a Espanya” a data de 13 de desembre de 2023, un monitor de temps lliure té un salari mig anual de 18.180 €. Això es tradueix en ingressos de 1515 € al mes, 379 € a la setmana, o 10,82 € per hora. Aquestes dades reflecteixen la valoració i la demanda de monitors de temps lliure a Sevilla, una ciutat amb un ric patrimoni cultural que sovint requereix habilitats especialitzades en l’organització d’esdeveniments culturals i festivals.

Tingues en compte, que els salaris presentats per a monitors de temps lliure en diverses ciutats, actualitzats al 13 de desembre de 2023, són estimacions proporcionades per la font “Jooble” i han de ser considerats com a orientatius. Aquests valors poden variar per múltiples factors, com l’experiència i la ubicació, per la qual cosa serveixen com una guia general en el sector de l’oci i temps lliure, i no com a xifres definitives.

Conveni i Salari: Quant Cobra un Monitor d’Oci i Temps Lliure segons el Conveni i Portals d’Ocupació?

D’altra banda, quan parlem del que cobra un monitor d’oci i temps lliure, el conveni col·lectiu del sector d’oci educatiu i animació sociocultural exerceix un paper crucial en la definició de les seves condicions laborals i salarials. Segons aquest conveni, el salari brut anual part des de 13.054 €, la qual cosa suposa un punt de partida per als professionals que s’inicien en el camp. Aquest conveni contempla una escala salarial que, segons l’Enquesta d’Estructura Salarial de 2019, assenyala que el salari mitjà per al grup ocupacional 37 (Professionals en suport de serveis jurídics, socials, culturals, esportius i afins) en l’Estat Espanyol és de 18.100 euros, amb un percentil 10 de 13.370 euros i un percentil 90 de 33.070 euros.

Aquest rang reflecteix que mentre alguns monitors poden estar començant amb salaris més modestos, existeix la possibilitat d’aconseguir xifres més significatives amb l’experiència i la competència adquirida. A més, el treball en aquest sector sol ser de naturalesa temporal i sovint a temps parcial, la qual cosa pot afectar la percepció salarial total. El creixement professional dins d’aquest camp pot portar als monitors a ascendir a posicions de coordinació, la qual cosa al seu torn podria implicar un augment en la remuneració.

És fonamental per als monitors d’oci i temps lliure comprendre el conveni que regula el seu treball, ja que estableix el marc per a les negociacions salarials i les condicions laborals, assegurant que es respectin els seus drets i es promogui un desenvolupament professional sostenible

Quins altres factors haig de tenir en compte en considerar el salari com a monitor de temps lliure?

De la mateixa manera, en avaluar  el salari com a monitor de temps lliure, hi ha diversos factors a més del conveni col·lectiu que poden afectar els teus ingressos. Un dels aspectes a considerar és la naturalesa del contracte de treball, que pot ser temporal o parcial, influint directament en el teu salari brut anual. Per exemple, encara que el conveni estableixi un salari anual brut des de 13.054 €, la jornada laboral que realitzis és determinant en el teu sou final.

A més, l’experiència i la formació continuada són claus per al desenvolupament professional i, per tant, per a accedir a millors oportunitats salarials. Un monitor amb un grau pot tenir un perfil més atractiu per als ocupadors i, potencialment, un major salari.

Un altre factor a considerar és la ubicació geogràfica on s’exerceixen les funcions. Per exemple, en ciutats amb un alt cost de vida, els salaris tendeixen a ser més elevats per a compensar les despeses associades. Així mateix, l’especialització en unes certes activitats o el domini d’idiomes poden resultar en un increment salarial.

Finalment, les oportunitats de promoció també són un factor a tenir en compte. En molts casos, l’ascens a rols de coordinació o gestió dins d’una organització pot significar un augment salarial i una major estabilitat laboral. Per tant, en considerar el salari com a monitor de temps lliure, és essencial tenir en compte aquests factors que poden influir en la teva trajectòria professional i econòmica.

En considerar la carrera de monitor de temps lliure, és important tenir en compte que el salari és només una part de l’equació. La passió pel desenvolupament d’activitats educatives i lúdiques, la capacitat d’adaptació a diversos entorns i l’habilitat per a inspirar i motivar són igualment crucials. A més, la formació contínua és essencial per a créixer en aquest camp, i per a això, l’àmplia oferta de cicles formatius que ofereix Linkia FP pot ser un recurs valuós. Aquests programes estan dissenyats per a equipar-te amb les habilitats i coneixements necessaris per a sobresortir en l’àmbit de l’oci i temps lliure.

  • Home
  • Blog
  • Comparant Salaris: Quant Cobra un Monitor d’Oci i Temps Lliure?

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK