Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Quina és la diferència entre dietista i nutricionista?

Quina és la diferència entre dietista i nutricionista?

nutricionista La nutrició i la dietètica són dues especialitats relacionades amb el món de l’alimentació. Si et sents atret per aquest àmbit, el més segur és que hagis de decantar-te per una d’aquestes dues branques professionals. Tots dos avaluen la salut dels seus clients i, d’acord amb els seus coneixements, proporcionen els consells més adequats sobre el tipus d’alimentació a seguir. En conseqüència, és possible que et sentis perdut al plantejar-te quines són les diferències entre dietistes i nutricionistes. I això és precisament el que avui ens proposem aclarir en el nostre post. Segueix llegint!

Què és un nutricionista i quines són les seves funcions

Malgrat que a vegades se’ls anomena nutricionistes-dietistes (el que sens dubte pot explicar gran part de la confusió), els nutricionistes són principalment experts en conèixer tot el que relaciona amb els nutrients que es troben en els aliments, els elements que s’obtenen amb la seva ingesta i l’impacte que tenen en el nostre organisme segons les nostres característiques individuals i comuns. No obstant això, la carrera de Nutrició abasta diferents àmbits, ja que en ella s’estudia des del cultiu dels aliments fins a la ingesta dels mateixos per part de les persones i els seus efectes concrets en l’organisme. Per tant, es pot pensar en els nutricionistes com científics de la nutrició, ja que es dediquen a l’àmbit de les evidències científiques i, d’acord amb elles, advoquen pels canvis necessaris dins el sistema alimentari per promoure societats cada vegada més saludables. Treballen principalment en l’àmbit de la comunitat, d’organització i de població amb la finalitat de proporcionar informació i assessorament sobre aliments per promoure la salut i el benestar tant físic com emocional. Moltes organitzacions de diferents tipus, tan corporatives com sense ànim de lucre, empren nutricionistes, els que analitzen com garantir un subministrament d’aliments saludables que es distribueixi equitativament entre la població. ¿L’objectiu? Reduir el malbaratament, disminuir l’impacte en l’escalfament global i donar suport a la salut dels nostres sistemes agrícoles i el medi ambient. D’altra banda, alguns nutricionistes també treballen per a fabricants d’aliments, negocis minoristes o directament en la promoció de la salut pública.

Què és un dietista i quines són les seves funcions

Si un nutricionista se centra en els nutrients dels aliments, un dietista sol focalitzar més la seva tasca en ajudar a la gent a complir amb un propòsit concret. Així, els dietistes poden treballar en un gran nombre d’àmbits, des del sector privat fins al sector de salut públic, salut ocupacional, l’educació i la investigació, mentre que una proporció molt menor treballa directament en la indústria alimentària. La formació dels dietistes els capacita per atendre la població que no presenta problemes de salut greus. Però, és clar, també hi ha diferents especialitzacions en l’àmbit de la dietètica. Una mostra d’això és l’existència de diferents branques d’estudi, com és el cas del cicle superior d’FP de Dietètica Esportiva a distància (orientat a temes relacionats amb la nutrició esportiva i ortomolecular) o la Formació Professional de Dietètica amb Enfocament Ecològic a distància (amb una orientació més naturista, holística i integrativa). D’aquesta manera, els estudiants també tenen l’oportunitat d’ajustar millor als seus interessos els estudis de dietètica que cursaran. En conseqüència, hi ha múltiples sortides professionals per a un dietista, podent treballar en centres esportius, residències de gent gran, menjadors escolars, centres sanitaris, etc. D’altra banda, les seves principals funcions estan relacionades amb la creació dels menús personalitzats segons els requeriments del pacient, avaluant la seva evolució mitjançant analítiques i diferents controls.

Les principals similituds i diferències entre dietistes i nutricionistes

Tant els nutricionistes i dietistes tenen com a objectiu millorar la salut de les persones per mitjà d’una alimentació més saludable. Els estudiants de Nutrició i Dietètica descobreixen per què i com certs hàbits alimentaris i nutricionals ens estan afectant, i les formes en què podem millorar la nostra salut. També aprenen a proporcionar una consulta adequada als pacients i a dissenyar teràpies nutricionals basades en els metabolismes individuals de les persones. Aquest coneixement no només els ajudarà a tractar les malalties de les persones, sinó també a prevenir-les. No obstant això, tot i que el fons de la seva tasca és similar, l’enfocament és ben diferent. Els nutricionistes cuiden més de la composició dels organismes i de les reaccions que poden provocar en el cos humà, mentre que els dietistes es preocupen perquè els seus pacients concrets portin una alimentació saludable i per crear-los unes dietes adequades en funció de la seva situació: si volen perdre pes, guanyar massa muscular, etc. Esperem haver-te servit d’ajuda i que després d’aquesta breu explicació tinguis més clar quines són les principals similituds i diferències entre nutricionistes i dietistes.

  • Home
  • Blog
  • Quina és la diferència entre dietista i nutricionista?

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK