Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Gericultor. Què és i quines funcions té?

Gericultor. Què és i quines funcions té?

 

T’has preguntat alguna vegada qui cuida dels nostres majors quan ja no poden valer-se per si mateixos? La resposta és el gericultor. Aquest professional s’encarrega d’atendre persones majors en residències, hospitals o domicilis particulars. La seva labor és fonamental per a garantir la qualitat de vida dels nostres majors.

És probable que no hagis sentit parlar molt de sobre la figura del gericultor, però és un treball cada vegada més demandat degut a l’envelliment de la població. En aquest article, et comptarem tot el que necessites saber sobre aquesta professió: què fa un gericultor, quines són les seves funcions, quines habilitats són necessàries per a exercir aquest treball i el sou gericultor.

Així que, si tens interès en la cura de persones majors i t’agradaria saber més sobre com ser un gericultor, continua llegint!

Què fa un gericultor?

La labor del gericultor és molt més que simplement ajudar a les persones majors amb les activitats de la vida diària. Aquest professional és responsable de cuidar de la seva salut i benestar emocional, així com de garantir la seva seguretat en tot moment. Des d’administrar medicaments i supervisar la dieta, fins a animar als residents a participar en activitats socials i recreatives. El gericultor té una àmplia gamma de funcions per a assegurar que els majors rebin l’atenció que necessiten i es sentin còmodes en el seu entorn.

 

Habilitats necessàries per a ser gericultor

Ser gericultor no és una tasca fàcil i requereix d’unes certes habilitats i qualitats personals. Us les vam mostrar a continuació.

Paciència

És una de les habilitats més importants, ja que treballar amb persones majors pot ser un procés lent i requereix molta dedicació i atenció.

Capacitats comunicatives

És essencial per a establir una relació de confiança amb els residents i les seves famílies i poder transmetre informació i escoltar les seves necessitats.

Empatia i la compassió

Són també habilitats fonamentals, ja que un gericultor ha de ser capaç d’entendre les emocions i sentiments dels majors i oferir-los suport i consol quan ho necessiten.

Capacitats d’observació

És fonamental per a detectar canvis en la salut o el comportament dels residents i actuar en conseqüència per a garantir el seu benestar.

Positivitat

És necessari tenir una actitud positiva i motivada cap al treball, ja que la cura de persones majors a vegades pot ser emocionalment esgotador i requereix una gran quantitat d’energia i compromís.

Si ets una persona amb aquestes habilitats i tens interès en la cura de persones majors, pot ser que el treball de gericultor sigui per a tu!

El sou d’un gericultor

A Espanya, el sou d’un gericultor pot variar en funció de diferents factors, com l’experiència prèvia, la formació, la ubicació geogràfica i el tipus d’empresa en la qual es treballi. En general, s’estima que el sou mitjà d’un gericultor a Espanya ronda els 1.200€ al mes, encara que pot oscil·lar entre els 900€ i els 1.500€ mensuals.

Alhora, és important tenir en compte que aquest sou pot ser major si es treballa en una residència de majors privada i que alguns ocupadors ofereixen beneficis addicionals, com a assegurança mèdica o pla de pensions. A més, a mesura que s’adquireix experiència i s’assumeixen responsabilitats addicionals, és possible que el sou del gericultor augmenti.

En conclusió, si tens interès a convertir-te en un gericultor/a i ajudar a persones en situació de dependència, estudiar el Cicle de Formació Professional d’Atenció a Persones en Dependència a distància a Linkia FP pot ser la millor opció per a tu. A través d’aquesta formació, obtindràs les habilitats i coneixements necessaris per a treballar en un entorn sanitari i social en constant evolució. A més, la modalitat a distància et permetrà estudiar de manera flexible i adaptar la teva formació a les teves necessitats i horaris. No dubtis a fer el primer pas cap a una carrera en la cura i atenció a persones en situació de dependència!

  • Home
  • Blog
  • Gericultor. Què és i quines funcions té?

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK