SOLICITA + INFORMACIÓN whatsapp
  • Actualitat
  • Especialitats d’Auxiliar d’Infermeria

Especialitats d’Auxiliar d’Infermeria

especialidades auxiliar de enfermería

Després de la crisi sanitària que ha patit el país per la Covid-19, el sector de la sanitat s’ha convertit, actualment, en un dels sectors més demandats pels estudiants que volen especialitzar-se en un àmbit determinat. Segons les dades recollides per l’empresa de recursos humans Randstad -la número 1 a Espanya i arreu del món- hi ha un cicle formatiu en concret que ha destacat davant la resta de sector. Quina ha estat? El Grau Mitjà de Cures Auxiliars d’Infermeria a distància. L’Observatori de les Ocupacions del SEPE recull que el passat 2020 es van arribar a formalitzar un total de 105.474 contractes signats gràcies a la realització d’aquest cicle formatiu. I et preguntaràs … ¿Com és que aquest grau mitjà ha tingut tant d’èxit pel que fa als altres? Doncs la resposta és que un dels avantatges que té estudiar aquest cicle formatiu, és que ser Auxiliar d’Infermeria et permet l’oportunitat d’escollir d’entre diferents especialitats perquè puguis dedicar-te a la que més t’agradi i consideris més adequada per a tu professionalment. És per això que, en l’article d’avui, t’explicarem quines són aquestes especialitats d’Auxiliar d’Infermeria, i et donarem alguns detalls sobre cadascuna d’elles perquè puguis veure quina és la que més s’adapta als teus gustos i necessitats. No tens clar encara a quina et vols dedicar? Doncs estigues atent, perquè t’ho expliquem tot ja mateix! 

Quines són les especialitats d’Auxiliar d’Infermeria? 

Un auxiliar d’infermeria és aquella persona que posa a la seva disposició l’atenció bàsica que necessiten els pacients, sempre que estigui sota la supervisió d’un infermer / a. Si decideixes optar per aquest sector, seràs capaç d’acomplir les tasques principals relacionades amb l’alimentació i la higiene dels pacients i sabràs com tractar a cada un d’ells. No obstant això, no cal que et dediquis únicament a una funció en concret, sinó que pots triar d’entre set especialitats diferents. I això, és el que t’explicarem a continuació amb detall. Som-hi! 

Infermeria Obstètric-Ginecologia 

La persona que treballa en Obstètric-Ginecologia, més coneguda com “la llevadora”, és aquella encarregada de proporcionar l’assessorament i l’ajuda necessària a les dones durant tota la seva etapa de l’embaràs, incloent-hi el postpart. S’ocupa de les precaucions que han de tenir cadascuna d’elles durant tot el seu procés, i també de les funcions principals dels primers dies d’un nounat. 

Infermeria de Salut Mental 

Com el seu propi nom indica, la persona que està especialitzada en aquest àmbit és la que s’ocupa de brindar ajuda i suport a les persones que pateixen de malalties mentals. La funció principal d’aquesta especialitat és que s’encarreguin de fer-los veure que necessiten acceptar i conviure amb allò que tenen i que han de fer-ho de la millor manera possible. D’aquesta manera, les persones que treballen en Salut Mental han de conèixer en profunditat als pacients, identificar la situació de cada un, i a partir d’aquí, treballar amb cada un d’ells, en funció de les seves necessitats principals. 

Infermeria del Treball 

Una persona que s’encarrega de la Infermeria del Treball, ha de conèixer, no únicament a les persones que estan treballant en un ofici, sinó que, a més, cal que sàpiguen quin és el funcionament de l’empresa a la qual pertanyen. D’aquesta manera, la seva funció principal és parlar amb els treballadors per prevenir i protegir-los dels riscos de salut que estiguin relacionats amb el seu lloc de treball actual. 

Infermeria Geriàtrica 

Un treballador que es dedica a la infermeria geriàtrica és aquella que s’ocupa d’atendre la gent gran. Com? El que ha de fer és conèixer els casos de cadascuna d’elles de forma individual, i detectar quines són les diferents situacions per poder treballar amb això. Cal tenir en compte que són persones amb màxima vulnerabilitat i que, per tant, necessiten cures especials, ja que es troben en una situació de dependència. 

Infermeria Pediàtrica 

En aquest cas, es realitzen funcions similars a les de la infermeria geriàtrica, però dedicada únicament als nens, siguin lactants, petits o adolescents. Per a això, és important que aprenguin els coneixements necessaris sobre el desenvolupament dels mateixos durant les seves diferents etapes, per així saber com actuar en cada cas que es presenti en un moment determinat. 

Infermeria Familiar i Comunitària 

La funció principal d’una persona que s’encarrega de la infermeria familiar i comunitària és assistir a les persones en les seves diferents llars per atendre-les. En aquest cas, l’empleat ha de treballar molt amb la pedagogia i l’educació per aconsellar-los en tot moment sobre què és necessari i convenient per a ells. 

Infermeria de Cures Quirúrgiques 

Quan un cirurgià ha de fer una operació, necessita a persones encarregades que estiguin per ajudar-lo en moments determinats. És per això que una persona que treballi en infermeria de cures quirúrgiques serà aquella que ajudarà els anestesistes i cirurgians de centre o hospital al qual pertanyin. A més, serà la persona que s’ocuparà d’ajudar al pacient, tant en la seva preparació abans de la cirurgia, com en la seva etapa de recuperació, posteriorment a l’operació. 

  

I això és tot per avui. Esperem que aquest article t’hagi servit de gran ajuda per decidir-te a quina especialitat vols centrar-te. Si vols consultar més dades sobre el cicle formatiu d’Auxiliar d’Infermeria, no dubtis en contactar amb nosaltres i us explicarem tot el que cal saber. Ànim!