Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Les 10 competències més valorades entre els titulats de Formació Professional

Les 10 competències més valorades entre els titulats de Formació Professional

Un dels principals valors de la Formació Professional resideix en el desenvolupament de les competències i habilitats dels seus titulats. Aquestes es consoliden durant el període de pràctiques dels alumnes dels cicles formatius en els centres de treball; una valuosa experiència que els permet incorporar-se al mercat laboral i posar a prova les capacitats que han adquirit durant el seu període lectiu.

Segons l’estudi “Reflexions sobre la formació professional de grau mitjà i superior a Espanya”, realitzat per la Fundació Atresmedia i Fundació Mapfre en col·laboració amb IESE, són 10 les competències més valorades per les empreses entre els candidats, titulats de Formació Professional, que participen en un procés de selecció:

  1. Orientació a clients: l’orientació al client s’entén com la capacitat d’escolta i empatia cap als clients de l’empresa; ser capaços d’entendre les seves necessitats i atendre-les de una manera òptima, eficaç i resolutiu en pro dels objectius de l’empresa.
  2. Idiomes: sens dubte en un entorn professional cada vegada més internacional i global, els idiomes segueixen sent una competència molt valorada per les empreses.
  3. Noves tecnologies: la digitalització està present en pràcticament en tots els sectors i àrees de l’empresa, de manera que les competències digitals s’ha convertit en una de les habilitats més demandades entre els candidats a un procés de selecció.
  4. Visió de negoci: tenir visió de negoci resideix a tenir una visió estratègica i altres capacitats de gestió. És una competència vinculada estretament amb l’èxit en la funció directiva i exerceix una influència positiva entre l’equip humà de l’organització.
  5. Negociació: les relacions laborals amb els clients i proveïdors, etc. exigeixen professionals amb habilitats interpersonals i una forta capacitat de negociació.
  6. Iniciativa: saber anticipar-nos a determinades situacions i assumir la iniciativa de determinats projectes és una de les competències més valorades en els perfils professionals actuals.
  7. Comunicació: les habilitats de comunicació són un actiu fonamental entre els professionals; desenvolupar aquestes habilitats ens permet crear un bon clima laboral i afavoreix el treball en equip.
  8. Proactivitat: una persona proactiva és capaç de reaccionar davant de qualsevol circumstància sense deixar-se portar pels seus impulsos. La proactivitat és una competència imprescindible ja que les persones proactives generen canvis constructius en l’organització.
  9. Resiliència: la resiliència és la perseverança d’una persona amb tenacitat abans els reptes que se li presenten. Un professional resilient és aquell que evita la tensió laboral i promou la motivació cap a una actitud positiva.
  10. Presa de decisions: les bones decisions són una combinació d’anàlisi, intuïció, saviesa, experiència i opinió. Les empreses valoren aquesta competència ja que està molt relacionada amb la visió de negoci, planificació i iniciativa.

 

Autor: Julián Recio

Font: Estudi “Reflexions sobre la formació professional de grau mitjà i superior a Espanya”, realitzat per la Fundació Atresmedia i Fundació Mapfre en col·laboració amb IESE

  • Home
  • Blog
  • Les 10 competències més valorades entre els titulats de Formació Professional

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK