• Home
  • >>
  • Actualitat
  • >>
  • Sortides professionals del Grau Superior en Dietètica Esportiva
  • Sortides professionals del Grau Superior en Dietètica Esportiva

    ActualitatLinkia FP

     

    Si t’apassiona el món de l’esport i la nutrició i vols dedicar-te a això professionalment, t’interessarà saber que hi ha una modalitat d’estudi que uneix les dues disciplines. Avui t’animem a conèixer la FP Grau Superior en Dietètica Esportiva i les seves sortides laborals. Descobreix cap a quina d’elles vols enfocar la teva carrera!

    Principals sortides del Grau Superior en Dietètica Esportiva

     

    Havent abordat ia les diferències entre dietista i nutricionista, el dietista és un professional que està capacitat per planificar la dieta de qualsevol persona o col·lectiu. Així, planifiquen les dietes enfocades a persones o col·lectius determinats, com ho pot ser la població infantil o la de la tercera edat. Però no només això, sinó que a més poden gestionar o muntar empreses i realitzar diferents activitats divulgatives i / o de promoció de la salut.

    L’alimentació és un tema que suscita polèmiques i que es troba en boca de tots. I encara que no hi ha una dieta ideal per a tothom, podem generalitzar a l’afirmar que hem d’evitar la ingesta d’aliments no saludables i portar una dieta equilibrada que satisfaci totes les nostres necessitats. En aquest sentit, els esportistes destaquen com un sector que ha de cuidar especialment la seva alimentació.

    És justament en ells que s’enfoca el nostre Grau Superior en Dietètica Esportiva, en el qual els alumnes adquireixen les competències professionals necessàries en el sector de la sanitat, tant en empreses públiques com privades, per a ocupar diferents llocs de treball. Et detallem a continuació totes les sortides laborals que disposes com a tècnic superior en dietètica esportiva.

    1. Tècnic en Dietètica i Nutrició

    Una de les principals sortides professionals després d’estudiar aquest cicle és ser tècnic en dietètica i nutrició. Aquest professional és capaç d’organitzar i gestionar, al seu nivell, l’àrea de treball assignada en la unitat o gabinet. També s’encarrega d’elaborar i supervisar dietes adaptades a persones i col·lectius, segons les seves necessitats nutricionals, i d’elaborar i supervisar dietes adaptades a pacients i col·lectius, segons la seva patologia específica.

    2. Responsable d’alimentació en empreses de serveis d’àpats

    Responsable d’alimentació en empreses de Una alimentació responsable és aquella que és sana, satisfactòria, està exempta de riscos per a la salut i és idònia per a la prevenció de les malalties. I és que quan mengem, no estem només saciant la gana o gaudint, estem dotant al nostre organisme del que és necessari per viure el millor possible. Si triem bé els aliments, el nostre cos tindrà menys possibilitats de patir malalties.

    És per això pel que, després d’estudiar el cicle formatiu, podràs exercir com a responsable d’alimentació en empreses de serveis de menjars. De fet, la teva tasca serà garantir una alimentació sana, equilibrada i responsable, cosa per a la que cal conèixer el tipus d’aliments que el nostre cos necessita, i en què proporción.servicios de menjars

    3. Tècnic en higiene dels aliments

    Una altra de les sortides professionals que tenen els dietistes és treballar com a tècnic en higiene dels aliments. En aquest cas, els tècnics han de garantir la higiene dels aliments i també protegir-se a ells mateixos dels productes químics potencialment perillosos usats en la producció o durant les proves. Per això porten roba protectora com cascs, guants, còfies i jaquetes blanques.

    Entre les funcions del tècnic en higiene dels aliments destaca la de redacció, revisió i manteniment de la documentació relacionada amb procediments sanitaris. També realitzen auditories higienicosanitàries en establiments i indústries alimentàries, s’encarreguen de la redacció dels informes d’aquestes auditories, recullen mostres d’aliments, superfícies, aigua, manipuladors o similars, revisen la normativa vigent en higiene i seguretat alimentària, així com el etiquetatge d’aliments. A més, també s’ocupen d’elaborar fitxes tècniques de producte i fitxes de producció i identifiquen els possibles al·lèrgens.

    4. Consultor en alimentació

    D’altra banda, també poden ser consultors en alimentació. Un consultor en aliments és un professional especialista qualificat en matèria de seguretat i qualitat alimentària que coordina tots els aspectes que poden incidir en la innocuïtat dels productes que fabrica l’empresa; o sigui, realitza funcions de prevenció, anàlisi, control i gestió per assegurar que cap dels aliments elaborats sigui la causa d’un problema de salut per al consumidor.

    Entre les funcions de l’consultor en aliments també destaca la realització d’auditories higienicosanitàries, redacció informes i seguiment continu, la planificació i seguiment de Serveis de Seguretat Alimentària, la planificar activitats formatives i l’actualització de l’contingut, així com encarregar-se de supervisar les analítiques dels laboratoris.

    5. Educador sanitari

    Finalment, una altra sortida professional després d’estudiar dietètica és la de ser educador sanitari. Els educadors sanitaris s’ocupen de la modificació positiva dels coneixements que condicionen els comportaments i actituds de la població sobre els hàbits de salut. Modificant els coneixements i actituds s’aconsegueix modificar el comportament. I és que l’educació sanitària engloba tant els comportaments que s’han de considerar com a saludables, així com les conductes que desenvolupen certes habilitats perquè la població en general estigui motivada a canviar. D’aquesta manera, els educadors sanitaris es concentren principalment en el canvi d’aquestes conductes.

     

    Introduce tu comentario

    Qui som

    Linkia FP és una agrupació de Centres Oficials d'Ensenyament de Formació Professional que s'uneixen per a oferir els seus Títols Oficials en modalitat online.

    Actualment s'imparteixen cicles de les branques d'Informàtica i comunicacions, Serveis socioculturals i a la comunitat, Administració i gestió, Comerç i màrqueting, Hostaleria i turisme, Sanitat.

    Els nostres cursos
    Descobreix tots els nostres cicles formatius a distància
    Veure cursos