Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Per què és important l’ús de les TIC en l’educació?

Per què és important l’ús de les TIC en l’educació?

En la societat actual, ens trobem davant de canvis constants que es presenten a causa de l’evolució i el desenvolupament de les eines tecnològiques. Això, gairebé sense adonar-nos, ens ha portat a alteracions sobtades, que han provocat que ens hàgim d’adaptar contínuament a les circumstàncies del moment. Aquests canvis s’han produït en pràcticament tots els àmbits, inclòs en l’educació. Com? A través de la implementació de les TIC (Tecnologia de la Informació i la Comunicació). En l’article d’avui, us explicarem què són les TIC; per què són tan importants en l’àmbit educatiu; quins són els seus avantatges principals, i a més us mostrarem algunes de les eines més conegudes. 

Definició TIC 

Les TIC són tecnologies que creen noves formes de comunicació a través d’eines com la informàtica i les telecomunicacions, amb l’objectiu de tractar, administrar, transmetre i compartir informació. 

Quin paper tenen les TIC en l’educació? 

La metodologia educativa continua sent similar a la de fa diverses dècades. No obstant això, amb la implementació de les TIC el fet nou que ofereix a l’aprenentatge és la possibilitat d’estudiar d’una manera més participativa i desenvolupada a través de les eines tecnològiques. 

Aquestes eines, que en uns instants comentarem, permeten una major recerca d’informació i l’oportunitat d’aplicar tota la teoria apresa a les classes a la pràctica. A més, ajuden a l’alumnat en el procés d’ensenyament perquè les TIC, no permeten únicament la possibilitat d’adequar els continguts a cada un dels estudiants en funció de les necessitats de cadascun, sinó que també s’ajusten a ells. Així mateix, els centres i els professors que imparteixen les classes, poden brindar als alumnes diferents materials perquè puguin aprendre i crear continguts d’una manera diferent de l’habitual. 

Gràcies a les TIC, els alumnes d’un mateix centre podran establir relacions socials mitjançant els treballs cooperatius que es produeixin a les aules, i així afavorir a la feina en equip, tant fora com dins d’elles. 

Avantatges de les TIC 

Implementar les TIC al sector de l’educació té múltiples avantatges, ja que són tecnologies que, en l’actualitat, i a causa dels canvis constants que es produeixen, funcionen molt bé i permeten a l’alumnat avançar en la seva evolució tant en l’àmbit personal com professional. A continuació, et mostrem quatre d’elles: 

1. Flexibilitat

Els professors d’un centre educatiu poden facilitar als alumnes les eines necessàries perquè treballin en les seves tasques, en funció de les seves necessitats principals. 

2. Versatilitat

Les TIC permeten treballar amb diferents formats perquè els estudiants treballin en les seves activitats i aprenguin a fer-ho a través de diferents formes, com ara l’elaboració, la producció o l’edició d’una fotografia o un vídeo. 

3. Interactivitat

L’ús de les tecnologies de la informació, a més, facilita la recerca i la interacció en els diferents continguts perquè es puguin acomplir les activitats d’una manera adequada i correcta i compleixin amb la seva tasca. 

4. Connectivitat

Aquesta informació que prèviament hauran buscat, podran compartir-la i intercanviar-la amb els companys per debatre i trobar punts de vista en comú. 

Exemples  d’eines TIC 

A continuació, et mostrem algunes de les eines TIC més comunes que utilitzen els alumnes en els diferents centres educatius. 

  • Google Drive. Aquesta eina serveix principalment per a elaborar documents, presentacions o fins i tot fulls de càlcul perquè puguis treballar amb elles. És una eina que et permet crear el document, accedir des de qualsevol dispositiu i el qual, a més, pots compartir perquè treballin diverses persones al mateix temps.

  • Google Sites. L’eina de Google Sites permet crear un espai web, el qual s’utilitza, principalment, per crear presentacions. És un camp en el qual pots introduir elements textuals, visuals i fins i tot inserir altres arxius.

  • WeTransfer. És una aplicació molt senzilla en la qual pots transferir arxius a diverses persones amb tan sols l’adreça de correu electrònic. Aquesta eina és molt útil, ja que et permet fer transferència d’arxius pesats en un període de temps curt i d’una manera molt simple. 

Com has pogut comprovar, la implementació de les TIC a la societat actual i, concretament, en l’àmbit educatiu, és un fet que avui en dia té una gran efectivitat i serveix de gran ajuda per a tots els alumnes. Si t’interessa la branca de l’Educació i vols dedicar-te a això, et recomanem el nostre Grau Superior d’Educació Infantil a distància. No dubtis a preguntar-nos i et resoldrem qualsevol mena de dubte! 

  • Home
  • Blog
  • Per què és important l’ús de les TIC en l’educació?

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK