Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

És difícil el curs d’auxiliar d’infermeria? T’ho expliquem

És difícil el curs d’auxiliar d’infermeria? T’ho expliquem

 

Els que es troben immersos en el curs d’auxiliar d’infermeria afirmen que el món sanitari és apassionant: ajuden als altres, se senten realitzats, fan un servei a la comunitat i compleixen amb la seva veritable vocació. Precisament, una de les opcions que hi ha per dedicar-se a el món sanitari és cursar un FP Grau Mitjà d’Auxiliar d’Infermeria. Encara que, a l’hora de prendre la decisió, és inevitable preguntar-se si és difícil el curs d’auxiliar d’infermeria i si compensa estudiar-lo.

Des Linkia FP, creiem que si portes un temps interessat en una cursa enfocada a la cura de la salut, probablement t’agradaria formar part d’un equip dedicat a curar i a millorar vides. Així que, si t’apassiona la idea de brindar atenció personal directa als pacients, hauries de considerar l’opció d’estudiar aquest curs.

Moltes vegades, com comentàvem, pot fer enrere el fet de no saber si és o no difícil el curs d’auxiliar d’infermeria. És una formació que podries superar sense problemes? Segueix llegint, perquè et donem totes les claus que necessites per decantar-te per aquests estudis.

Aspectes a tenir en compte a l’estudiar Auxiliar d’Infermeria

Si ja saps que ser auxiliar d’infermeria és una de les teves opcions formatives predilectes, abans d’estudiar per aconseguir els teus objectius, hauries informar sobre aspectes com els que et esmentem a continuació:

1. Requisits per estudiar Infermeria

El primer requisit per estudiar un cicle d’infermeria és que t’agradi el que vas a fer. Quan un sent una veritable vocació, tot surt sigui més o menys difícil, ja que tot el que fa ho fa amb passió.

Després, has de saber que hauràs d’estar també en possessió de el títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria o d’un nivell acadèmic superior. Per exemple, si has fet anteriorment una FP Bàsica i l’has completat i tens el títol, també pots accedir a aquests estudis.

En el cas que hagis cursat Batxillerat o hagis superat una prova d’accés a cicles formatius de grau mitjà i tinguis com a mínim 17 anys, endavant, el cicle d’Auxiliar d’Infermeria t’està esperant. Pots aprofundir en tots aquests requeriments en la nostra entrada dedicada als requisits per estudiar Infermeria.

2. Tasques de l’Auxiliar d’Infermeria

Un altre aspecte important a tenir en compte són les tasques de l’auxiliar d’infermeria. Si les coneixes i et familiaritzes amb elles des d’un principi, et resultarà molt més senzill fer-te una idea de com pot ser el teu treball en el futur.

Durant el cicle aprendràs a com intervenir en les condicions sanitàries de l’entorn hospitalari o al centre d’atenció sanitària en el qual vagis a treballar. Amb tota seguretat, formaràs part d’un equip d’infermeria, en què desempeñarás certes funcions administratives, d’organització i planificació. A més d’aquestes tasques, en un hospital o residència t’ocuparàs de fer els llits i mantenir l’ordre en tota la roba de llit de la planta. També seràs el responsable de netejar el material sanitari dels carros de cura i t’encarregaràs de servir el menjar als malalts, així com donar-los de menjar si aquests no estan en disposició de fer-ho.

D’altra banda, realitzaràs tasques que tenen a veure amb l’administració de les medicacions. A més, t’encarregaràs de prendre la temperatura als pacients. Això, per descomptat, parlant en termes generals, ja que en funció de l’àrea en què treballis, et ocuparàs d’unes funcions o unes altres. Per exemple, els auxiliars d’infermeria que estan en radiologia donen suport tècnic i ajuden als pacients a vestir-se i desvestir-se; al quiròfan ajuden, sobretot, amb la neteja de l’material quirúrgic; en ginecologia donen suport a les futures mares i els ajuden en les tasques de neteja de l’bebè quan aquest neix; mentre que en el servei d’admissió, l’auxiliar s’encarrega de l’trasllat de l’pacient i en atenció primària poden fins i tot realitzar tasques més administratives.

3. Sortides professionals

Un altre dels aspectes que més interessen quan un decideix què estudiar és si tindrà treball a posteriori i on serà. Doncs bé, els auxiliars d’infermeria tenen una gran responsabilitat envers els pacients, per aquest motiu els seus principals sortides professionals i, per tant, les més conegudes sigui la feina, en hospitals públics o en clíniques de salut tant públiques com privades.

Però, després de cursar aquest grau d’FP, també podràs treballar en el departament de consultes de qualsevol clínica, en hospitals geriàtrics o residències, donant suport a les ambulàncies, a la Creu Roja o en clíniques psiquiàtriques. Com veus, les sortides professionals són moltes i variades. Descobreix molt més al nostre post dedicat a les sortides professionals de l’auxiliar d’infermeria.

En conclusió, és difícil estudiar auxiliar d’infermeria?

Diuen que qui alguna cosa vol, alguna cosa li costa per aconseguir-ho. I així és en tot. Si et segueixes preguntant si és difícil estudiar per ser auxiliar d’infermeria, primer hauries de fer-te altres preguntes. T’agradaria treballar amb pacients? T’agrada atendre els altres? Sents que no pots estar sense tenir cura de la salut dels altres? Llavors, si és així, necessites estudiar per ser auxiliar d’infermeria.

Considerem que no hi ha estudis fàcils ni difícils, tot està en les ganes que cadascú li posi a la tasca ia la il·lusió per forjar-se un futur laboral en el que sempre s’ha somiat. A través de la formació teoricopràctica, seràs capaç d’anar refermant els coneixements i, en definitiva, de convertir-te en tot un professional en un àmbit que t’encanta.

  • Home
  • Blog
  • És difícil el curs d’auxiliar d’infermeria? T’ho expliquem

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK