• Home
 • >>
 • Actualitat
 • >>
 • Quines funcions té una educadora infantil?
 • Quines funcions té una educadora infantil?

  Actualitat

   

   

  Els educadors infantils són mestres que s’especialitzen en treballar amb nens petits des que tot just tenen 3 anys fins que compleixen els sis anys d’edat. El seu paper consisteix principalment en proporcionar supervisió als petits i instrucció en els aspectes més bàsics de l’educació formal. Alguns dels temes que cobreixen inclouen vocabulari, lectura i escriptura bàsiques i el desenvolupament dels fonaments de les interaccions socials. Els educadors infantils també han de crear un ambient positiu i detectar dificultats conductuals o cognitives en els seus alumnes per aplicar les correccions o mètodes d’ensenyament necessaris. T’interessa l’educació infantil? Si has pensat en estudiar un cicle formatiu a distància d’Educació Infantil, ets al lloc adequat. Et contem tot el que cal saber sobre aquest àmbit!

  Tasques d’una educadora infantil  

  Les educadores d’infantil fan moltes tasques en el seu dia a dia. A continuació et anem a detallar les principals. 

  • Crea un bon ambient. Una educadora infantil proporciona un ambient estimulant, atent, inclusiu, segur i net per a nadons i nens petits.
  • Garanteix la seguretat dels petits. A més, garanteix la seguretat dels infants mitjançant la identificació i prevenció de riscos potencials i perills per a la salut; i manté un ambient net, promou una bona higiene personal i rentat de mans, així com ajudar en les tasques de neteja (per exemple, garanteix que les joguines, mobles i equips es netegin i desinfectin adequadament).
  • Una educació de qualitat. Ajuda a planificar, preparar i implementar un currículum d’alta qualitat, basat en el joc i apropiat per al desenvolupament per a fomentar el desenvolupament físic, cognitiu, emocional i social.
  • Crea rutines. Una educadora infantil desenvolupa horaris i rutines per familiaritzar els nens amb els hàbits i necessitats diàries (per exemple, rentar-se les mans), el que inclou alimentar-los amb dinars i refrigeris saludables i garanteix que descansin adequadament.
  • Les primeres habilitats. A part d’això, una educadora infantil ensenya als més petits habilitats d’alfabetització prèvia, lectura i llenguatge (per exemple, rimes, alfabets i números), habilitats motores i reconeixement de formes i colors; organitza activitats que promoguin i facilitin el desenvolupament d’habilitats socials, creatives i físiques; assegura que totes les activitats també serveixin per promoure i millorar l’autoestima individual de cada nen; i individualitzant el pla d’estudis segons sigui necessari, assegurant que totes les activitats siguin accessibles.

  Requisits per ser educadora infantil 

  Però per ser una excel·lent educadora infantil no només cal estudiar una formació professional, sinó tenir unes qualitats personals específiques per aconseguir ser una educadora d’èxit.

  • Fortes habilitats interpersonals i de comunicació. Comunicar clara i confiadament, tant per escrit com verbalment, per crear un ambient clar, comunicatiu i enriquidor per als nens; usant tacte, paciència i bon judici a l’comunicar-se amb els pares i el personal per mantenir relacions efectives i col·laboratives. A més, hauràs de ser un gran oient, així com ser capaç d’identificar fàcil i eficientment les necessitats i dificultats dels nens (per exemple, dificultats d’aprenentatge i de comportament).
  • Empatia. Per ser una gran educadora infantil hauràs de demostrar sensibilitat a les necessitats individuals dels nens; mostrant una habilitat inherent per fer que altres se sentin preocupats; i també hauràs de poder treballar en un entorn multicultural, mostrant consideració i respecte a una àmplia gamma de nens i famílies de tots els orígens i habilitats.
  • Ser optimista i enèrgica, amb una actitud amant de la diversió i una forta capacitat per motivar als altres. De la mateixa manera, hauràs de tenir alts nivells de creativitat, iniciativa, flexibilitat i capacitat de resposta, així com fortes habilitats de lideratge. I és que una educadora d’infantil també s’ha d’adaptar bé a les demandes canviants; usant la creativitat i la imaginació per desenvolupar noves idees i aplicar noves solucions als problemes; demostrant habilitats de supervisió excepcionals i brindant seguretat i comoditat completes als nens; i ser capaç de modelar relacions saludables entre adults i nens i una disciplina positiva.

  A més de les habilitats enumerades anteriorment, els educadors de la primera infància també han de demostrar una comprensió profunda de el desenvolupament de la primera infància, incloses les millors pràctiques i la investigació actual relacionada. També han de comprendre i complir amb totes les regulacions relacionades amb els programes dels primers anys (per exemple, les polítiques i procediments de la junta escolar, així com les legislacions provincials i nacionals).

  Requisits laborals

  La majoria dels llocs d’educadors de la primera infància requereixen un mínim de 0 a 2 anys d’experiència en atenció infantil, treballant amb nadons i nens petits. Tots els educadors de la primera infància han de tenir antecedents penals clars i un certificat mèdic de bona salut. La majoria de les empreses també duran a terme controls de benestar infantil i controls de el sector vulnerable abans de contractar un educador de la primera infància. Es tracta, sens dubte, d’una professió que sol tenir bastant demanda social, ja sigui per treballar en escoles bressol, menjadors escolars, en activitats extraescolars o ensenyant a nens d’Educació Infantil. Si li poses passió a aquesta professió i t’agrada, no t’ho pensis més i cursa un cicle superior en aquest sentit. Podràs complir els teus somnis. 

  Introduce tu comentario

  Qui som

  Linkia FP és una agrupació de Centres Oficials d'Ensenyament de Formació Professional que s'uneixen per a oferir els seus Títols Oficials en modalitat online.

  Actualment s'imparteixen cicles de les branques d'Informàtica i comunicacions, Serveis socioculturals i a la comunitat, Administració i gestió, Comerç i màrqueting, Hostaleria i turisme, Sanitat.

  Els nostres cursos
  Descobreix tots els nostres cicles formatius a distància
  Veure cursos