Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Els Graus Superiors més demandats per 2021

Els Graus Superiors més demandats per 2021

Saber quins són els graus superiors més demandats és una dada d’enorme interès per a molts estudiants. De fet, els més pragmàtics trien el seu itinerari formatiu basant-se en això. Per aquesta raó, en Linkia FP analitzem quines poden ser les àrees professionals i els cicles formatius d’aquest nivell que més èxit tinguin en 2021.

Com determinar els graus superiors més demandats?

Com és lògic, per saber amb certesa quins són els graus superiors més demandats en 2021 cal esperar a 2022: en aquest moment, es donen a conèixer informes retrospectius que no deixen lloc als dubtes. Avui dia només és possible realitzar projeccions, tot i que fonamentades en dades i previsions realistes.

Un dels estudis més complets és l’informe Infoempleo d’Adecco, que es publica cada any. L’última edició disponible és la de 2020, amb dades sobre 2019 comparats amb 2018. En canvi, aquestes dades ens poden servir de base per a fer estimacions de cara a 2021, que completarem amb la mateixa experiència de Linkia FP i amb la situació econòmica actual, condicionada en bona part per la pandèmia de la Covid-19.

L’últim rànquing de graus superiors més demandats

 

En les últimes dades disponibles, aquestes van ser les 10 famílies professionals i els seus respectius graus superiors més demandats:

  • Administració i Gestió d’empreses (16,17% de les ofertes d’ocupació): Administració i Finances i Assistència a la Direcció.

 

  • Electricitat i Electrònica (9,40%): Automatització i Robòtica Industrial, Electromedicina Clínica, Manteniment Electrònic, Sistemes Electrotècnics i Automatitzats, Sistemes de Telecomunicacions i Informàtics.

 

  • Fabricació Mecànica (7,52%): Construccions Metàl·liques, Disseny en Fabricació Mecànica, Programació de la Producció en Fabricació Mecànica, Programació de la Producció en Emmotllament de Metalls i Polímers.

 

  • Instal·lació i Manteniment (6,43%): Desenvolupament de Projectes d’Instal·lacions Tèrmiques i de Fluids, Manteniment d’Instal·lacions Tèrmiques i de Fluids, Mecatrònica Industrial.

 

  • FP Informàtica i Comunicacions (5,10%): Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa, Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma, Desenvolupament d’Aplicacions Web.

 

  • FP Comerç i Màrqueting (3,79%): Comerç Internacional, Gestió de Vendes i Espais Comercials, Marketing i Publicitat, Transport i Logística.

 

  • FP Hostaleria i Turisme (2,05%): Agències de Viatges i Gestió d’Esdeveniments, Direcció de Cuina, Direcció de Serveis de Restauració, Gestió d’Allotjaments Turístics, Guia, Informació i Assistències Turístiques.

 

  • Transport i Manteniment de Vehicles (1,59%): Automoció, Manteniment Aeromecànic d’Avions amb motor de pistó, Manteniment Aeromecànic d’Avions amb motor de turbina, Manteniment Aeromecànic d’Helicòpters amb Motor de Pistó, Manteniment Aeromecànic d’Helicòpters amb Motor de Turbina, Manteniment de Sistemes Electrònics i Aviònics d’Aeronaus.

 

  • Arts Gràfiques (1,23%): Disseny i Edició de Publicacions Impreses i Multimèdia, Disseny i Gestió de la Producció Gràfica

 

  • Química (1,17%): Fabricació de Productes Farmacèutics, Biotecnològics i Afins, Laboratori d’Anàlisi i de Control de Qualitat, Química Industrial

I quins seran els graus superiors més demandats en 2021?

Tot i que la situació econòmica ha canviat molt i fins i tot la nostra pròpia rutina s’ha vist modificada enormement, no cal esperar una revolució pel que fa als graus superiors més demandats per 2021. No obstant això, segurament hi ha novetats i canvis en les posicions dalt indicades.

Una d’aquestes novetats pot ser la inclusió en el Top 10 de la família professional de Sanitat, que en l’últim informe es va quedar a les portes (0,93% de les ofertes). En Linkia FP impartim a distància diversos d’ells, encara que és previsible que l’increment més gran es doni en una proposta de Grau Mitjà Auxiliar Infermeria a distància, per l’alta demanda d’aquests professionals durant la pandèmia.

D’altra banda, 2020 ha estat l’any de la reivindicació de la Ciència, especialment en la seva aplicació a la salut. Per això, la família professional de Química també afronta bones perspectives, en particular el Cicle Formatiu en Fabricació de Productes Farmacèutics, Biotecnològics i Afins.

Una altra tendència imparable és l’augment del consum de productes i continguts per Internet, el que impulsarà branques relacionades, entre elles el màrqueting en línia. Per tant, un dels graus superiors més demandats per 2021 pot ser el Grau Superior de Màrqueting i Publicitat. I el mateix passa amb altres lligats a les comunicacions digitals, com el de Grau Superior d’Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa.

Menció especial mereix la família de Transport i Manteniment de Vehicles: si bé la mobilitat s’ha reduït molt en 2020 i es mantindrà igual en 2021, els desplaçaments en vehicle privat estan guanyant terreny pel que fa al transport públic. I això mantindrà el nivell d’ofertes en l’àmbit de l’automoció.

Finalment, també podrien experimentar més demanda els graus superiors que siguin compatibles amb el teletreball (ja et parlem al nostre blog dels avantatges del teletreball en l’àmbit professional i personal). I això mantindrà l’alt atractiu de la família d’Administració i Gestió, com per exemple el Grau Superior en Assistència a la Direcció a distància.

En aquest sentit, cal recordar que la formació impartida en Linkia FP suposa un plus doncs, en realitzar-se a distància, potència importants habilitats per a teletreballar. Per exemple, la capacitat de planificar tasques, d’organitzar el temps o de mantenir la concentració a casa.

Què passarà amb la resta de graus superiors?

 

La majoria d’experts coincideixen que 2021 serà un any de transició, en el qual s’iniciarà la recuperació econòmica. Per això, algunes famílies professionals castigades en 2020 probablement mantenen un cert estancament, com podrien ser les activitats d’Hostaleria i Turisme.

Tanmateix, això es tracta d’una cosa conjuntural i segons les previsions, el 2022 reprendran en bona part la normalitat i tornaran a ocupar un lloc destacat en aquesta llista de graus superiors més demandats. Per tant, matricular ara en cursos com el Grau Superior en Allotjaments Turístics a distància segueix sent una bona elecció de futur.

 

  • Home
  • Blog
  • Els Graus Superiors més demandats per 2021

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK