Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Què és el programa Erasmus i com participar?

Què és el programa Erasmus i com participar?

Més de 30 anys d’alumnes Erasmus

El programa Erasmus va néixer a finals dels anys 80 per oferir als joves estudiants universitaris la possibilitat de cursar part dels seus estudis a l’estranger durant uns mesos o un any complet. Des dels seus inicis, ha estat un programa molt reeixit ja que permet als joves conèixer altres cultures, idiomes i entorns laborals que els permetran millorar competències molt demandades per les empreses. Més de 4,4 milions d’estudiants han participat en aquestes tres dècades en el programa Erasmus que, amb els anys, i el gran valor que ha tingut per a diverses generacions, ha generat un eslògan molt conegut en el món universitari: “canviant vides, obrint ments “. Els objectius erasmus han estat i segueixen sent millorar el currículum i l’experiència educativa dels alumnes, donar un major coneixement de la realitat europea (idiomes, cultura, perspectives de treball o estudis, programes d’aprenentatge, història, etc.), socialització de els estudiants europeus, i, finalment, establir relacions laborals que els permetin en un futur posicionar-se en la dimensió europea a nivell professional.

Erasmus Espanya: la destinació preferida

Dels 4,4 milions de joves emprenedors que deixen la seva zona de confort durant uns mesos, més de 50.000 alumnes de tot Europa han escollit Espanya com a destí favorit. Països com Alemanya, Regne Unit, França i Itàlia el segueixen amb un volum elevat d’alumnes encara que, en general, els alumnes Erasmus es deixen veure en els 33 estats membres més Turquia, Antiga República Iugoslava de Macedònia, Noruega, Islàndia i Liechtenstein. Les universitats espanyoles s’han anat adequant a les innombrables peticions de plaça que els joves europeus han enviat i s’ha convertit en un lloc de referència, no només de graus universitaris, sinó també en el sector de la formació professional de grau mitjà i superior. Des de l’any 2016, el programa ha ampliat el seu àmbit geogràfic i la seva denominació ja que ara hi ha alguna possibilitat de realitzar l’intercanvi en països de fora de la Unió Europea i és per això que s’ha convertit en “erasmus plus”.

Sóc estudiant de FP, puc participar en el programa Erasmus?

Els alumnes de fp online poden participar en el programa Erasmus més cursant l’assignatura de Formació en Centres de Treball (FCTs). Els alumnes dels cicles de grau mitjà i els cicles de grau superior poden escollir realitzar les pràctiques en empreses de països de la Unió Europea sota el paraigua del programa erasmus i   l’estada hauria de tenir, per norma general, en el cas de CFGS una durada de 2 mesos finançats, i en el cas de CFGM de cinc setmanes. Durant aquesta estada, els alumnes treballaran en un entorn professional amb jornada laboral, una supervisió d’un tutor d’empresa i el seguiment per part del tutor del seu centre de referència a Espanya.  

Com aconseguir beques erasmus?

Les beques Erasmus es basen en un procediment que cada centre adscrit a Linkia FP publica a principi de curs. En general, la convocatoría s’obre per a alumnes que vulguin fer FCT s, i en alguns casos també per a aquells que les tinguin acabades i vulguin anar-se’n a ampliar hores de pràctiques per a la seva CV. Aquests últims podran marxar dins de l’any escolar o també un cop hagin acabat, com graduats. És important tenir el compte que el nivell d’idioma del país de destinació ha de ser un B1 del marc europeu de referència tot i que, és cas de tenir un nivell inferior, l’alumne s’haurà de matricular a un curs previ de l’idioma mesos abans de la mobilitat. Els requisits per poder accedir al programa són, com a mínim, un currículum segons el model Europass, una carta de motivació, i la documentació acreditativa del nivell d’idioma. Paral·lelament, cada centre adscrit a Linkia FP pot sol·licitar més documentació de suport.

Què opinen els alumnes erasmus?

Aquestes setmanes tenim en Linkia FP a quatre estudiants erasmus de formació professional en línia d’Holanda i Lituània que estan cursant un cicle de grau superior d’E-Commerce i que ens estan aportant els seus coneixements en plataformes online, comerç electrònic, formació professional a distància i com el mercat laboral dels seus països integra els estudiants de la fp online. Karolina, estudiant de Lituània, ens comenta “crec que el programa Erasmus és una excel·lent oportunitat per obtenir una experiència internacional per a la meva futura carrera. A més, vull aprendre més sobre comerç electrònic en altres països,   màrqueting i millorar les meves habilitats en anglès “o Christie que comenta” vull aprendre com funciona el comerç electrònic a l’estranger. També vull aprendre el que altres persones saben sobre el comerç electrònic i com aplicar-lo per el meu futur professional “.   Des Linkia FP estem preparant una sèrie d’entrevistes als alumnes de FP a distància que actualment estan cursant l’assignatura de FCTs en algun país europeu i creiem que la seva experiència pot servir d’exemple perquè altres alumnes s’animin a viure aquesta experiència que ja compleix tres dècades.

  • Home
  • Blog
  • Què és el programa Erasmus i com participar?

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK