Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Per què és important l’educació infantil?

Per què és important l’educació infantil?

Els nens imiten tot el que veuen. Segur que alguna vegada has fet una acció davant d’ells (ja sigui bona o dolenta) i tot seguit has vist com el petit et imitava. Partint d’aquesta premissa, et pots imaginar un dels motius pels quals és tan important l’educació infantil. No obstant això, et donarem més detalls sobre la seva rellevància a nivell social. La infància és un dels moments més importants de la vida. És precisament aquest instant en què el nen aprèn el llenguatge, comença a conèixer els codis socials amb què conviu i, sobretot, s’aproxima a la cultura social. A més, l’educació infantil serveix com a eina per formar persones independents, autosuficients i amb criteris d’actuació propis.

Raons per educar els nens

L’educació infantil aporta en principi als nens la capacitat per formar el seu caràcter, la seva identitat, la seva personalitat i, més endavant, el seu perfil professional. A causa d’això, aquest tipus d’educació ha d’anar acompanyada de certs valors, característiques conjunturals i accions complementàries que reforcin aquest paper. Aquesta vocació de servei i d’ensenyament als més petits anima a desenes de professionals a estudiar un grau superior d’educació infantil a distància per a donar-los la millor educació. En l’Educació Infantil entra en joc l’ensenyament a tots els nivells. Els nens han de tenir un referent, una guia (els pares i docents) que els ajudi a assentar els coneixements abans esmentats. A més d’això, han de tenir una alimentació i nutrició adequades. Això sense oblidar que els ambients participatius, democràtics i en els quals predominin valors com la igualtat, el respecte, la solidaritat i la convivència, són els idonis per als nens. D’altra banda, hi ha estudis que proven que els nens que reben una educació excel·lent tenen més facilitat per a l’aprenentatge que la resta, i que rendeixen millor en els estudis posteriors, evitant el fracàs escolar.

Jugar per ensenyar als nens

Diversos estudis reflecteixen que les millors tècniques per ensenyar als nens tan petits consisteixen en focalitzar cada ensenyament amb qualsevol activitat lúdica. En concret, es diu que això contribueix al desenvolupament d’aspectes fonamentals de la personalitat del nen. El joc ajuda a augmentar la força i el desenvolupament muscular dels nens, a més d’ajudar a la sincronització de moviments, millorant la precisió gestual i el llenguatge. També facilita la comprensió de situacions, l’anticipació d’esdeveniments, la resolució de problemes i l’elaboració d’estratègies. Segur que alguna vegada has estat jugant amb un nen i t’has adonat de la seva creativitat a l’hora d’inventar situacions o de donar respostes a determinats problemes. I és que el joc també contribueix a estimular la imaginació, el pensament simbòlic, i desenvolupant habilitats manuals. A nivell emocional, el petit potència, a través de les activitats lúdiques, l’assimilació i maduració de les situacions viscudes, ajudant a superar aquelles de caràcter traumàtic. I a nivell social, aprèn les regles de convivència i participa en situacions imaginàries creades i mantingudes col·lectivament. A part d’això, imita models de referència del context social en què es desenvolupa la vida quotidiana, que dependrà de factors com la zona geogràfica, les condicions climàtiques o l’època.

Per què estudiar Educació Infantil?

Si t’agraden els nens i, a més, vols contribuir a la seva educació, no t’ho pensis més i planteja’t cursar una formació professional a distància d’Educació Infantil. Sent mestre d’aquest àmbit, accediràs a treballar amb aquells nens que coneixen per primera vegada un centre educatiu. A més, cal ser conscient que un professor és una figura referent per als nens i, precisament per això, és decisiu en la configuració del caràcter i l’actitud dels més petits, el que demostra la importància de l’educació infantil. Així mateix, el docent ofereix als més petits aquells instruments perquè creixin amb els coneixements necessaris i es converteix d’aquesta manera en un actiu important en l’evolució de les desenes de nens que conformen les classes. Segons un estudi d’Adecco, els mestres d’Educació Infantil són els tercers professionals més feliços, únicament per darrere dels esportistes i els investigadors. D’altra banda, estudiar educació infantil no només garanteix una sortida professional com a educador en aquest àmbit, sinó que ofereix una multitud d’opcions laborals per a aquells que es decantin per aquesta professió. Entre elles destaquen sortides laborals com la d’educador infantil, assessor o coordinador pedagògic en educació infantil, auxiliar en educació especial, director de guarderia o apostar per projectes que combinin investigació i educació. Sens dubte, totes elles relacionades amb treballar amb els més petits. Així que, si el teu somni és treballar i formar els nens, aquesta és la professió que has d’estudiar.

  • Home
  • Blog
  • Per què és important l’educació infantil?

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK