• Home
 • >>
 • Actualitat
 • >>
 • Les 10 competències més valorades entre els titulats de Formació Professional
 • Les 10 competències més valorades entre els titulats de Formació Professional

  Actualitat

  Un dels principals valors de la Formació Professional resideix en el desenvolupament de les competències i habilitats dels seus titulats. Aquestes es consoliden durant el període de pràctiques dels alumnes dels cicles formatius en els centres de treball; una valuosa experiència que els permet incorporar-se al mercat laboral i posar a prova les capacitats que han adquirit durant el seu període lectiu.

  Segons l’estudi “Reflexions sobre la formació professional de grau mitjà i superior a Espanya”, realitzat per la Fundació Atresmedia i Fundació Mapfre en col·laboració amb IESE, són 10 les competències més valorades per les empreses entre els candidats, titulats de Formació Professional, que participen en un procés de selecció:

  1. Orientació a clients: l’orientació al client s’entén com la capacitat d’escolta i empatia cap als clients de l’empresa; ser capaços d’entendre les seves necessitats i atendre-les de una manera òptima, eficaç i resolutiu en pro dels objectius de l’empresa.
  2. Idiomes: sens dubte en un entorn professional cada vegada més internacional i global, els idiomes segueixen sent una competència molt valorada per les empreses.
  3. Noves tecnologies: la digitalització està present en pràcticament en tots els sectors i àrees de l’empresa, de manera que les competències digitals s’ha convertit en una de les habilitats més demandades entre els candidats a un procés de selecció.
  4. Visió de negoci: tenir visió de negoci resideix a tenir una visió estratègica i altres capacitats de gestió. És una competència vinculada estretament amb l’èxit en la funció directiva i exerceix una influència positiva entre l’equip humà de l’organització.
  5. Negociació: les relacions laborals amb els clients i proveïdors, etc. exigeixen professionals amb habilitats interpersonals i una forta capacitat de negociació.
  6. Iniciativa: saber anticipar-nos a determinades situacions i assumir la iniciativa de determinats projectes és una de les competències més valorades en els perfils professionals actuals.
  7. Comunicació: les habilitats de comunicació són un actiu fonamental entre els professionals; desenvolupar aquestes habilitats ens permet crear un bon clima laboral i afavoreix el treball en equip.
  8. Proactivitat: una persona proactiva és capaç de reaccionar davant de qualsevol circumstància sense deixar-se portar pels seus impulsos. La proactivitat és una competència imprescindible ja que les persones proactives generen canvis constructius en l’organització.
  9. Resiliència: la resiliència és la perseverança d’una persona amb tenacitat abans els reptes que se li presenten. Un professional resilient és aquell que evita la tensió laboral i promou la motivació cap a una actitud positiva.
  10. Presa de decisions: les bones decisions són una combinació d’anàlisi, intuïció, saviesa, experiència i opinió. Les empreses valoren aquesta competència ja que està molt relacionada amb la visió de negoci, planificació i iniciativa.

   

  Autor: Julián Recio

  Font: Estudi “Reflexions sobre la formació professional de grau mitjà i superior a Espanya”, realitzat per la Fundació Atresmedia i Fundació Mapfre en col·laboració amb IESE

  Introduce tu comentario

  Qui som

  Linkia FP és una agrupació de Centres Oficials d'Ensenyament de Formació Professional que s'uneixen per a oferir els seus Títols Oficials en modalitat online.

  Actualment s'imparteixen cicles de les branques d'Informàtica i comunicacions, Serveis socioculturals i a la comunitat, Administració i gestió, Comerç i màrqueting, Hostaleria i turisme, Sanitat.

  Els nostres cursos
  Descobreix tots els nostres cicles formatius a distància
  Veure cursos