Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Què fa un Gestor Administratiu? Funcions principals

Què fa un Gestor Administratiu? Funcions principals

funciones de un gestor administrativo

Gestor administratiu és un ofici molt comú als nostres temps, tan orientats a les activitats del sector serveis. I en aquest post t’expliquem tot el que necessites saber si vols dedicar-t’hi professionalment: què fa un gestor administratiu, quines són les seves funcions i què cal estudiar per arribar a ser-ho.

Què és un gestor administratiu?

El gestor administratiu és una peça essencial en l’engranatge de qualsevol empresa, ja que el bon funcionament depèn, en bona part, de la gestió de la documentació que es va generant dia a dia. De fet, si no fos per l’ordre, la planificació i l’arxiu que realitza aquest professional, la vida quotidiana de l’empresa seria caòtica, amb el risc d’incompliment de les seves obligacions en l’àmbit fiscal, laboral, etc.

El gestor administratiu fes la feina de casa des de les oficines de l’empresa (sense perjudici que pugui treballar una part del seu temps des de casa) i està en contacte amb tots els departaments. A tots ells ofereix una predisposició de col·laboració permanent. I el que és més important: ofereix solucions concretes pel que fa a l’arxiu de documentació interna, consultes puntuals sobre informació de l’empresa, etc.

A més, es tracta d’un lloc de confiança a la mateixa companyia, ja que té accés a informació delicada, com ara la relacionada amb la tresoreria o amb les relacions laborals entre l’empresa i els seus empleats.

Funcions d’un gestor administratiu

La versatilitat és allò que fa a un gestor administratiu un empleat tan útil i rellevant: haurà de tenir capacitat per desenvolupar diferents funcions. Algunes de les més crucials les enumerem a continuació.

Tràmits de tresoreria

Es tracta de tasques sensibles, que han d’estar supervisades i aprovades pels superiors en tot moment. Parlem, bàsicament, de la gestió del flux de caixa, és a dir, moviments de caixa quotidians, tant d’entrada com de sortida, que assegurin liquiditat a l’empresa en petites despeses corrents.

Registre i classificació de documents/comunicacions

Aquesta és una de les funcions principals del gestor administratiu, ja que s’encarrega de l’arxiu de factures, albarans, notificacions d’Hisenda i la Seguretat Social, requeriments judicials, etc.

Elaboració de documents

Seguint les indicacions dels seus superiors i sota la seva supervisió, el gestor administratiu pot elaborar documents com cartes, comunicacions internes per a la resta d’empleats, comunicacions externes per a clients/usuaris, etc.

Realitzar gestions indicades per altres departaments

Una altra de les funcions del gestor administratiu és la realització de gestions del dia a dia: des de la presentació de declaracions a Hisenda a la recepció i posterior classificació de correspondència. En tots els casos, el gestor administratiu ha d’estar autoritzat per fer-ho.

Atenció al client/usuari

Independentment que l’empresa compti amb el seu propi departament d’atenció al client o usuari, el gestor administratiu també ha d’estar preparat per atendre puntualment qualsevol d’ells, seguint la política de la companyia en aquest punt.

Què cal estudiar per ser gestor administratiu?

El que cal per ser gestor administratiu és estudiar el Grau Mitjà en Gestió Administrativa i obtenir el títol de tècnic/a. Per tant, en tractar-se d’un cicle mitjà, és possible accedir-hi després de completar l’educació secundària (ESO). Aquest és un dels grans avantatges d’optar per aquest itinerari formatiu.

Un altre dels avantatges és la bona perspectiva laboral que ofereix als seus titulats. Aquesta professió és imprescindible a pràcticament qualsevol empresa, incloses les petites i mitjanes empreses. I si tenim en compte que a Espanya hi ha més de 3.300.000 empreses actives, les opcions de trobar feina en aquest camp són molt àmplies.

Finalment, es pot dir que estudiar gestió administrativa a distància és una opció possible i alhora un avantatge: aquest grau mitjà forma part del nostre catàleg de cicles formatius, i l’impartim a distància perquè els alumnes puguin organitzar-se el seu temps de manera flexible i ordenada… que de fet és una de les aptituds que es necessiten per ser un bon gestor administratiu.

  • Home
  • Blog
  • Què fa un Gestor Administratiu? Funcions principals

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK