Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Què és un higienista dental i en què es diferencia del dentista

Què és un higienista dental i en què es diferencia del dentista


¿Dentista o higienista dental? El camp de l’odontologia és molt ampli i divers, de manera que de vegades no es coneix molt bé quina pot ser la diferència entre tots dos professionals. Els dubtes poden sorgir, sobretot, a l’voler cursar un FP Cicle Superior d’Higiene bucodental a distància . Si és el teu cas, també t’interessarà conèixer quines són les sortides professionals d’higiene bucodental . Però avui, en Linkia FP, ens proposem resoldre’t el dubte sobre què és un higienista dental i quines diferències presenta respecte a l’dentista.

1. Què és un higienista dental?

Un higienista dental o un terapeuta de salut bucal és un membre fonamental en qualsevol equip d’odontologia, treballant sovint amb un dentista, ortodoncista i altres especialistes de el sector. Però per respondre de forma més concreta a què és un higienista dental i quines són les seves funcions, podem afirmar que el seu principal enfocament és la de la prevenció i el tractament de les malalties bucals. Assessoren als pacients sobre tots els aspectes referents a la higiene dental, informant-los per exemple de les formes més efectives de mantenir les seves dents i genives sans o fins i tot l’ús de raspalls de dents, raspalls elèctrics, fil dental i raspalls interdentals. Així, la seva principal comesa és conscienciar sobre la importància de mantenir una òptima salut bucal. A l’respecte, una de les qüestions que més preocupa és la malaltia periodontal, que pot anar associada a el risc de malaltia cardiovascular, amb major risc d’accident cerebrovascular i atac cardíac, naixement prematur amb baix pes a l’néixer a nadons, diabetis no controlada en adults o major risc de pneumònia, especialment en pacients d’edat avançada. Un clar exemple de la importància que cobra la funció de l’higienista dental. A nivell purament pràctic, els higienistes dentals examinaran la boca de l’pacient per avaluar la salut general de les seves dents i genives, buscant qualsevol signe de malaltia periodontal. A continuació, farà una neteja, una escala (mitjançant instruments manuals o escala ultrasònica) i un polit a fons.

Diferència entre higienista dental, dentista i auxiliar d’odontologia

Tot i haver aclarit què és un higienista dental, és probable que encara segueixis amb alguns dubtes respecte a quina diferència seves funcions de les d’un dentista o fins i tot un auxiliar d’odontologia. Passem a detallarte a continuació aquestes diferències.

1. Dentista

Un dentista és un metge la pràctica s’emmarca en el camp de l’odontologia, involucrant la boca, les dents, les genives i diferents àrees relacionades. Aquest professional realitza tasques de gran importància en el bon manteniment de la salut bucal: des de revisions generals fins a intervencions concretes. D’una banda, les revisions i controls regulars són una part fonamental per al bon manteniment de la salut bucal. D’altra banda, també s’inclouen aquí els tractaments més bàsics: empastaments, procediments quirúrgics menors, extraccions, neteja i polit, etc.

2. Auxiliar d’odontologia

Els auxiliars d’odontologia tenen un paper administratiu important en la consulta de l’dentista i donen suport als higienistes, dentistes i pacients per igual. Les seves funcions inclouen la programació de cites, l’atenció a client (tant presencial com telefònica), el processament de pagaments o actualitzar els registres dels pacients. A més, també s’encarreguen de fer sentir còmodes als pacients en la consulta, preparen els instruments dentals i assisteixen a l’dentista durant els diferents procediments. En aquest sentit, l’auxiliar d’odontologia exerceix un paper vital en la clínica, ja que actua com a nexe entre el pacient i la clínica dental.

3. Higienista dental

Com hem comentat anteriorment, l’higienista dental s’encarrega de realitzar tractaments que no siguin invasius. A més, consciència sobre l’educació sobre salut i higiene dental als pacients. S’encarregarà també de l’aplicació de fluorurs tòpics, la col·locació de segelladors i fissures, les profilaxis dentals amb ultrasò i la supervisió dels blanquejaments dentals. A tall de resum, podríem establir que el dentista és el professional que s’encarrega de valorar els problemes bucodentals més complicats dels pacients, portant a terme els procediments quirúrgics corresponents. Mentrestant, l’auxiliar d’odontologia és un perfil que s’encarrega de les qüestions relacionades a el sector administratiu i d’assistència als clients. I, finalment, l’higienista dental se centra en conscienciar els pacients sobre la importància de la seva salut bucodental, així com assessorar-los per aconseguir un bon manteniment. Esperem que la informació brindada t’hagi resultat útil i tancaments aquest post amb la sensació d’haver resolt els teus dubtes. 🙂

  • Home
  • Blog
  • Què és un higienista dental i en què es diferencia del dentista

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK