• Home
 • >>
 • Entrevistes
 • >>
 • Entrevista a Valeria Ledesma: Alumni del CFGS en Educació Infantil A DISTÀNCIA
 • Entrevista a Valeria Ledesma: Alumni del CFGS en Educació Infantil A DISTÀNCIA

  Entrevistes

  El meu nom és Maria Valeria Ledesma, tinc 38 anys i sóc argentina, tot i que porto 13 anys vivint a Sant Pere de Ribes, Barcelona.

    La teva formació sempre ha anat vinculada a l’Educació?

  -Quan vaig arribar a Espanya vaig fer un curset d’auxiliar d’educació infantil i em van contractar al centre on cap a les pràctiques. Em vaig quedar a l’atur i no trobava res, així que vaig decidir posar-me a estudiar el Cicle Superior d’Educació Infantil a Linkia FP (UCOC en aquest llavors).

  Consideres que haver realitzat el grau superior en educació infantil t’ha obert noves portes laborals?

  -Sí, al febrer de 2016 vaig acabar els estudis i finalment al desembre de 2017, amb la titulació corresponent, vaig poder obrir el meu propi Centre de Suport Familiar (0 a 3 anys). Aquesta és la meva ocupació actual: dirigeixo (al costat de la meva sòcia) La Casa de l’Arbre, a Sant Pere de Ribes.

  Enhorabona! Ens alegrem molt per tu Per què vas triar la formació a distància?

  -Vaig decidir matricular-me a Linkia FP per les facilitats que oferia en ser en línia. Sóc mare de dos nens en edat escolar, i llavors treballava netejant una casa als matins, així que no disposava de temps per acudir presencialment a les classes.

  Quin moment del dia li dedicaves als estudis?

  -La meva experiència com a alumna va ser molt positiva. És important organitzar-se una rutina amb les classes virtuals i els treballs . A mi m’ha funcionat molt bé dedicar les nits a l’estudi. Ja sigui per veure alguna classe perduda o per preparar treballs. És important aprendre a gestionar el temps i no deixar tot per al final.

  Què tal va ser la teva experiència durant els exàmens?

  -Els trobades per als exàmens presencials han estat experiències molt agradables i positives, més enllà que jo sempre anava al meu rotllo, la veritat és que està tot molt ben organitzat i gestionat perquè els alumnes ens sentim còmodes i acollits en un ambient agradable .

  Ara que tens el teu propi negoci has decidit acollir alumnes en pràctiques Per què?

  -Com codirectora d’un Centre, m’interessa acollir alumnes de pràctiques perquè jo ho vaig ser en el seu moment i agraeixo enormement que m’hagin contractat després d’acabar les pràctiques. Ara puc implementar la meva pròpia forma de treball i m’agradaria poder ajudar a formar-se a altres persones i que aquestes triïn i arribat el cas, enriqueixin, la meva metodologia de treball.

  Quins aspectes de la formació professional valores més?

  -Crec que la formació professional en si mateixa és important. Donar a les persones la possibilitat d’estudiar una professió és fonamental per al creixement personal, sense deixar de banda la part econòmica, ja que obre portes a llocs de treball.

  Ara que ja has acabat, i valorat tot el teu trajecte amb nosaltres, ens recomanaries?

  -¡Recomanaria Linkia FP a tot aquell que tingui intenció d’iniciar els seus estudis en línia! La seva serietat i eficàcia són destacables.

  Moltes gràcies per explicar-nos la teva experiència Valeria!

  Vols més informació sobre l’FP a Distància amb Linkia FP? Visita linkiafp.es o truca al 900 67 02 02

  Educació Infantil A DISTÀNCIA

  Autor: Noelia Camacho

  Perfil

  Linkia FP es una agrupación de Centros Oficiales de Enseñanza de Formación Profesional que se unen para ofrecer sus Títulos Oficiales en modalidad online.

  Actualmente se imparten ciclos de las ramas de Informática y comunicaciones, Servicios socioculturales y a la comunidad, Administración y gestión, Comercio y marketing, Hostelería y turismo, Sanidad.